Tarih: 18.05.2017 12:57

Mücadelemiz Hız Kesmeden Devam Edecek

Facebook Twitter Linked-in

Eğitim Bir-Sen’in 2011 yılında Türkiye genelinde 2012 yılında ise Besni’de yetkiyi devraldığını ifade eden Akdoğan konuyla ilgili şunları söyledi; “2011 yılında Türkiye’de genel yetkiyi alan Eğitim Bir-Sen, 2012 yılında da Besni’de yetkiyi devralmıştır. Kutsal gördüğümüz ideallerimiz yolunda verdiğimiz bu mücadelede, sendika olarak önemli bir başarıya daha imza attık. 2017 Mayıs ayı mutabakatı sonucunda 756 üye ile Besni’de Eğitim Bir-Sen yetkisini perçinlemiştir. 2016 yılında 667 üye ile imzaladığımız mutabakat metnini; bu yıl da 756 üye ile imzalayarak taçlandırdık. Bu başarıyı elde etmede verilen mücadelenin haklılığı ve kararlılığı yatmaktadır.

Eğitim Bir-Sen örgütlü toplumun güçlü toplum olduğu kanaatinden yola çıkarak gücünü toplumdan almış,“Yeni sendikal yaklaşımı” öne çıkarmıştır. Tenkit değil teklif, sorun değil çözüm odaklı girişimleriyle kazanımların da önünü açmış, yapıcı eleştiri ve getirdiği çözüm önerileriyle bu durumu çözerse Eğitim Bir-Sen çözer; kanaatini tüm kesimlerde oluşturmuştur. Eğitim Bir-Sen, mazlumun ve mağdurun sesi, özgürlük ve özgür sendikacılığın adresi olmuştur.

İnşallah bu yolda” Çözülmeden çoğalacağız. Hâlihazırda Sendika olarak Türkiye geneli 450 bini aşkın üyeye ulaşmamız önemlidir. Ancak bundan da önemlisi 500 bin üyemizle ‘zirveden yeni ufuklara’ yürümektir. Memur-Sen olarak da ulaşmak istediğimiz yeni hedef, 1 milyon 111 bin 111. Önemli olan, her yeni günü eşsiz bir imkân bilerek yeni ufuklara bir adım daha atmaktır. Asla gevşemeyecek, yılmayacak ve yorulmayacağız. Çünkü bu davanın bir medeniyet, onur, iman ve benlik davası olduğunun bilincindeyiz. Vesayetçi yapılara karşı çıkışımızın temelinde kendi kişiliğimiz ve kimliğimizle özgür olarak var olma ve yaşama iradesi vardır. Zulme, haksızlığa, tahakküme, ihanete geçit vermeyecek kararlılıkla çoğalan, güçlenen bu iradedir. Bizimkisi bir şafağa uyanma, şafağı uyandırma yürüyüşüdür. 

Bu ideal ve hedef doğrultusunda Besni’de taçlandırdığımız yetkimizin üyemize, ülkemize ve tüm eğitim çalışanlarına hayırlı olmasını dilerken Rahmetli Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan’ın, ‘Kim demiş her şeyin bitişi ölüm/Destanlar yayılır mezarımızdan’ mısralarındaki sırrın tecelli edişine katkı sunan tüm üyelerimize, zorluklar karşısında ve en zor zamanda adanmışlık örneği sergileyerek destanlaşan başta yönetimimiz olmak üzere kadın kollarımız, okul temsilcilerimiz ve tüm teşkilatımıza sonsuz teşekkürler.”diyerek sözlerini tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —