-
BIST 100
15954,59%-0,83
-
DOLAR
44,18% 0,05
-
EURO
50,79% -0,08
-
GRAM ALTIN
7108,65% 0,00
-
Ç. ALTIN
11534,35% 0,00
Özel’den Mansur Yavaş soruşturmasına sert tepki: ‘İmamoğlu’na yapılan itibar suikastının aynısını yapmak istiyorlar’
ZONGULDAK (PERRE) - Şeriban ÖZÇAKMAK - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Mansur Yavaş hakkında verilen soruşturma iznine Zonguldak'tan sert tepki gösterdi. Özel, kararın siyasi olduğunu belirterek "İmamoğlu'na yapılanın aynısını Yavaş'a uygulamak istiyorlar"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, bu hafta Zonguldak'ta düzenlenecek 'Millet İradesine Sahip Çıkıyor' mitingi öncesi kente gelerek Zonguldak Belediyesi'ni ziyaret etti. Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalar yapan Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş için verilen soruşturma iznine tepki göstererek, "Bu yaşananlar, 19 Mart'ta başlatılan ve geleceğin iktidarına, geleceğin cumhurbaşkanına yönelik sivil darbe girişimi olarak tanımladığımız sürecin devamıdır" dedi.
"Mansur Yavaş'ın da İtibarsızlaştırılmaya Çalışılıyor"
Özel, CHP'li belediyelere yönelik planlı bir itibarsızlaştırma kampanyası yürütüldüğünü savunarak, "Türkiye'nin yüzde 65'ine hizmet etmek üzere milletin görevlendirdiği bir yapıya karşı duyulan rahatsızlığın ve iktidarın seçim kaybetme endişesinin hedef göstermesiyle başlayan bir süreçle karşı karşıyayız. Bu yaşananlar, 19 Mart'ta başlatılan ve geleceğin iktidarına, geleceğin cumhurbaşkanına yönelik sivil darbe girişimi olarak tanımladığımız sürecin devamıdır. Sandıktan çekinen, kendi teşkilatına güvenmeyen ve başka hiçbir partide görülmeyen 'Yargı Kolları Başkanlığı' gibi yapılar oluşturan bir anlayışla mücadele ediyoruz. İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'na karşı ne yapılmışsa, şimdi aynı yöntemle Mansur Yavaş'ın da itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını görüyoruz" dedi.
Özel, daha önce yapılan denetimlerde Mansur Yavaş'ı suçlayacak bir unsur bulunmadığını hatırlatarak, "Bu dosyayla ilgili daha önce müfettişler geldi, inceleme yaptı ve herhangi bir suç unsuru tespit etmedi. Buna rağmen aynı konuda yeniden soruşturma izni çıkararak yeni bir süreç başlatmak istiyorlar" ifadelerine yer verdi.
"Ekrem İmamoğlu'ndan Sonra Yeni Hedef Mansur Yavaş"
Özel, iktidarın yeni hedefinin Mansur Yavaş olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürerek, "Bu süreçten bir sonuç çıkmayacağı ortada. Buradaki amaç, Sayın Mansur Yavaş'ın gündemde tartışılmasını sağlamak. Konuyu başka yere çekmeye çalışıyorlar. Ekrem İmamoğlu cumhurbaşkanı adayımızdı. Hepimiz kendisine ön seçimde oy verdik. Ama İmamoğlu'na yönelik haksız süreçleri herkes biliyor. Şimdi de milletin en güçlü alternatiflerinden biri olan Mansur Yavaş'ı hedef tahtasına koyuyorlar. Bunu herkes görüyor" dedi.
"Partimiz Usulsüzlüğe Asla Göz Yummaz"
Mansur Yavaş'ın adını yolsuzlukla yan yana getirmenin kötü niyetli bir yaklaşım olduğunu söyleyen Özel, CHP'li belediyelere yöneltilen suçlamaların seçim hesaplarına dayandığını dile getirerek, "CHP'li belediyeleri yolsuzlukla suçlayan herkesin asıl derdinin yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğu artık millet tarafından biliniyor. Partimiz usulsüzlüğe asla göz yummaz; Antalya veya Bodrum örneklerinde olduğu gibi yanlış gördüğümüzde anında gereğini yapıyoruz. Ancak siyasi operasyonlara karşı belediye başkanlarımızın yanındayız" ifadelerini kullandı.
Özel, Yavaş'a Ankapark üzerinden yöneltilen sorulara da tepki göstererek, "Melih Gökçek Ankapark'a 1 milyar doları gömdü ama ona hesap soran yok. O parkı kurtaran, halkın kullanımına açan Mansur Yavaş'ı sorguluyorlar. Bu durum gerçekten utanç verici. Büyük olasılıkla Danıştay bu işlemin yürütmesini durduracaktır" dedi.
Kaynak : PERRE
Dr. Abuzer Demir’in 'Çerkesler' kitabı okuyucuyla buluştu
Adıyaman’da denetimler Ramazan Bayramı öncesi yoğunlaştırıldı
Adıyaman Emek ve Demokrasi Platformu’ndan Halepçe Katliamına ilişkin açıklama! - Videolu Haber
Adıyaman’da Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı - Videolu Haber
Adıyaman i Belediyesi’nden ihtiyaç sahibi ailelere bayram öncesi destek ödemesi
İzmir’de Adıyamanlı üniversite öğrencileri iftar programında buluştu
Adıyaman Üniversitesi’ne YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon
Başkan Hallaç’tan ‘Kadir Gecesi’ mesajı: ‘Kur’an’ın mesajını hayatımıza taşımalıyız’
Adıyaman Demirciler Pazarı Esnafı: ‘Bayram öncesi durgunluk var, çarşı yenilenmeli’ - Videolu Haber
İran Dışişleri Bakanı Erakçi: ‘Enerji tesislerimiz hedef alınırsa ABD şirketlerini vururuz’
SANKO Üniversitesi’nde ‘14 Mart Tıp Bayramı’ kutlandı
Sakal-ı Şerif Adıyaman’da ziyarete açılıyor
Diyanet ve TDV’den gençlere 500 bin TL çeyiz desteği: Başvurular devam ediyor
ASAL Araştırma açıkladı: Türkiye’de ekonominin en büyük sorunu gıda fiyatlarındaki artış
Adıyaman’da işyerlerinden bakır ve hurda çalan 4 şüpheli tutuklandı - Videolu Haber
Meteoroloji uyardı: Adıyaman’da sarı kodlu alarm, bugün ve yarın sağanak bekleniyor
TSK Güçlendirme Vakfı Genel Müdürü Topçu’dan Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü’ne ziyaret
Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, Kahta Belediyesi Ramazan Çarşısı’nı ziyaret etti
Başkan Tutdere, Tıp Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi - Videolu Haber
Adıyaman İl ve İlçeleri Eğitim Vakfı’ndan Yusuf Aydın’a teşekkür mesajı
Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü’nden APP plaka uyarısı - Videolu Haber
Kahta’da bin 200 kişilik iftar programı düzenlendi
Kilis Valisi Gaziantepli yatırımcıları OSB’ye davet etti
İbrahim Halil Aydın: ‘Tıp Bayramı aynı zamanda mücadele günüdür’ - Videolu Haber
Sağlık-Sen Adıyaman’dan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı
Hasan Aytemir: 'Sağlık emekçileri daha çok çalıştırılıp daha az ücret alıyor'
Eski Bakan Yardımcısı Niyazi Acar Yargıtay üyesi oldu
Adıyaman’da depremde yıkılan Saitağa Camii yeniden ibadete açıldı
Serebral Palsili Bireyler İftar yemeğinde bir araya geldi
Ali Babacan’dan Türkiye’nin barış ve diplomasi vurgusu ve ekonomik eleştiriler
Yükleniyor



