Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan Adıyaman’a 3. hastane müjdesi - Videolu Haber

Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan Adıyaman’a 3. hastane müjdesi  - Videolu Haber

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, sağlık yatırımlarını ve hizmetlerini yerinde incelemek üzere Adıyaman’a geldi

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Adıyaman’daki yetkililerle görüşmek, sağlık tesislerinde yerinde incelemelerde bulunmak ve İl Sağlık Müdürlüğünden bilgi almak için sabah saatlerinde Adıyaman’a geldi.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, öncelikle Adıyaman Valiliğini ziyaret etti. Burada Vali Dr. Osman Varol ve ildeki yetkililerle görüşmeler gerçekleştirdi. Valilikteki görüşmelerin ardından Sağlık Bakanı Memişoğlu, Vali Dr. Osman Varol, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cengiz Yorulmaz ve ildeki yetkililerin yer aldığı İl Değerlendirme Toplantısı’na katıldı, toplantıda ildeki sağlık yatırımlarının ve sağlık hizmetlerinin durumu hakkında bilgi aldı.

Toplantı sonrasında Bakan Memişoğlu, beraberindeki heyetle birlikte Adıyaman’da Atatürk Caddesi’nde esnafın ve diğer vatandaşların sorunlarını ve isteklerini dinledi.

Adıyaman’da sağlık tesislerini gezerek yerinde incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Memişoğlu, sağlık çalışanlarıyla sohbet etti, kendilerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Memişoğlu, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık çalışanları ve yetkililerle bir araya geldikten sonra basın açıklamasında bulundu.

‘Şehrin batı bölgesinde bir hastane planlamamız var’

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu basın açıklamasında, “Bugün Adıyaman’dayız. 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde depremin etkilediği en önemli şehirlerden birisi. Burada hem depremle ilgili yaraları sarmaya hem de eksiklerimiz varsa onları sahada görmeye geldik, sağlık hizmetleri anlamında. Ama öncelikle Ankara’da bu sabah elim bir trafik kazası oldu ve 36 vatandaşımız etkilendi, maalesef 9 kişi vefat etti, onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Diğer hastalarımız 27 kişi hastanede, 5 kişinin durumu biraz kritik, tedavileri devam etmekte. Biz Adıyaman’da sağlık hizmetlerini değerlendirdik. Sabah yönetici arkadaşlarımızla, Rektörümüzle, Valimizle bir değerlendirme toplantısı yaptık. Sayın Milletvekillerimizle sahayı dolaştık ve sorunları dinledik. Adıyaman sağlıkla ilgili yaralarını sarmaya devam ediyor. İnşallah ekim ayında şu anda olduğumuz Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanemizin yanında 300 yataklı yeni hastanemizi milletimizin hizmetine sunacağız. Bu tabii sağlık hizmetlerini rahatlatacak ve deprem öncesindeki yatak oranlarımıza ulaşmış olacağız. Bunun yanında 150 yataklı yine merkezi bir hastanemizin inşaatı devam etmekte. Ayrıca şehrin batı bölgesinde bir hastane planlamamız var. Onu da inşallah yakın zamanda planlayıp milletimize duyuracağız. Bunun yanında ilçelerimizdeki hastanelerimiz, sağlık hizmetlerimiz devam ediyor. Ben Adıyaman’daki bütün yönetici arkadaşlarımıza, Sayın Valimiz başta olmak üzere teşekkür ediyorum. Özellikle sağlık çalışanlarımıza, hekim arkadaşlarıma bu özverili çalışmalarından, milletimize hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Adıyaman halkı yaralarını sarmaya devam ediyor. Depremde vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza şifa diliyorum. Allah bize bir daha öyle acılar göstermesin.” dedi.

Sağlık Bakanı Memişoğlu, temel sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi çalışmaları kapsamında sözlerini şöyle sürdürdü: “Sağlık hizmetlerinin temel sağlık hizmetleri başta olmak üzere eczanesinden diş hekimliğine, hastanesinden koruyucu sağlık hizmetine kadar hepsini daha iyi hâle getirmeye çalışıyoruz. Onun için de hep beraber uğraş içindeyiz. Milletimizden de destek istiyoruz. Özellikle bağımlılık gibi, kilo gibi, maalesef hareketsizlik gibi sağlığımızı olumsuz yönde etkileyen etkenlerden uzak durmalarını, iyi beslenmelerini ve sigara gibi kötü alışkanlıklarını bırakmalarını istiyoruz. Çünkü hastalanmadan bedenlerine bakmaları daha önemli ama hastalandıklarında da Türkiye, sağlık hizmetlerinde dünyanın en iyi sağlık hizmetlerini sunan ülkelerinden bir tanesi. Bunu COVID-19 döneminde de gördük. Biz burada hazırız ama istiyoruz ki hastalanmasınlar, kendilerine iyi baksınlar. Ben teşekkür ediyorum Adıyamanlılara, Adıyaman’ın misafirperverliği için çok teşekkür ediyorum. Şehirlerimizi dolaşmaya devam edeceğiz. Sağlık hizmetini daha iyi sunmaya çaba harcayacağız. Bunun için de bütün ekibime teşekkür ediyorum. Hepinize saygılar sunuyorum.”

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na incelemeleri sırasında Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Hüseyin Özhan, Doç. Dr. İshak Şan, Mustafa Alkayış ve Doç. Dr. Resul Kurt, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş, Adıyaman İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cengiz Yorulmaz ve diğer yetkililer eşlik etti.


Haber Kaynak : PHA

Emeklilerin ‘Bayram İkramiyesi’ ödeme takvimi belli oldu

Resul Kurt: Adıyaman’da tarımsal dönüşüm başlıyor, pompaj sulama projeleri çiftçiye umut olacak

Adıyaman’da hububat hasadı başladı: Biçim ücretleri belirlendi, TMO alım takvimi açıklandı

Milletvekili Kurt: 500 Milyon Dolar destek, ‘Ekonomik çarklar yeniden dönecek, istihdam korunacak’

Meclis'e sunuldu: Trafik cezaları sil baştan değişiyor

Mesafeli Sözleşmelerde tüketici lehine yeni düzenleme: İade kargo ücreti tüketiciye yüklenemeyecek

Milletvekili İshak Şan’dan Karayolları Genel Müdürü’ne ziyaret: Adıyaman ulaşımı masaya yatırıldı

Adıyaman Belediyesi’nin “Altın İğne” Projesi kadınlara umut oluyor

Bakan Murat Kurum: ‘Kayıt dışı tek bir metrekare 2B alan kalmayacak’

Para transferinde yeni dönem: IBAN yetersiz, SMS doğrulama zorunlu

Sosyal medya kullanımı artıyor

Adıyaman’da teknoloji eğitiminde yeni dönem: TeknoPlatform hayata geçiyor

Yerli Navigasyon ve Sosyal Medya Uygulaması Geliyor!

Kullanıcıların yüzde 96,9’u internete erişim için cep telefonu kullanıyor

Kargolar aynı gün teslim edilecek

Microsoft, Skype'ı kapatıyor

Öğrencilere siber suçlar anlatıldı

TÜRKSAT’a dev veri merkezi

Vali Varol, Adıyaman Gençlik Merkezi'nde gençlerle buluştu

SANKO Okulları’nın Nasa Buluş Şenliği başarısı

Adıyaman İşitme Engelliler Futbol Takımı Türkiye üçüncüsü oldu

Kaymakamlık Turnuvasında finalin adı: Eskiköy Selçukspor vs Şambayat İdmanyurdu

Fenerbahçe Beko’dan tarihi zafer: ‘Avrupa’nın En Büyüğü Bir Kez Daha Sarı Lacivertliler’

Besni Belediyesi Final Four için dev ekran kuruyor

Fenerbahçe Beko tarih yazdı: EuroLeague’de finale yükseldi

Ali Koç: ‘Fenerbahçe’nin Olağanüstü Genel Kurulu Eylül’de Yapılacak’

Adıyamanlı özel sporculardan 9 madalya: Malatya’daki bölge oyunlarında büyük başarı

Adıyaman Üniversitesi 3×3 Basketbol Turnuvaları’na Ev Sahipliği Yaptı May 12, 2025

Toklu Ortaokulu Yıldız Kız Bocce Takımı Bölge 2.'si oldu

BESNİLİ ÖĞRENCİ BİLEK GÜREŞİNDE BÖLGE ŞAMPİYONU OLDU

Adıyaman Öğretmenler Korosu'ndan ‘Yıla Veda Ezgileri’ konseri

Adıyaman’da El emeği göz nuru eserler büyük beğeni topladı

Adıyaman’da Buray rüzgarı esecek: ‘Sesimiz Bir, Yüreğimiz Bir’ gençlik konseri 28 Mayıs’ta

Adıyaman Üniversitesi’nde ‘Bahar Şenliği ve Türk Mutfağı Haftası’ coşkuyla başladı

İzmir’deki Adıyamanlılar ‘Dayanışma Pikniği’nde buluştu

Adıyaman Üniversitesi’nden kültürlerarası buluşma: Bahar Şenliği 26-27 Mayıs’ta başlıyor

Adıyaman’da Final Four coşkusu dev ekranda yaşanacak

Adıyaman'da turizm potansiyelinin artırılmasına yönelik toplantı yapıldı

Adıyaman’ın yöresel lezzetlerine ‘Coğrafi İşaret ve Markalaşma’ hamlesi

Adıyaman’da ‘Antik Tatlar’ hayat buldu: ‘Geçmişten günümüze Perre’de yemek kültürü’ - Videolu Haber

Vali Osman Varol, milletvekilleriyle birlikte depremzedeleri ziyaret etti

Besni'de vefat edenler 07.06.2025

ÇAĞLAR PARTAL BESNİ’NİN FAHRİ HEMŞERİSİ OLDU

BESNİ’DE BAYRAMLAŞMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Milletvekili Özhan’dan Besni’ye bayram ziyareti

Adıyaman'da binlerce kişi bayram namazı için saf tuttu

Başkan Alkan'dan Kurban Bayramı mesajı

Adıyaman Valisi Osman Varol’dan Kurban Bayramı mesajı

Adıyaman İndere’de yangın paniği

Milletvekili Kurt: ‘Çok acılar çektik, ancak umudumuzu kaybetmedik’

Besni'de kasten adam öldürme suçundan aranan şahıs yakalandı

Bakan Yerlikaya: Kurban Bayramı’nda 3 bin gizli yolcu denetim yapacak, yaka kameraları artıyor

İl Sağlık Müdürü Mehmet Şirik’ten Kurban Bayramı öncesi sağlık uyarısı

Milletvekili Hüseyin Özhan’dan 10. Yargı Paketi değerlendirmesi

Başkan Kablan: ‘Gönüllerimizi birleştirelim, birlik ve beraberliğimizi güçlendirelim’

Vali Varol, Köy muhtarlarıyla bir araya geldi

Numan Kurtulmuş yeniden TBMM başkanı seçildi

Deprem sonrası eğitim yatırımları, TOKİ bölgeleri ve yeni okul projeleri masaya yatırıldı

Kargo kılıfıyla uyuşturucu sevkiyatı yapan suç örgütüne büyük darbe

TMO hububat alım fiyatlarını açıkladı

PARTAL: BÜYÜKŞEHİR STATÜSÜNDE BESNİ’YE YAKIŞIR BİR PROJE OLDU

BAŞKAN İŞİTMEN’DEN KAYMAKAM PARTAL’A TEŞEKKÜR

Adıyaman'da ‘Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi İl Eylem Planı Çalıştayı’ gerçekleştirildi

Kahta'da dört öğrenci Türkiye birincisi oldu

Besni’de silahlı kavga: 2 yaralı

Ali Önat’tan MHP Genel Başkan Bahçeli’yi ziyaret: Üretici talepleri ve 'Terörsüz Türkiye' vizyonu ele alındı

BESNİ'YE İZ BIRAKAN KAYMAKAM: ÇAĞLAR PARTAL

Dr.Tayfun Börta’dan Kurban Bayramı için sağlıklı et tüketimi uyarısı

Adıyaman’da Vali Yardımcıları Değerlendirme Toplantısı yapıldı

İstanbul, Filistin’in özgürlüğü için yürüdü

Yükleniyor