Tarih: 11.03.2020 10:23

Okullarda Mehmetçiğe Destek kermesi düzenlenecek

Facebook Twitter Linked-in

Okul bahçesinde düzenlenen kermese Besni Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, Besni İlçe Jandarma Komutanı Barış Kara, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, Suvarlı Belediye Başkanı Gülfer Ağır, Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kermeste açıklamada bulunan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı yararına düzenlenen kermesin ilçedeki tüm okullarda yapılacağını aktardı.

Demirel; “Türk Milleti büyük bir millet necip bir millet, her yükün altından kalkmasını bilir. Geçtiğimiz günlerde okul müdürlerimiz ile yapmış olduğumuz genel bir değerlendirme neticesinde, Besni ilçe Milli Eğitim müdürlüğü olarak ne yapabiliriz diye bir düşünce içerisine girdik. Müdürlerimiz ile almış olduğumuz ortak karar neticesinde Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı yararına kermes ve benzeri etkinlikler düzenleyerek elde edilen gelirler hesaplarına aktarılacaktır.

Tabi bizim burada asıl arzu ettiğimiz gelirden ziyade tarafımızın belli olmasıdır. Ben okul müdürü arkadaşlarımıza her öğrencimizin 5 kuruşu çok önemlidir dedim, çünkü öğrencilerimizde bir milli bilinç oluşsun istedik, manevi bir bilinç olsun istedik. Bunun da başlangıcını Besni Mustafa Erdemoğlu Anadolu Lisesi yaptı.

Geçmişte yine Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına yapmış olduğu bağış ile gümüş madalyalı bir okulumuzdur. İnşallah dediğim gibi Nisan ayı sonuna kadar yani ramazan ayına kadar Besni'de bulunan bütün okullarımız Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına bağışta bulunacaklar ve taraflarını belli etmiş olacaklar. Emeği geçen başta okul müdürümüze, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve ailelerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.  

Kermesten elde edilen 10 bin lira okul yetkililerince Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı hesabına yatırıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —