Tarih: 01.02.2019 14:58

Kadınlar Filografi ve Rölyef Kursuyla Hayata Tutunuyor

Facebook Twitter Linked-in

Adıyaman Belediyesi Kadın ve Gençlik Merkezi ile Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Filografi ve Rölyefi kursunda eğitim gören kadınlar hem ailelerine maddi kazanç elde ediyor hemde psikolojik destekle rahatlıyorlar.

TOPLAM 25 ÖĞRENCİMİZ VAR

Halk Eğitim ve Kadın ve Gençlik Merkezi Filografi ve Rölyef Usta Öğretici Asiye Aydın, sabah ve öğlenden sonra olmak üzere toplam 25 öğrencisinin olduğunu ve öğrencilerinin genelde aileleri ve eşleriyle sorun yaşadıklarını kursta ise psikolojik olarak rahatladıklarını belirtti.

İnternet üzerinden ailelerine katkı sağlamak amacıyla sattıklarını belirten Aydın,"Sabah ve öğleden sonra olmak üzere toplam 25 öğrencimiz var. Öğrencilerimiz bazen internet ve sosyal medya üzerinden satışlar yapıyor. Seminerlerde falan satışa sunuyorlar ailelerine katkıda bulunuyorlar. Bir resim bir ay sürebiliyor 15 günde sürebiliyor o reisimin içeriğine bağlı Filografi sanatı bazen bir ay süren Filografiler var. Bazen 15 günde biten Filografiler var. O resmin içeriğine bağlı olarak değişiyor. Filografi günümüzde çok önemli bir sanat genelde Filografi sanatı üzerinde başka gelir kaynağı yapan arkadaşlarımız var. Tabiî ki kendi imkanlarıyla burada da gördükleri eğitim sonrasında kar amaçlı yapabilirler."dedi.

EV KADINLARI VE ÇALIŞANLAR TERCİH EDİYOR

Genelde ev kadınları ve çalışan kadınların tercih ettiğini belirten Aydın, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bizde genelde yaş sınırı yok. Genelde ben daha genç kesimleri alıyorum. 18 yaşından sonra masala 35-40'a kadar alıyorum ama 40 üzeri almıyorum. Normalde yaş sınırı yok ama benim tercihlerim. Ev kadınları ve çalışanlar tercih ediyor genelde psikolojik destek almak için gelen arkadaşlarımız var. Ailesinde psikolog sorunu olan eşiyle sorun yaşayan arkadaşlar gelip burada sanatla uğraştığı için baya bir psikolojik destek alan öğrencilerimiz var hasta olan öğrencilerimiz var masala şeker hastası olan öğrencilerim vardı ve doktora gittikten sonra hastalıklarının geçtiklerini gördüler doktorda hayret içinde bu hastalık nasıl geçti demiş sanat gerçekten çok güzel psikolojik destek hem maddi hemde manevi olarak destek."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —