Tarih: 01.07.2019 10:38

Vali Pekmez, LGS Şampiyonlarını Ödüllendirdi

Facebook Twitter Linked-in

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2018-2019 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi sınavda bütün soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan alan Türkiye birincisi Adıyamanlı öğrenciler Vali Aykut Pekmez’i ziyaret etti.

Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, Okul Müdürleri ve öğrencilerin aileleri de hazır bulundu.

Öğrencilerle sohbet eden Vali Aykut Pekmez, öğrencilerin gelecek ile ilgili hedefleri ve fikirleri hakkında bilgi alıp, bundan sonraki eğitim hayatlarında başarılar diledi.

Hayatın sınavdan ibaret olmadığını, milli ve manevi değerlere bağlı nesiller yetişmesinin önemine işaret eden Vali Aykut Pekmez, “Uzun bir sınav maratonundan başarı ile çıktığınız için sizleri tebrik ediyorum. Ayrıca bu başarıda katkısı olan hem öğretmenlerimize hem de velilerimize teşekkür ediyorum. Bizlerde ilin yöneticileri olarak öğrencilerimizin başarısıyla gurur duyuyoruz. Öğrencilerimizi sadece sınavlarında başarılı olmasıyla değerlendirmemiz çok doğru değil. Bizim için önemli olan hem sınavda başarılı olan hem de eğitim kalitesi yüksek bir sistemdir.

Çocuklarımızın sınavlarda başarılı olmasıyla birlikte kitap okuyan, sporla uğraşan, sanatla uğraşan çocuklarımızın olmasıdır. En önemlisi milli, manevi ve ahlaki değerlerimize sahip, geleneklerimizi göreneklerimizi yaşatan, içinde bayrak ve vatan sevgisi olan bir nesil olmasıdır. Öğrencilerimize en büyük tavsiyem sevdikleri mesleği seçmeleridir. Yaptığınız mesleği en iyi şekilde yapmanın gayretinde olun. Bu başarıda emeği geçen başta öğrencilerimizin öğretmenleri olmak üzere, okul idarecilerini ve ailelerini tebrik ediyor, öğrencilerimize de başarılarının devamını diliyorum.

Konuşmanın ardından Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, Liselere Giriş Sınavında soruların tamamını doğru cevaplayarak Türkiye Birincisi olan Şehit Akif Güleş Ortaokulu Öğrencisi Enes Reşber, Gölbaşı Şehit Ahmet Demir Ortaokulu Öğrencisi Özlem Şahin, Özel Simya Koleji Öğrencisi Muhammet Levent Bakır, TOBB Yavuz Selim Ortaokulu Öğrencisi Samet Arduç, Şehit Cem Özgül Ortaokulu Öğrencisi Zülal Kaya, TPAO Ortaokulu Öğrencisi Mehmet Ali Çakmak, Sena Nur Keleş, Nurullah Osman Okutan, Gölbaşı Şehit Ümit Özet Ortaokulu Öğrencisi Beran Mutluay ve Birey Ortaokulu Öğrencisi Buğrahan Dincel’i gösterdikleri başarıdan dolayı tebrik ederek Cumhuriyet Altını ile ödüllendirdi.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —