Tarih: 09.05.2019 10:03

Kırsal Kesim için Adıyaman’a 41 milyon 566 bin TL Ödenek

Facebook Twitter Linked-in

Ödeneğin değerlendirilmesi için toplantı yapıldı

Köylerin Alt Yapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında, 2019 yılında Adıyaman’a tahsis edilen ödeneğin il ve ilçeler bazında kullandırılması ve değerlendirilmesi amacıyla Vali Aykut Pekmez başkanlığında toplantı yapıldı.

Vali Aykut Pekmez Başkanlığında yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Adem Kaya, İlçe Kaymakamları, İl Özel İdare Genel Sekreteri Av. Sami Işık, bazı kurum amirleri ve İl Özel İdare Şube Müdürleri katıldı.

Vali Aykut Pekmez, 2019 yılı yatırım programı kapsamında köylerin alt yapı hizmetlerinde kullanmak üzere KÖYDES programı çerçevesinde Adıyaman’a 41 Milyon 566 Bin Türk Lirasının tahsis edildiğini kaydetti.

180 proje Yatırım Programına alındı

Vali Pekmez, “Kırsal kesime yönelik götürülen hizmetlerin kalitesini artırmak amacıyla gelen ödenekle 134 adet yol projesi, 26 adet içme suyu projesi, 18 adet kanalizasyon (atık su) projesi, 2 adet tarımsal sulama projesi olmak üzere toplam 180 adet proje programa alınmıştır. Gelen bu ödeneği merkez ve ilçelerimize bağlı köylerimizin asfaltı, içme suyu ve alt yapı hizmetlerinde etkin ve verimli bir şekilde kullanacağız. İlimizde KÖYDES projelerini uyguladığımız tüm köylerimizde artık yol, su ve kanalizasyon gibi altyapı sorunları büyük ölçüde çözüme kavuşturuldu. Yapılan projelerle birlikte köylerimiz artık daha yaşanabilir bir hale geldi. Köylerimize yönelik diğer ihtiyaç ve sorunları da imkânlarımız ölçüsünde yerine getireceğiz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —