Tarih: 04.10.2021 13:37

Orhan: Damarlarındaki asil kanı kirletme..!

Facebook Twitter Linked-in

Uyuşturucu kullanım yaşının her geçen gün düştüğünü dile getiren Besni Ülkü Ocakları Başkanı Aziz Orhan, tüm Besnilileri uyuşturucuyla mücadeleye davet etti.

Başkan Orhan konuyla ilgili açıklamasında; “Sizler, yeni Türkiye’nin genç evlatları, yorulsanız da beni izleyeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar. Türk gençliği amaca, bizim yüksek ülkümüze durmadan, yorulmadan yürüyecektir.

Merhum Gazi Mustafa Kemal Atatürk' ün gençliğin önemini belirten, altın harflerle yazılmış bu sözlerini idrak etmeye çalışmadan gençliğin ne kadar önemli olduğunu anlamamız mümkün değildir. Biz Türk Milleti olarak asırlar boyunca tüm enerjimizi, iş gücümüzü ve tüm değerlerimizi gençliğimize güzel bir gelecek bırakmak için kullanmış bir milletiz. Çünkü geçmişin değerini ancak gelecek nesiller bilip, Atalarını onlar yad eder. En güzel günleri getirecek olan gençliktir. Gençliğin önemini bilerek Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak bizlerde her alanda olduğu gibi uyuşturucu madde üzerinde de gücümüzün yettiği kadar mücadele etmekteyiz, özellikle bu konuda elimizden gelen gayreti fazlasıyla yapmaktayız. Uyuşturucu madde bağımlılığı sadece kişiye zarar vermekle kalmayıp etrafını da tahrip gücü yüksek bir şekilde yıkmaktadır.

Bağımlılık, yuvalar dağıtmakta, milli servetimizi heder etmekte, maneviyatımızı kökünden sarsmaktadır. Çocuklarımız maalesef taklit, özenti ve merak ile kötü alışkanlıklara adım atmakta ve arkadaşlarının aklına uymaktadır.

 Ailesinden yeterli ilgi ve desteği göremeyen, kendisini yalnız ve sevgisiz hisseden gençlerimiz, hain şebekelerin ağına kolayca düşmektedir. Onlara rehberlik etmek, gündemlerini takip etmek, sadece maddi ihtiyaçlarını değil manevi ihtiyaçlarını da karşılamak bizlerin vazifesidir. “Çocuklarının senin üzerinde hakkı var”  buyuran Sevgili Peygamberimiz bizlere bu mühim vazifeyi hatırlatmaktadır.

Beden ve ruh sağlığımızın en büyük düşmanı olan sigara, alkol ve uyuşturucu maddelerin her türlüsünden şiddetle sakınalım, sakındıralım.

Çocuklarımızı ve gençlerimizi eğlendirirken zehirleyen, sahte zaferlerle saatlerce meşgul eden sigara, alkol, uyuşturucu, gibi bağımlılıklara karşı uyanık olmak hepimizin vazifesidir.

Unutmayalım ki, evlatlarımız bizim yarınlarımızdır ve neslimiz bize emanettir. Sağlıklı, eğitimli ve şuurlu nesiller için gözümüzün nuru olan evlatlarımızı dinimizle, kültürümüzle, kimliğimizle donatalım ki, her türlü kötülükten kendilerini koruyabilsinler.

Geçici heveslerin, sınırsız arzu ve isteklerin peşinde koşan insanın sonu hüsrandır. Şu kısacık hayatın önemini, kıymetini ve ciddiyetini bize unutturan her türlü bağımlılık, birer tuzaktır. Zamanımızı, paramızı ve sağlığımızı heba eden kötü alışkanlıklar, geleceğimize yönelik birer tehdittir. Bu tehditler karşısında tek bir camianın gücü yetersiz kalmaktadır. Besni Ülkü Ocakları olarak tüm Milletimizi topyekun uyuşturucu ile mücadele etmeye çağırıyoruz. Sözlerimizi Merhum Başbuğumuz Alparslan TÜRKEŞ Beyefendi'nin bir buyruğuyla bitiriyorum. Gençler: Hepiniz birer Türk bayrağısınız, bayrağı lekelemeyin, kirletmeyin ve yere düşürmeyin” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —