Tarih: 23.11.2018 13:54

Bu Beldede Aday Adayı Müracaatı Yok

Facebook Twitter Linked-in

30 yıldan beri siyasetin fiili olarak içerisinde bulunan 68 yaşındaki başkan Çetinkaya 1977 yılında Adalet partisinden Kahta il genel meclisi üyeliği ile siyasete adım attı. Yedi dönem bu göreve seçildi. 2014  yılında Akıncılar Köyünün belde olması ile seçime giren Çetinkaya belde halkının yüzde 99'unun oyunu alarak belediye başkanı oldu. 


Görev sırasında, Türkiye Belediyeler Birliği,  adına yurtiçi ve yurtdışı, çalıştay ve seminerlerine katılarak, birçok ödül aldı. 2007 Yılında, Fransa’nın Strasborg  şehrinde yerel ve Bölgesel meclisine, temsilci olarak katıldı. 2008 yılında, İsveç  Wateros  şehrinde şehircilik programına katıldı. 2014 yılında, Yerel yönetimler yasa çalışmasında TBB adına TBMM içişleri komisyonunda görev aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarafından Külliyeye davet edilen, Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Kanaat önderleri arasında Adıyaman ilini temsilen 5 toplantıya katıldı.


Belediye görevi sırasında, beldede altyapı, üst yapı, kanalizasyon, yapay doğal arıtma, içme suyu, gençlik merkezi, halı sahaları, taziye evi, çok amaçlı kültür merkezi, parklar,  gibi önemli projeler gerçekleştirdi. 


Başkan Çetinkaya, “Yıllardır beldeme hizmet ediyorum. Parti kuralları gereğince aday olamıyorum. Belde halkı ise bu kadar hizmetten sonra yerime geçmek istemiyor. Bu nedenle hiç kimse aday adaylığı için başvurmadı. Şu anda  belde için aday adayı yok. Bize görev verilirse hizmete devam için hayır demem” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —