Tarih: 21.04.2018 13:42

Öğrencilerin Maharetli Elleri Ailelerle Buluştu

Facebook Twitter Linked-in

Proje kapsamında Besni Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri okul öğretmenlerinin gözetiminde ilçe genelindeki mahallerde tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelerin evlerinde bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştiriyor.

Projeyle birlikte öğrencilerin okulda öğrendikleri bilgileri sahada uyguladıklarını ifade eden Besni Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal Teknolojisi Atölye Şefi Ergün Kılıç; “Okulumuz Metal Teknolojisi Bölümüyle ilgili alanlarda bakım, onarım işlerini öğrencilerimizle beraber koordineli bir şekilde yapmaya çalıştık. Bu hem bir hayır işi olup hem de öğrencilerimizin atölyede öğrendiklerini sahada uygulayabilecekleri bir fırsat oldu” dedi.

Sosyal sorumluluk anlamında öğrencilerin deneyim kazandıklarını vurgulayan Motorlu Araçlar Teknolojisi Öğretmeni Halil Aykaç ise; “Sosyal Sorumluluk adına hem ihtiyaç sahibi ailelere bir nebze olsun bir şeyler katabilmek hem öğrencilerimizin okulda öğrendikleri pratik bilgileri sahada uygulamak adına hem de aynı zamanda öğrencilerimize her zaman öğretmiş olduğumuz sosyal konuda bilinçli olma, insanlara yardım etme ve yardımlaşma adına böyle bir proje hazırlandı.

İnşallah diğer okullarda sosyal sorumluluk anlamında taşın altına ellerini daha da koyarlar. Azda olsa çokta olsa ihtiyaç sahibi ailelerimize bir nebze olsun yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bize” diye konuştu.

Projeyle ilgili bilgiler veren Okul Müdürü Nevzat Avşar ise, proje kapsamında mahalle muhtarları ve belediye ile birlikte çalıştıklarını ifade ederek tespit ettikleri ihtiyaç sahibi ailelerin evlerinde tesisat, elektrik, boya gibi bakım ve onarım işlemlerini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Avşar şunları kaydetti; “Bağlı bulunduğumuz Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğümüzün başlatmış olduğu “Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor” Projesinin planlamasını yaparak okulumuzun bulunduğu mahallede ihtiyaç sahibi aileleri muhtarlarımız marifetiyle tespit ettik. Akabinde ailelerimizin evlerinde tespit ettiğimiz ihtiyaçları belediyemizle de işbirliği yaparak gerekli malzeme ihtiyacımızı giderdikten sonra bölüm şeflerimiz ve öğrencilerimizle beraber bu ailelerimizin evlerinde bakım ve onarım çalışmaları yaparak projemizi hayata geçirdik” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —