KAYMAKAM İMAMOĞLU: DENETİMLER ARTACAK!

KAYMAKAM İMAMOĞLU: DENETİMLER ARTACAK!

Kononavirüs salgını Besni´de artarak yayılmaya devam ediyor. Son 10 gün içerisinde Besni´de 39 yeni koronavirüs vakası tespit edildi. Bununla birlikte virüsün başlangıcından bu yana ilçe genelinde vaka sayısı 66´ya ulaştı. Besni Kayma

BESNİ´DE VAKA ARTIŞI DEVAM EDİYOR!

Dünyada ve ülkemizde yayılmaya devam eden koronavirüs salgını Besni´de tehlikeli boyutlara ulaşmaya başladı. Özellikle son 10 gün içerisinde patlama yapan vaka artışı tedirginlikleri de beraberinde getirdi.
Son olarak ilçe merkezinde 5 kişi de daha koronavirüs tespit edilmesinin ardından son günler içerisindeki vaka sayısı 39´a, virüsün başlangıcından bu yana ilçe genelindeki vaka sayısı ise 66´ya ulaştı. Virüs tespit edilen kişiler tedavi altına alınırken temas etme ihtimali olduğu yaklaşık 200 kişi de evlerinde gözetim altında bulunuyor. Test sonuçları pozitif çıkan kişilerin ağırlıklı Gaziantep´ten gelenlerle temas sonucu virüsü kaptığı iddia ediliyor.

KAYMAKAM´DAN AÇIKLAMA

Koronavirüs salgını başlangıcından bu yana ki vakaların yarısının iyileştiğini söyleyen Besni Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, hali hazırda şuan 39 civarında pozitif vaka olduğunu ifade etti.
Kaymakamlık makamında basının sorularını yanıtlayan Kaymakam İmamoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Şuanda bizim 66 civarında bir vaka sayımız var. Vaka sayımız 66 civarında ama bu pandemi sürecinin başlangıcından itibaren ki sayı. Bu süreçte ilk vakalarımız olan 30 kişi şuanda iyileşmiş, karantinadan çıkmış kişiler. Bazısı hastanede tedavi edildi, bazısı mesela tespit edilmiş Uzunkuyu´da olduğu gibi ama hiçbir semptom göstermemiş ve bunlar sadece karantinada tutuldu evlerinde.
Şuanda virüse yakalanan hasta sayımız 66 ama bunların yarısı iyileşmiş durumda ve şuanda bizim vaka sayımız 39 kişi” dedi.

GÜNLÜK 4 EKİP SAHADA ÇALIŞIYOR

Vakalar nedeniyle günlük 4 ekibin sahada denetimlerde ve ikazlarda bulunduğunu dile getiren İmamoğlu şöyle devam etti; “Şuanda en son sizin de bildiğiniz gibi devletimizin aldığı kararla bir normalleşme sürecine geçtiğimiz için alınan kararlarda genel oluyor. Bütün yapılanlar bu alınan kararlarla yapılıyor. Biz bu uygulamalara binaen biraz önce belirttiğim gibi maske zorunluluğu getirdik. Zaten Adıyaman Valiliğimizde almıştı böyle bir kararı. Bizde bu karara binaen Hıfzıssıhha Kurulu olarak bunun aynı şekilde Besni´de de uygulanmasına karar verdik. Aynı şekilde sosyal mesafe ve denetimler için İlçe Sağlık Müdürlüğümüzün koordinatörlüğünde, Emniyet, Belediye, tarım ve sağlık şeklinde günlük lokantaları, restoranları, işletmeleri, marketleri ve vatandaşı sosyal mesafesini denetlemek üzere ekipler görevlendiriyoruz. Denetim ekiplerimiz vasıtasıyla vatandaşlarımızı hem ikaz ediyor, hem bilgilendiriyoruz. Ama bu şekilde ikazlara uymayanlara da hem maskeden hem sosyal mesafeden hem de pandemi sürecine uymayan davranışlardan cezai ve idari yaptırımları da uygulamaya başladık. Şuanda yoğun bir şekilde sahadayız, günlük 4 ekibimiz görev yapıyor ve günlük olarak da verileri valiliğimize gönderiyoruz. Bu şekilde yoğun bir denetimlerimiz var.
Cezai işlemlerde ise biz öncelikle ikaz ediyoruz, her gördüğümüze direk ceza yazmıyoruz ama ikazlara rağmen uyulmadığı zaman cezai işlemleri uyguluyoruz. Amacımız insanlarımızı mağdur etmek değil buradaki amacımız vatandaşlarımızda maske, sosyal mesafe ve hijyen bilincini uyandırmak. Rakamsal bir amacımız yok bizler vatandaşlarımızı uyarıyoruz ama bu uyarılara rağmen uyulmadığı takdirde ceza uygulamaları da yapıyoruz” 

YAPTIRIMLAR ARTABİLİR

Normalleşme süreciyle birlikte denetimlerin sıkılaştırılacağını, bunun sonucunda ise kurallara uymayanlara karşı yaptırımların artabileceğini ifade eden Kaymakam İmamoğlu; “Özellikle bu son normalleşmeyle birlikte maske, sosyal mesafe ve diğer hususlar konusunda denetimler ve cezalar artacak. Çünkü önceki uygulamalarımız Türkiye geneliydi, işte karantina uyguluyorduk, caddeleri kapatıyorduk, bazı iş ve iş yerleri kapatılıyordu ama şuan kontrollü sosyal hayat döneminde olduğumuz için bizlerde özellikle maske ve sosyal mesafe denetimlerimizi daha da sıkılaştıracağız. Bunlarda ilgili idari yaptırımlarda artabilir” diye konuştu.

VAKALARIN ÇOĞU GAZİANTEP TEMASLI

Kaymakam İmamoğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Şuanda bizler hükümetimizin aldığı kararlar doğrultusunda kararlar alıyoruz. Çünkü pandemi sürecindeki yetki ve sorumluluklar ayrıydı, kontrollü normalleşme süreci farklı. Yine bir diğer husus ise şuanda bizim vakalarımızın büyük çoğunluğu Gaziantep temaslı. Besnililerin ilişkisi, ticareti daha çok Gaziantep´te olduğu için oradaki ailelerinin, yakınlarının gidip gelmesi sonucunda vakalarımız artıyor. Bizim verilerimize göre Şuanda normalleşme süreci yaşandığı için risk daha fazla o yüzden herkesin maskeye, sosyal mesafeye ve hijyene dikkat etmesi lazım. Normalleşme süreci nedeniyle önceden haftada 1-2 tane vaka olurken şuan hafta 10 kişiye çıktı dedi.



Çetintepe Barajı Temmuz'da su tutacak

Bakan Şimşek zam genelgesini imzaladı: Memur ve sözleşmeli personele yüzde 15,57 oranında zam yapıldı

Sigara fiyatlarına ÖTV zammı yansıdı: En ucuz sigara 80 TL, en pahalısı 96 TL oldu

ÖTV zammı netleşti: Sigara, akaryakıt ve içkiye otomatik zam yolda

Memur ve emekliye Temmuz zammı belli oldu

Bedelli askerlik ücretine zam: Yeni tutar 280 bin 875 TL oldu

Adıyaman Milletvekilleri ve Ziraat Odası Başkanları Tarım ve Orman Bakanı ile görüştü

4,5 milyondan fazla elektronik işlem, 140 milyon lira tasarruf

Adıyaman’da Perşembe günü iş bırakma eylemi yapılacak

Tarım İl Müdürü Akkan’dan muhtarlara ziyaret: Don ve kuraklıkla mücadelede iş birliği vurgusu

Türkiye tarihinin en büyük ihracat anlaşması: 48 KAAN Uçağı Endonezya'ya satıldı

Sosyal medya kullanımı artıyor

Adıyaman’da teknoloji eğitiminde yeni dönem: TeknoPlatform hayata geçiyor

Yerli Navigasyon ve Sosyal Medya Uygulaması Geliyor!

Kullanıcıların yüzde 96,9’u internete erişim için cep telefonu kullanıyor

Kargolar aynı gün teslim edilecek

Microsoft, Skype'ı kapatıyor

Öğrencilere siber suçlar anlatıldı

TÜRKSAT’a dev veri merkezi

Vali Varol, Adıyaman Gençlik Merkezi'nde gençlerle buluştu

2025-2026 Süper Lig fikstürü çekildi: Derbi haftaları ve ilk maçlar belli oldu

ADIYAMANLI GÜREŞÇİLERDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA BÜYÜK BAŞARI

ADIYAMANLI SPORCU TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NDAN ÇİFTE ALTINLA DÖNDÜ

Milletvekili Alkayış: ‘Adıyaman’da spor yatırımlarıyla gençliğe umut, şehre nefes oluyoruz’

Adıyaman İşitme Engelliler Futbol Takımı Türkiye üçüncüsü oldu

Kaymakamlık Turnuvasında finalin adı: Eskiköy Selçukspor vs Şambayat İdmanyurdu

Fenerbahçe Beko’dan tarihi zafer: ‘Avrupa’nın En Büyüğü Bir Kez Daha Sarı Lacivertliler’

Besni Belediyesi Final Four için dev ekran kuruyor

Fenerbahçe Beko tarih yazdı: EuroLeague’de finale yükseldi

Ali Koç: ‘Fenerbahçe’nin Olağanüstü Genel Kurulu Eylül’de Yapılacak’

TGA koordinasyonunda Adıyaman’a özel tanıtım çalışmaları başladı

İshak Şan’dan Adıyaman’a turizm ve sosyal yaşam alanı projesi: Cendere Köprüsü’ne millet bahçesi

Hayati İnanç, Kahta’da okurlarıyla buluştu

Adıyaman’da turizm alanında 112 Acil Sağlık Hizmetleri değerlendirildi

Adıyaman Öğretmenler Korosu'ndan ‘Yıla Veda Ezgileri’ konseri

Adıyaman’da El emeği göz nuru eserler büyük beğeni topladı

Adıyaman’da Buray rüzgarı esecek: ‘Sesimiz Bir, Yüreğimiz Bir’ gençlik konseri 28 Mayıs’ta

Adıyaman Üniversitesi’nde ‘Bahar Şenliği ve Türk Mutfağı Haftası’ coşkuyla başladı

İzmir’deki Adıyamanlılar ‘Dayanışma Pikniği’nde buluştu

Adıyaman Üniversitesi’nden kültürlerarası buluşma: Bahar Şenliği 26-27 Mayıs’ta başlıyor

Adıyaman'da 11 milyon TL'lik tarımsal destek vurgunu: 57 kişiye operasyon - Videolu Haber

Adıyaman’da engelli vatandaşlara akülü sandalye desteği

Vali Varol, Polis Evinde aşure dağıtım programına katıldı

Resul Kurt’tan PKK’nın silah bırakma sürecine destek

Besni'de huzur uygulaması yapıldı

Vali Varol, Hayvan barınağında incelemelerde bulundu

Şarampole yuvarlanan hafriyat kamyonu sürücüsü hayatını kaybetti

Abdurrahman Tutdere görevinden uzaklaştırıldı

Vali Varol’dan Kaymakam Aslan’a hayırlı olsun ziyareti

Bakan Tekin: LGS sonuçları yarın açıklanacak, tercihler 14-24 Temmuz’da alınacak

Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın’dan ‘Terörsüz Türkiye’ vurgusu

Uyuşturucudan 39 kişi gözaltına alındı

Emekli maaşını artıran kanun Meclis'te kabul edildi

Bakan Işıkhan: 25 farklı kanser türünde kullanılan 5 immünoterapi ilacı SGK geri ödeme listesine alındı

Fahrettin Altun görevden alındı, yerine Burhanettin Duran atandı

KAYMAKAM ASLAN BAL SAĞIM ETKİNLİĞİNE KATILDI

BESNİ ATIKSU ARITMA PROJESİNDE SAHA ZİYARETLERİ SÜRÜYOR

Milletvekili Özhan ve Başkan Alkan Milli Eğitim Bakanı Tekin'i ziyaret etti

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi 7. dönem mezunlarını uğurladı

Ömer Bolat: Adil rekabet, sağlıklı işleyen piyasa şiarımızdır

PKK 11 Temmuz’da silah bırakıyor: Tören Süleymaniye’nin Twaswran köyünde yapılacak

Tutdere ev hapsini Adıyaman'da geçirecek, görevden alınma ihtimali var mı?

Zeydan Karalar ve Ahmet Şahin görevden uzaklaştırıldı

Milletvekili Kurt, Adıyaman’da desteklenecek yatırım alanlarını açıkladı

Kahta Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR üzerinden 5 destek personeli alacak

Kahta’da geniş çaplı denetim: Uyuşturucu ve kesici alet ele geçirildi

Adıyaman'da motosiklet denetimi: 186 bin lira ceza kesildi

Dolandırıcılık girişimi polis ekiplerince engellendi

Depremzedelerin çamaşır makinelerini çalan şüpheliler yakalandı

Adıyaman Kent Konseyi’nden Vali Dr. Osman Varol’a ziyaret

Yükleniyor