Tarih: 03.03.2017 11:22

Lise Öğrencileri Akademisyenlerle Buluştu

Facebook Twitter Linked-in

Adıyaman Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen Erdemli ve Başarılı Birey Projesi kapsamında Besni ilçesinde Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri kariyer günleri etkinlikleri çevresinde Adıyaman Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü’nden Yrd. Doç.Dr Mehtap Demirel, Yrd. Doç. Dr Vahdettin Koç ve Öğr. Gör. Tuğba Yıldız Saygılı ile bir araya geldi.

Besni Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleşen söyleşide öğrencilere akademisyenler tarafından Metal Teknolojilerinin geçmişten günümüze kadar olan gelişimi ve değişimi hakkında bilgiler verildi.

Önemli imalat yöntemlerinden biri olan kaynak teknolojisinin öneminin gün geçtikçe arttığına değinen akademisyenler, bu yöntemle imalat yapılan sektörlerin (otomotiv, gemi inşa, çelik yapı v.b ) hızla geliştiği ve ülkemizde de bu tür imalatların yaygınlaştığının altını çizdiler. Kaynak teknolojisinde dünyada gelişmeler yaşandığına, gelişmiş ülkelerde bu gelişmelere paralel olarak eğitilmiş kalifiye eleman ve kaynak mühendisliği konusunda da önemli çalışmalar yapılmakta olduğuna değinen değerli hocalarımız ülkemizde de üniversitelerde kaynak teknolojisi araştırma, uygulama merkezleri, kaynak teknolojisi ve mühendisliği bölümlerinin kurulmaya başladığını dile getirdiler.

Ülkemizde hem kamuda hem de özel sektördeki istihdamlara değinen akademisyenler özellikle özel sektörde ciddi açıkların bulunduğunu, bu bölümden mezun öğrencilerin iş konusunda sıkıntı yaşamayacaklarını vurguladılar.

Konuyla ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Nevzat Avşar; “Öğrencilerimize hedeflerini belirleyip bu doğrultuda pes etmeden ilerlemeleri gerektiğini, hangi meslek dalında olurlarsa olsunlar mesleklerine dair gelişmeleri takip ederek kendilerini sürekli yenilemelerinin onlara hem maddi hem de manevi olarak doyum sağlayacağını dile getirildi.

Avşar ayrıca program sonunda  Adıyaman Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Makine ve Metal Teknolojileri Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr Mehtap Demirel’e plaket takdiminde bulunarak  katkılarından dolayı Adıyaman Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Makine ve Metal Teknolojileri Bölümünün değerli hocalarına, söyleşinin organizasyonunda görev alan Okulumuz Metal Teknolojisi Alanı Öğretmenleri Göktuğ Düzenli ve Güven Gümüş’e teşekkür etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —