Tarih: 18.04.2013 22:51

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Başladı

Facebook Twitter Linked-in

Her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Besni İlçe Müftülüğü’nün düzenlediği “Peygamberimiz ve insan Onuru” temalı programı dün akşam geniş bir katılımla düzenlendi.

 

Besni Ticaret Meslek Lisesi Spor Salonunda düzenlenen Programa Besni Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kuyucak, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç, Besni İlçe Müftüsü Hanifi Damar, Besni Emniyet Müdürü Mustafa Yaman, Besni Eski Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Besni RAM Müdürü Murat Göğüş ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Nazif Canlı’nın Kur’an-ı Kerim Tilaveti’nin ardından İlçe Müftüsü Hanifi Damar tarafından açılış konuşması yapıldı.

Damar, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi. “Peygamber Efendimiz insanlığa fevkalade önemli faziletler kazandırmıştır.  Peygamber Efendimiz Arabistan da özellikle Mekke’de yerlerde sürünen insanlık onurunu tekrar ihya etmiş ve kaybettikleri insanlık onurunu onlara kazandırmıştır.”dedi.

Damar’ın konuşmasının sonra katılımcılara izletilen Kutlu Doğum Haftası sinevizyon gösterisinin ardından İlahiyatçı Yazar Abdulgaffar Dereli “Hz. Peygamberimiz ve İnsan Onuru” konulu konferansı gerçekleştirmek üzere kürsüye davet edildi.

Dereli tarafından yapılan konferanstan sonra Besni İlçe Müftülüğü’ne bağlı İmamlardan oluşan grup tarafından İlahiler okundu.

Programın sonunda Kutlu Doğum haftası etkinlikleri kapsamında yapılan “40 Hadis Okuma” yarışması ve “Hz. Peygamberimiz ve İnsan Onuru” konulu okullarda yapılan şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kutlu Doğum programına katılan vatandaşlara Kur’an-ı Kerim, İslam İlmihali, Hz. Peygamber ve İnsan Hakları Kitabı’nın yanı sıra karanfil ve lokum dağıtıldı.

Kutlu Doğum Haftası

Etkinlikleri Devam Ediyor

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında hafta boyunca etkinlikler devam edecek. Etkinlikler kapsamında bugün Hacı Reşit Cami’nde bayanlara yönelik İl Müftülüğü’nde görevli Vaize Meryem Yiğit tarafından konferans verilecek.

Bugün ve yarın İlçe Müftülüğü’nün isteği üzerine gelen Gaziantep Kızılay Kan Merkezi görevlileri tarafından Mehmet Erdemoğlu Parkı’nda kan bağışları kabul edilecek.

Besni İmam Hatip Lisesi tarafından yarın Besni Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda Kutlu Doğum Haftası Etkinliği düzenlenecek ve Besnili İş Adamı Abdulkadir Alkan tarafından Cuma günü ilçe camilerinde kutlu doğum pilavı dağıtılacaktır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —