Tarih: 07.10.2015 17:14

Merinos Münire Sümer Etnografya Müzesi Açıldı

Facebook Twitter Linked-in

Bayramın ikinci gününde ilk olarak Münire Sümer Etnografya Müzesinin açılışı yapıldı. Besni Üzümlü Park içinde yapılan açılışa İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya, Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, BEV Başkanı Hasan Doğan, STK Temsilcileri, Eğitim gönüllüsü Münire Sümer, kurum ve daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan Münire Sümer; “ Besni’mizin kültürünü, geleneklerini, yaşam biçimini, tarihi eserlerini yansıtacak bu müzenin Besni’ye kazandırılması için yıllarca çaba harcadım. Azim ve sabırla müzemizi bugünkü duruma getirebildim. Bu çaba ve çalışmalar ile müzenin yapımı beş yıl sürdü.

Müze yapımı için Besni Belediyesi’nin tahsis ettiği Üzümlü Parkta 2010 yılında müzenin inşaatını başlattım. Fakat maddi imkânsızlıklar yüzünden inşaatı sürdüremedim. Bu sıkıtıma seyirci kalmayan Erdemoğlu Ailesinin şahsında Ali Erdemoğlu inşaatın yapımını üstlenerek bu değerli eseri bugünkü haline getirdiler. Bu önemli ve değerli katkılarından dolayı kendilerine müteşekkirim.

Müzemiz bugünkü halini alana kadar maddi ve manevi yanımda oldular. Bu insani duyarlılık yalnız benim şahsıma değil, dolaylı olarak Besni halkınadır. Erdemoğlu Ailesinin Besni’ye kazandırdığı sayısız eserlerin bir halkasını da müzemiz oluşturuyor.

Besni’mize kazandırılmış bu kültürel mirasa, bu ata yadigârına yediden yetmişe herkesin sahip çıkmasını ve korunmasını diliyor, öyle de olacağını temenni ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Münire Sümer Etnografya Müzesinin açılışı gerçekleştirildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —