-
BIST 100
16281,68%0,54
-
DOLAR
44,10% 0,07
-
EURO
51,13% 0,18
-
GRAM ALTIN
7353,35% 0,24
-
Ç. ALTIN
11839,08% 0,11
Milletvekili Özhan, yerel basınla buluştu: Yatırımlar ve yeni projeler masaya yatırıldı
AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüseyin Özhan, yerel basın mensuplarıyla bir araya gelerek Adıyaman'daki sanayi, tarım ve ticaret alanındaki yatırımları, yeni projeler ve kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.
AK Parti Adıyaman Milletvekili ve Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyesi Hüseyin Özhan, SANKO Öğretmenevi'nde düzenlenen bilgilendirme toplantısında, yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıya AK Parti Adıyaman İl Başkanı Ekrem Çadır, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Fatih Olgun ve İl Kadın Kolları Başkanı Saliha Diler de katıldı. Toplantıda, sahadaki güncel gelişmeler, yatırımlar ve vatandaşların beklentileri konuşuldu.
"Yıl sonuna kadar kentsel dönüşüm projelerini tamamlayacağız"
Milletvekili Özhan, konuşmasında yürütülen kentsel dönüşüm ve konut çalışmalarına ilişkin bilgi vererek, "Deprem bölgelerinde yaklaşık 70 bin konut çalışması devam ediyor. Yıl sonuna kadar kentsel dönüşüm projelerini tamamlamayı hedefliyoruz. Adıyaman'ın ekonomik kalkınması için tarım, sulama ve turizm alanlarında önemli yatırımlar planlıyoruz" dedi.
"Tarımsal sulama ile ekonomimizi güçlendireceğiz"
Tarımsal sulamada Koçali Barajı ve diğer baraj projelerinin önemine dikkat çeken Milletvekili Özhan, Besni tarafındaki Keysun Ovası topraklarının tamamı sulanmadan Gaziantep'e bir damla su vermeyeceğiz. Arazilerimizi su ile birleştirmemiz lazım. Çiftçilerimiz zenginleşirse ekonomimiz zenginleşecek, ticaret yapılacak..." ifadelerini kullandı.
"OSB'yi Devletin Yönetimine Bırakmak İstiyoruz"
Adıyaman'da küçük ve orta ölçekli sanayi bölgeleri kurma hedeflerini paylaşan Milletvekili Özhan, bu bölgelerde profesyonel yönetimle gerçek yatırımcıların destekleneceğini kaydederek, "Sanayileşmede ana hedeflerimizden bir tanesi kurulu Organize Sanayi Bölgesi'ni (OSB) devreye sokmak. Adıyaman'da yapılaşmadan ziyade, kentin derli toplu olması, küçük orta ölçekli sanayi bölgesi kurma hedefimiz var. Bakanlık onayladı. OSB de bir yönetim olmayacak, burayı özelleştirmeyi düşünmüyoruz. Bundan sonraki dönemlerde aynı hatayı yapmak istemiyoruz. Tamamen devletin yönetimine bırakmak istiyoruz. OSB'ye profesyonel bir yönetici atanacak, gerçek yatırımcıları ve olmayanları birbirinden ayıracak" dedi.
"Adıyaman'da Turizmi Kalkındıracağız"
Turizm yatırımlarına da değinen Özhan, "Adıyaman sadece Nemrut Dağı'ndan ibaret değil. Turizmi çeşitlendirecek ve turistleri şehirde tutacak projeler üzerinde çalışıyoruz. Turizm anlamında Adıyaman'dan iç ve dış turizmden para kazanmak için uzman 10 kişiyi davet ettik. Gezi sonrasında rapor hazırladılar. Kısa süre içinde detaylı brifingler alacağız" ifadelerini kullandı.
"150 Yataklı Yeni Devlet Hastanemizi İlkbahar Ayında Hizmete Açacağız"
Gençlerin şehirden ayrılmaması için çeşitli kamu programlarının uygulandığını ve sağlık yatırımlarının hızla devam ettiğini belirten Özhan, "Eski devlet hastanemizdeki 150 Yataklı Yeni Devlet Hastanesi inşaatını tamamlayarak, bu bahar hizmete açmayı hedefliyoruz" dedi.
AK Parti İl Başkanı Ekrem Çadır, toplantının önemine dikkat çekerek, "Yoğun bir gündemden geçiyoruz. Bu vesileyle hemşehrilerimizin gündemini ve beklentilerini doğrudan sizlerle paylaşmayı hedefledik" dedi.
Merkez İlçe Başkanı Mehmet Fatih Olgun, son üç yılda deprem sonrası hükümetin Adıyaman'a yaptığı yatırımların basınla paylaşılmasından dolayı Özhan'a teşekkür etti.
İl Kadın Kolları Başkanı Saliha Diler ise, basının, teşkilat için "gören göz, duyan kulak" olduğunu vurguladı.


Adıyaman’da yalnız yaşayan yaşlı kadınlar, erkekleri yaklaşık üç kat aştı
Kahta Devlet Hastanesi’nde artroskopik menisküs ameliyatı yapıldı
Türkiye’de yaşlı nüfus 2025’te 9,5 milyonu aştı: Her 4 haneden biri, yaşlıya ev sahipliği yapıyor
İran-ABD-İsrail gerilimi tırmanıyor: Tel Aviv füzelerle vuruldu
Adıyaman’daki akaryakıt fiyatlarında sınırlı indirim: Benzin 0,72 TL, motorin 1,12 TL düştü
İl Müdürü Tosun’dan ‘İstiklal Marşı'nın Kabulü’nün 105. Yıl Dönümü’ mesajı
Vali Varol’dan ‘İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’ mesajı
Kahta’da düzenlenen panelde, Cengiz Aytmatov’un eserleri ele alındı
Anahtar Parti İl Başkanı Alsan’dan siyasi partilere ziyaret
Adıyaman Belediyesi il protokolünü iftar sofrasında ağırladı - Videolu Haber
Yavuz Ağıralioğlu: Anahtar Parti Türk Siyasetinin Yeni Umudu
Standart dışı plakalara 27 Şubat'tan itibaren kesilen idari para cezaları iptal edildi
DEM Parti’den Levent Gültekin’e tepki: ‘Hakaret ile gazetecilik yapılmaz’
İŞKUR’dan 746 sağlık personeli alımı
Bakan Kurum duyurdu: İstanbul’da 100 bin sosyal konut için kura çekimi bayramdan sonra
Emekli ikramiyesi ve aylık ödeme takvimi detaylı olarak açıklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Ortadoğu'daki savaş büyümeden durdurulmalıdır, bizim Sünnilik, Şiilik diye bir dinimiz yok’
Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem
Emeklilerin maaş ve bayram ikramiyeleri bayram öncesi ödenecek
TDV Adıyaman Şubesi’nden üniversite öğrencilerine iftar programı
Başkan Tutdere, imar ve altyapı çalışmalarını değerlendirdi
İl Müdürü Hüseyin Elüstü Bilek Güreşi Finallerine Katıldı
Milletvekili Özhan’dan Mehmet Akif Ersoy’u anma ve İstiklal Marşı Anma Günü Mesajı
Yılın Barış İnsanı Ödülü Dünyaca Ünlü Yazar Akif Manaf’ın
Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü Haftalık Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi
Plastik çatal, tabak ve pipetler yasaklanıyor!
Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan hayvanlara kötü muameleye ceza
CHP’li Milletvekili Tanal: ‘Muhalefet belediyelerine soruşturma, hukuk devleti tartışması yaratıyor’
Son 66 Yılın En Yağışlı Şubat Ayı Yaşandı
Ankara Haymana’da 3.9 büyüklüğünde deprem
Yükleniyor



