Tarih: 16.07.2015 16:47

Vergi Ödemede Şampiyon İlçe Besni

Facebook Twitter Linked-in

Mal Müdürlüğü; Esnafın, Besni insanına yaraşır şekilde vergilerini ödeyerek, vatandaşlık bilincinin yüksek olduğunu herkese gösterdiğini söyledi.

Adıyaman ilçeleri içerisinde ilk sırada Besni esnafı 2014 yılı vergi rakamlarına göre, tahakkuk eden vergiden en çok vergi ödeyen ilçe oldu.  Adıyaman ve diğer ilçelerini geride bırakan Besni esnafı, 2014 yılı tahakkuktan tahsilat oranlarında en çok vergi ödeyen esnaf oldu.

Besni Malmüdürü Halil Bıyık yapmış olduğu yazılı açıklama da Besni esnafına teşekkür ederek şöyle konuştu. “Ocak-Aralık 2014 dönemi içinde tahsilatın tahakkuka oranı noktasında; ilçemiz Adıyaman ve ilçeleri içerisinde ilk sırada olup, bu başarı başta değerli Besnili esnaf ve vergi mükelleflerimizindir. Ülkemiz de sosyal adaletin sağlanması, ekonomik refahın artması, gelir dağılımın düzenlenmesi noktasında vergi, kaçınılmaz bir ekonomik enstrümandır.”

Besni’nin vergi bilinci çok yüksek 2014 yılında Besni’de 18.564.000,00 lira vergi tahakkuku ve 18.692.000,00 Lira vergi tahsilatı yapıldığını açıklayan Mal Müdürü Bıyık, bunun tahakkuk tahsilat oranında % 100,69’a denk geldiğini ve bu oranın Adıyaman vergi tahakkuk tahsilat oranları arasında en yüksek oran olduğunu söyledi.

Besni esnafının bu vergi ödeme oranıyla büyük bir başarıya imza attığının ve vatandaşlık ve aidiyet bilincinin yüksek olduğunu herkese gösterdiğini söyleyen Mal Müdürü Halil Bıyık açıklamasını şöyle tamamladı.

“Besni’mize ve Besni insanına yaraşır şekilde vergilerini beyan ederek, ödeyen ve bu konuda gereken hassasiyeti sergileyerek, vatandaşlık ve aidiyet bilincinin yüksek olduğunu herkese gösteren, tüm hemşerilerimize teşekkür ederim” dedi.

Vergi sıralamasında İnşaatçılar ön sıralarda Gelir ve Kurumlar vergisinde 2014 Adıyaman ilk 100 listelerine Besni’den 13 mükellef girdi. Kurumlar vergisi Adıyaman ilk 100’de yer alan şirketler arasında Besni Mal Müdürlüğüne kayıtlı şirketlerin isimleri; Hisgrup (18), Ocakçı İnşaat (40), Orallar İnşaat (47), Turkay İnşaat (57), Damlam İnşaat (75). Gelir vergisi Adıyaman ilk 100 sıralamasına Besni’den giren mükelleflerin sıralaması ise şöyle; Tevfik Tilek (5), Zeki Kaner (11), Mehmet Kılınç (23), Bekir Geçit (27), Fikret Karaca (41), Yusuf Tabakçıoğlu (42), Eşref Göksel (43), Mustafa Sabak (97).




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —