Tarih: 03.04.2013 22:51

Üniversitesitede 'Dedem Mehmet Akif' Konferans

Facebook Twitter Linked-in

Adıyaman Üniversitesi'nde 'Dedem Mehmet Akif' adlı konferans gerçekleştirildi.

 

Adıyaman Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Temsilciliği ve Edebiyat Topluluğu'nun organizasyonuyla 1 Nisan 2013 tarihinde Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Argon'un konuşmacı olarak katıldığı 'Dedem Mehmet Akif' konulu konferans gerçekleştirildi. Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Bahir Selçuk, Besni Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İbrahim Halil Tuğluk, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

 

Dedesinin hem şair hem de topluma yardımı kendisine vazife bilmiş bir fikir adamı olduğunu belirten Argon, 'Doğduğu andan itibaren dedemin hayatı savaşlarla geçmiştir. Etrafındaki acıyı görerek, vicdanında hissederek ve yüreği kanayarak bunları yaşamıştır ve sadece gördüklerini yazmıştır. Bu bakımdan O, çağının tanığıdır. 'Safahat' bütünüyle bu tanıklığın belgesidir. İçinde var olduğu toplumun acılarının, kimsesizliklerinin yok edilmeye çalışıldığı bir milletin vicdanıdır. Haksızlıklara tüm varlığıyla karşı çıkmış, millet için haykırmış ama kendisi için susmuştur' dedi.

 

Konferansın akabinde Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 77. yılı dolayısıyla yine Adıyaman Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Temsilciliği ve Edebiyat Topluluğu tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Safahat Okuyoruz' adlı yarışmada dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —