Tarih: 28.03.2013 22:51

Fark Ödemesi Desteği İçin Başvurular Devam Ediyor

Facebook Twitter Linked-in

Besni Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Kösekul 2012 yılı ürünü yağlı tohumlu bitkiler, hububat ve baklagil fark ödemesi desteği başvurularının 31 Mayıs'ta sona ereceği bildirildi. 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Besni Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Kösekul, 'Türkiye Tarım Havzaları Destekleme Modeline göre 2012 yılı ürünü yağlı tohumlu bitkiler, hububat ve baklagil fark Ödemesi Desteğine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı Uygulama Tebliği'nde değişiklik yapılmıştır. Bu nedenle İlçemizde üretilen tarım ürünlerine verilecek fark ödemesi desteği müracaat başlangıç ve bitiş tarihleri, dane mısır, buğday, arpa, çavdar, tritikale, yulaf, çeltik, kuru fasulye, nohut, mercimek kütlü pamuk, yağlık ayçiçeği, soya fasulyesi, kanola, aspir için 01.10.2012'de başlayan fark ödemesi başvuruları, 31.05.2013 tarihinde sona erecek. Başvurularda ürün alım ve satım belgeleri olan fatura ve müstahsil makbuzlarının düzenlenme tarihi en son 30.4.2013'tür.Bu tarihten sonra düzenlenen fatura ve müstahsiller desteklemeye tabii değildir. Fark Ödemesi Desteğinden yararlanmak isteyen üreticilerimizin bu tarihler arasında İlçe Müdürlüğümüze müracaat etmesi gerekmektedir' dedi. 

Küçükbaş hayvan desteklemeleri icmalinin askıya çıkarıldığını da belirten Kösekul, askı süresince yapılan itirazların değerlendirileceğini, askı süresi bitiminden sonra yapılacak itirazların ise dikkate alınmayacağını söyledi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —