Tarih: 16.01.2015 00:57

Merhaba Ey Mehteran Projesi Açılış Programı Düzenlendi

Facebook Twitter Linked-in

Besni Şehit Eren Kupal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen programa, İlçe Kaykamı Emrah Yılmaz, Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, Gençlik ve Spor Bakanlığı İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, kurum ve daire amirleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan okul müdürü Ali Haydar Tutuş; “Mehter, dostluk, sevgi, birlik ve kahramanlık ocağıdır. Şanlı bir geleceğin temel taşları, tarihinden haberdar bir neslin yetiştirilmesiyle gerçekleşir. Ecdadımızdan bize tarihten gelen ve unutulmaya yüz tutmuş olan kültürel zenginliğini, bölgemiz insanına en iyi şekilde sunmak, ecdadımızı gençlere mehter yoluyla sevdirmek, kendi öz benliğini oluşturmasına vesile olma amacını taşıyoruz.

Bu proje sayesinde ilimizde hatta bölgemizde bir ilki gerçekleştirmenin heyecanı ve gururu içerisindeyiz. Projemizde desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra konuşma yapan ilçe Kaymakamı Emrah Yılmaz; “Mehteri dinlediğimiz zaman ruhumuzu okşayan, bizleri heyecanlandıran, vücudumuzu titreten bu mehter gerçekten bizleri geleceğe, evlatlarımıza, gelecek nesillere aktarmamız gereken bir ocak olduğunu düşünüyorum. Böyle şehidimizin adını taşıyan bir okulda bir mehter takımının düzenlenmesi de, kurulması da anlamlı oldu diye düşünüyorum” dedi.

Daha sonra okul tanıtım sinevizyon gösterisi ve Dolunay Akşam Tiyatrosu sanatçısı Muhammed Emin Kutlu Mehteran sunumunu gerçekleştirdi.

Son olarak okul mehteran takımı sahne alarak mehter gösterilerini sergiledikten sonra program sona erdi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —