Tarih: 18.05.2014 18:51

Daha Sağlıklı Et Tüketimi için Kasaplar Bir araya geldi

Facebook Twitter Linked-in

Toplantıya Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Kösekul, mezhabahanede görevli veteriner hekimler, mezbahane çalışanları ve kasap esnafları katıldı.


 İlçemizde tüketilen kırmızı etin en son tüketiciye ulaşıncaya kadar veteriner hekim denetiminde sağlıklı bir şekilde kesim ve naklinin yapılması için gerekli hijyen kuralları, esnafların dikkat etmeleri gereken hususlar ile resmi kontroller hakkında bilgiler verilmesi yanında mevcut mezbahanenin eksikleri ve çözüm yolları ayrıntılı bir şekilde görüşüldü. Besni de faaliyet göstermekte olan kasaplarında bu konuda görüş ve önerilerini alan Belediye Başkanı Öztürk, halkın daha sağlıklı ve hijyenik et tüketilmesi için ne gerekiyorsa yapacaklarını, kasap esnafının da kişisel olarak gerekli hassasiyetleri göstermelerini istedi.


Mevcut kesimhanenin kapasite olarak yeterli olmasına karşın bazı fiziki eksikliklerinin olduğunu, bunlarında en kısa sürede yapılacağını bildiren Belediye Başkanı Öztürk, bundan sonra Besni halkı daha sağlıklı et tüketecektir dedi. Toplantı sonunda mezbahanede uyulması gereken hususlara ilişkin alınan kararlar yazılı hale getirilerek bu sektörde faaliyet gösteren tüm esnaflara yazılı olarak duyuruldu.


Kasap esnafları da insan sağlığı için böyle önemli olan bir konuda kendilerinin de görüşlerinin alınarak gerekli tedbirlerin alınması hususunda memnuniyetlerini belirterek idarenin gösterdiği hassasiyetten memnun olduklarını dile getirdiler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —