Tarih: 11.05.2024 17:31

Fatma Şahin'den Anneler Günü mesajı

Facebook Twitter Linked-in

"Bir bebeği dünyaya getirmek, onu sevgi ve şefkatle kucağına almak, güzel ahlak ve terbiye ile yetiştirmek, anneliğin kerametidir." diyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, "annelik bizim geleneğimizde ilahi merhametin yeryüzündeki tecellisidir” ifadelerini kullandı.

Hayata hazırlayan, ilk adımda elinden tutan, ilk kelimeyi öğreten, eğitim ve çalışma hayatında yanında bulunan annelerin, fedakârlığın ve sabrın mimarı olduğunu belirten Şahin, mesajına şöyle devam etti:

“‘Cennet anaların ayakları altındadır’ sözü doğrultusunda kendilerini baş tacı kabul ettiğimiz annelerimiz, bizler için berekettir, duadır, ilk öğretmendir. Annelik sadece, bir çocuğu dünyaya getirmekten ibaret değildir. Anne, insanın duygularını, düşüncelerini, karakterini şekillendiren en önemli rol modeldir. Bir insanın en derinine işleyen nakıştır, anne! Seslenişlerin en güzelidir. Seslenme imkânımız olmadığında yüreğimizde attığımız çığlığın sakinleştiricisidir. Ruhumuzun derinliklerinde bulduğumuz huzurdur. Anne, herkesin yerini dolduran, ama yeri asla doldurulamayan kişidir. Sağlam bireylerin, büyük milletlerin, sağlıklı ilişkilere sahip toplumların arkasında güçlü bir annelik vardır. Güçlü Türkiye’nin ardında güçlü anneler vardır. Anne koruyan, kollayan, kol kanat geren, evladının geleceği için kendini arka plana iten kişidir. Anne, kişiyi kendisinden daha çok tanıyandır. Yemeyen yediren, giymeyen giydiren annelerimiz, şefkatin, merhametin, fedakârlığın timsalidir. Anne sevgisini almış bir çocuk toplumsal yaşantısında da özverili, saygılı ve anlayışlı bir kişiliğe sahip olur. Bu durumda medeniyet anlamında annelerimizin öneminin yüksek olduğunu hazırlayandır. Çocukları söz konusu olduğunda hiçbir zorluktan kaçınmayan onların mutluluğu için çaba sarf eden ve en iyi şekilde yetişmesi için hayatları boyunca mücadele eden annelerimiz ailenin temel direğidir. O yüzden annelerimize eğitimden sağlığa her alanda ne kadar iyi imkânlar sağlarsak, o kadar güçlü nesiller yetiştirebiliriz. Annelerimiz huzurluysa, toplum huzurludur, annelerimiz mutluysa, toplum mutludur. Annelerimiz güvendeyse, toplum güvendedir. O yüzden yeni Türkiye'nin anahtarı annelerimizdir. Ömürlerini ailelerine adayan, her daim hürmetlerin en büyüğünü hak eden annelerimizin ve yüreklerine evlat ateşi düşmüş, evlat acısını tatmış, ‘vatan sağ olsun’ diyerek bağrına taş basmış şehit ve gazilerimizin cefakâr analarının da ellerinden öpüyor ve Anneler Günü’nü kutluyorum.”

Kaynak : PHA




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —