Besni Belediyesi ve Gaziantep B.Belediyesi Kardeş Şehir Oldu

Besni Belediyesi ve Gaziantep B.Belediyesi Kardeş Şehir Oldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Besni Belediyesinin Meclis kararıyla kardeş şehir olan Gaziantep ve Besni protokolü düzenlenen yemekte bir araya geldi.

Gaziantep’te düzenlenen yemeğe AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Besni Kaymakamı Çağlayan Kaya, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Besni Emniyet Müdürü Cemal Avan, Gaziantep Besnililer Derneği Başkanı Ramazan Temel, STK Temsilcileri, Kurum ve Daire Amirleri ile Gaziantep ve Besni’de yaşayan Besnili vatandaşlar katıldı.

Kardeş Şehir Yemeğinde açılış konuşmasını yapan Gaziantep Besnililer Derneği Başkanı Ramazan Temel; “Bugün tarihi bir gün. Biz çocukluğumuzda buraya dört saatte gelebiliyorduk, bugün ise 45 dakikaya indiren yol projesinin mimarı AK Partiye ve Milletvekili Mehmet Erdoğan’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Daha öncede belirtildiği gibi bizler hep Gaziantepli olmuşuzdur. Çocukluğumuzdan beri Gaziantep bizim hep başkentimiz olmuştur, esas ilimiz olmuştur, gönlümüzde de bu sevda yatmaktadır. Bu bağlamda burada Gaziantep ve Besni Belediyeleri arasında yapılacak bir protokol ile bu gönül sevdamız tescillenmiş oluyor. Besni dediğimiz küçük bir belediye ve imkânlarımız kısıtlı, gönlü Besni sevdasıyla yoğrulmuş Belediye Başkanımız çok hizmet vermek istiyor ama teknik imkânlar ilçemizde ki bazı hizmetleri eksik kılıyor. Ümidimiz bundan sonra Büyükşehir Belediye Başkanımız ve eski Bakanımız inşallah bizim Besni’mize gönül bağıyla elinden gelen her şeyi esirgemeyeceğini bugün söylemiş oluyor.  Bu bağlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk

Daha sonra konuşma yapan Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk; “Bir dönem Besni ilçemiz Gaziantep’in bir ilçesiydi. Besni ve Gaziantep’in tarihi bir bağı var. Gaziantep’in kurtuluşunda Besni’den Karayılan, Hasan Bey çeteler oluşturarak Gaziantep’in kurtuluşuna büyük katkılar sağlamışlardır. Yani bizim Gaziantep’le bağımız yeni bir bağ değil. Tarihten gelen, Kurutuluş Savaşını birlikte yaptığımız köklü bir yapıdan gelmektedir.

Besni Belediye Meclisi tarafından geçen ay ki toplantımızda daha doğrusu Ekim ayının ilk haftasında ki toplantımızda Belediye Meclis üyelerimizin belirtmiş olduğu önergeyle Karayılan ve Emiroğlu Vakkas Ağa’nın adları bu yapmış oldukları tarihi mücadeleden dolayı caddelerimize verilmiştir. Yani gecikmiş bir tarihi bağı biz burada Belediye Meclisi tarafından tescillemiş olduk.

Besnililer gittikleri her yere katma değer sağlamışlar. Geçmişte ilçemizde yaşanan sanayi ile ilgili elektrik sorunlarında o günün sanayicileri, hemşerilerimiz ağırlıklı olarak da Gaziantepli olmak üzere Türkiye’nin birçok yerine yatırım olarak, sanayi olarak katma değer sağlayan olarak göç etmişlerdir.

Ticari yapımızla, kültürümüzle, tarihimizle birbirinin aynısı halkımız kaynaşmış ve Gaziantep’i tamamen özümsemişiz. Gaziantep Türkiye’nin 2023 hedeflerinde lokomotif bir görev üstlenmiştir. Biz Besnililer olarak Gaziantep’in üstlenmiş olduğu bu görevde bir mihenk taşı olarak sırt sırta vererek ülkemizin 2023 hedeflerine varması için gayret ve mücadele içerisinde olacağız.

Şimdi dış güçler bizleri dağıtmak, bölmek istiyorlar. Bu oyunu başta Gaziantep ve Besnililer olmak üzere bozacağız, buna izin vermeyeceğiz. Başta Fatma hanımefendi gibi yiğit kadınlarımız, ablalarımız üzerinde oynanan oyunları çöpe atacağız.

Çalışacağız, koşturacağız, farklılıkları ülkemizin birer zenginliği olarak değerlendirerek güzel ülkemize en güzel hizmetleri verme gayreti içerisinde olacağız.

Şimdi de bu kardeşliğin sağlanmasında öncü olan ağabeylerimize, bu programda emeği geçen gerek Gaziantep’te gerekse de Besni’de bulunan ve misafirimiz olarak birlikte olduğumuz bütün hemşerilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan

 Daha sonra konuşma yapan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan; “ Biz Besnililer olarak çok göç verdik. Biz 1933 yılında Gaziantep’in bir parçasıydık ve biliyorsunuz 1915’lerde de Halep sancağının Gaziantep’te ki bir kasabasıydık. o dönemde burada ki milli mücadelede Fransızlara karşı verilen 6 Bin 317 şehit içerisinde çok büyük miktarda Besnili vardı. Besni’nin erkekleri evlerini terk etiler akın akın Gaziantep’e geldiler Gaziantep’in kurtuluş mücadelesini verdiler ve Gaziantep’te ki kadınlar bu süre zarfında Besni’de ağırlandılar, hangi eve bir Gaziantepli kadın geldiyse o evde ki erkeklerin tamamı burada mücadelenin içinde yer aldılar.

Besni her zaman bu ülkeye katma değer sağlamış bir ilçemizdir. Besni’de eskiden Aşağı şehir bölgesinin afet bölgesi ilan edilmesinin ardından Adıyaman’a verildi. Ama o gün bugündür Besni, bir türlü Gaziantep’ten soğumadı, soğuyamadı, hep gönlünde Gaziantep sevdası oldu. Gazianteplilerde Besni’yi sevdi, çünkü kültür farkı yoktu, her şeyleri aynıydı ve yine Gaziantep’te bir Besnili olarak hiç ayrım yapılmadan 3 dönem arka arkaya bu şehre ve bölgeme hizmet ediyorum. Tabi bu hizmeti bir ekip olarak yapıyoruz. Bize bu görevi layık gören Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve ekibiydi. O ekip ne yaparsa doğruyu yapar.

Besnililer gittiği her yere hep katma değer kattı dedik. Gaziantep’e gelen Besnililer başta halı sektörü olmak üzere ayakkabı ve diğer sektörlerde hepsi lider oldu, buraya katma değer kattılar ve aynısını Uşak’ta da, Mersin’de de, İstanbul’da da yaptılar.

Bugün çok güzel bir programla ve sizlerin katılımıyla kardeş şehrimiz bir nişane olacak. Şimdi diyorlardı ki arada yol yok, yolu da yaptık az kaldı. Sadece Araban- Besni arası kaldı onunda niye kaldığını biliyorsunuz, oraya Çat Boğazı Barajını koyacağız. Orada Besni’nin aynı alanda bir mesire alanı da olacak. O baraja bir özellik daha kattık, sadece sulama olmayacak, sulamanın yanında içme suyu barajı da olacak.

Allah hepinizden razı olsun. Besni’ye ve Gaziantep’e kardeşlik bir kez daha hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan’dan sonra konuşma yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise; “ Kardeş olmak, aile olmak, en zor zamanda, en sıkıntılı zamanda sırtını bir yerlere dayamak, iyi günde, kötü günde bir ve beraber olmak, acıyı paylaşıp azaltmak, sevinci paylaşıp çoğaltmak işte kardeş olmak böyle bir şeydir. biz zaten böyleydik ama Belediye Başkanımız çok güzel bir teklifle geldi sayın vekilimin de şahadetiyle dedi ki, bu doğru kararı hemen tescil altına alalım, gönül kardeşliğimizi de kayıt altına alalım dedik, hayırlı uğurlu olsun.

Biz ortak kader, ortak tarihe sahibiz, o kadar güzel bir geçmişimiz var ki, o kadar şanlı, şerefli bir tarihimiz var ki, Çanakkale’yi biz birlikte savunduk, Antep’in kurtuluşu ve gaziliğinde atalarımızın çok emeği var. Bu coğrafyada biz çok mücadele ettik, çalıştık, çabaladık. Hem düşmanlara karşı mertçe mücadele ettik, hem de dostlarımızın muhabbetine kucak açtık.

2001’de kurucu olduğumuz partiye girdiğimiz de, Milletvekili adayı olduğumuz zaman yine arkamız sağlamdı, Besnililer dimdik yanımızdaydı. Bölgenin ilk kadın milletvekili oldum, 3 dönem milletvekilliği yaptım, sizin desteğiniz ve yüce Mevla’mın bize verdiği kader bizi millete hizmet etmeye yolculuğuna çıkardı. Kurucu Aile ve Sosyal Politikalara Bakanlığı yaptım. Ekibin parçası olmak, Kurucu Genel Başkanımızın liderliğinde hem şehrime hem bölgeye hem Anadolu’ya hem de kadınlara hizmet etmekten büyük onu duydum.

Kalkınmanın bir parçası oldunuz, bugün Gaziantep’in var olmasında hep yanımızda oldunuz onun için biz birlikte bir Gaziantep’iz dedik. Şimdi bütün dünya bize imreniyor. Nasıl başardınız denilen bir halı sektörümüz var. Uluslar arası alanda lideriz. O halının deseninde kardeşlik birleşiyor, o halının farklılığı bütün dünyaya Besni- Gaziantep kardeşliğini ilan ediyor. O yüzden halı sektöründe olan kardeşlerimiz bir ve beraber oluyor. Bugün bu kadar istikrarsızlığa rağmen, Ortadoğu’da akan kana rağmen, bölgede yaşanan olaylara rağmen atalarımızın kurtuluş mücadelesi verdiği gibi bizde kalkınma mücadelesi, ekonomi’de kalkınmak savaşı mücadelesi veriyoruz. O zamanki mücadeleyi nasıl kazandıysak bugünlerde gelip geçecek, ihtiyacımız olan şey, güven ve istikrar.

Siyasi hayatımda gördüğüm, iyi bir takımla iş başarabilirsiniz. Takımın parçası olmak, uyumlu olmak, bir ve beraber olmak gerekir. Burada bizim Mehmet kardeşim bizim asker Milletvekilimiz oldu,  nerede iş varsa ona söyledik, o koştu çünkü biliyordu ki emeği ucuz, yüreği geniş, biliyordu ki 3 dönem Milletvekilliğimizi yaparken o Besni’nin bütün güzelliğini yüreğine aldı.

Şimdi önümüzde bir seçim var. Burada nakşa partilerden kardeşlerimiz olabilir. Demokrasinin bir gereğidir saygı duyarım ama 1 Kasım’da bir memleket meselesine gidiyoruz. Güvenin ve istikrarın olması gereken her iki coğrafya da önümüzü görmemiz gereken bir döneme gidiyoruz. Eğer bu listede Mehmet kardeşim olmazsa bir şeyler eksik kalır, o yüzden sizden hangi partiden olursanız olun Mehmet kardeşimi Ankara’ya götürmek için büyük bir destek istiyorum. Onun bu takımda olması ve Genel Başkan Yardımcımızın gücüyle hizmetlerin devam etmesi demek, Büyükşehir’in bütün gücünün Besni’de olması demektir” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül

Son olarak konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül ise; “Bugün gerçekten çok önemli bir güne şahitlik ediyoruz. Aslında kardeşlik yıllardır fiilen söz konusuydu Karayılan’ıyla, Şahin Beyi’yle omuz omuza kardeşçe yaşadığımız bu coğrafyalarda şimdi de bu işin resmi olarak adını koyduğumuz bir dönemde beraberiz.  

Bizim için Mehmet Erdoğan denince, Besni denince akan sular durur, her zaman her yerde biz sizlerle bir arada olmaktan şeref duyarız.

Aslında bir Türkiye’de Büyükşehir Belediyesiyle bir ilçe belediyesinin kardeş şehir olma örneği yoktur. Gaziantep’inde Türkiye’de tek kardeş belediyesi Besni Belediyemiz olmuştur ve ben bu anlamda tüm Besnililere hayırlı olmasını diliyorum.

Değerli kardeşlerim, dün Cumhurbaşkanımızın katılımıyla bir kardeşlik buluşması yaptık. Gerçekten bu ülkede bin yıllık bizi bir arada tutan çok değerli bir kavram var, kardeşlik kavramı. Nereli olursak, ister Türk ister Kürt, ister Alevi, ister Sünni, ister zengin, ister fakir bu ay yıldızlı bayrak altında yaşayan herkesi birinci vazifesi kardeşlik bilincini artırmaktır. Çünkü birlik ve dirliği tek anahtarı kardeşlik şuurudur. Bakın bin yıldır bu topraklarda huzur içinde omuz omuza yaşıyorsak bizim kardeşlik anlayışımızdandır ve kıyamete kadar kardeşliğimizi asla kimse bozamayacak ve bozmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Bugünde bir kardeşliğin buluşmasında bir kardeş şehir protokolünün törenindeyiz. Besni ve Gaziantep’te kıyamete kadar ülkemizin her karış toprağında olduğu gibi bu kardeşliği muhafaza edeceğiz.

Gaziantep’in ekonomisine, sosyolojisine, birlik ve beraberliğine çok önemli katkılarda bulunan Besnili iş adamlarımız, hemşerilerimiz var. Ben nerede bir Besnili görsem, bir taş üstüne taş nasıl koyarım, memleketi nasıl daha iyi hale getiririm bunların derdindedir.

Değerli kardeşlerim, bir halıyı güzel yapan o halının ipliğidir, deseniyle güzelliğidir. İşte hepimiz ister Diyarbakırlı ister Edirneli, ister Karslı ister Antalyalı hepimiz 78 milyon Türkiye Cumhuriyeti halısının desenleriyiz ve bu deseni de kıyamete kadar desenini bozmadan muhafaza edeceğiz. O deseni oluşturan sizlersiniz dolayısıyla da o halıya el uzatmak isteyenlere de hiç birimiz fırsat vermeyeceğiz.

Ben tekrar bu güzellikleri artarak devam etmesi, Besni Gaziantep buluşmasının uzun yıllar kıyamete kadar devam etmesini diliyorum. Gerçekten Besni’yi biz Şehitkamil gibi, Şahinbey ilçemiz gibi, İslahiye ilçemiz gibi bir ilçemiz olarak görüyoruz. Bu konuda da biz Gaziantep Milletvekili olarak hep beraber Besni ilçemiz için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Besni Belediyesi, Gaziantep – Besni Kardeş Şehir meclis kararının bir nüshasını Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e verdi.

 



Esnaf temsilcileri sorunlarını Tutdere’ye iletti

ATSO Başkanı Torunoğlu: 'Aryon AVM yatırımı, Adıyaman’ın normale dönüş sürecine katkı sunuyor'

Baro Başkanı Doğan: 'Emek her zaman önceliğimizdir, sermaye emekçinin hakkını gözetmeli'

Adıyaman Platformu Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın’dan esnafa destek talep etti

Adıyaman Platformu, deprem bölgesi için hazırladığı raporu Bakan Bolat’a sundu

28 Nisan 2025 güncel altın fiyatları ve yatırım rehberi

MHP Adıyaman İl Başkanı Ali Önat: 'Tütün Üreticisi de Devlet de kazanacak'

Deprem sarsıntısı yetmedi, uçak fiyatları da sarstı: İstanbul-Adıyaman 11 bin 800 TL

Gerger’de üretim ve istihdama katkı sunacak 'İpekyolu Gerger Tekstilkent' projesi hayata geçiyor

Milletvekili Hüseyin Özhan: 'Turizmi stratejik bir alan olarak görüyoruz'

Sosyal medya kullanımı artıyor

Adıyaman’da teknoloji eğitiminde yeni dönem: TeknoPlatform hayata geçiyor

Yerli Navigasyon ve Sosyal Medya Uygulaması Geliyor!

Kullanıcıların yüzde 96,9’u internete erişim için cep telefonu kullanıyor

Kargolar aynı gün teslim edilecek

Microsoft, Skype'ı kapatıyor

Öğrencilere siber suçlar anlatıldı

TÜRKSAT’a dev veri merkezi

Vali Varol, Adıyaman Gençlik Merkezi'nde gençlerle buluştu

SANKO Okulları’nın Nasa Buluş Şenliği başarısı

Toklu Ortaokulu Yıldız Kız Bocce Takımı Bölge 2.'si oldu

BESNİLİ ÖĞRENCİ BİLEK GÜREŞİNDE BÖLGE ŞAMPİYONU OLDU

BESNİ’NİN FERDİ PARAŞÜTÇÜSÜ KARDELEN KÜBRA ŞAFAK’TAN ÖNEMLİ BAŞARI

BESNİLİ SPORCULAR MUAYTHAİ TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NDAN MADALYALARLA DÖNDÜ

Namağlup şampiyon Adıyaman temsilcisi, Türkiye Finalleri için sahaya çıkacak

ADIYAMAN, YURTLİG VOLEYBOL BÖLGE MÜSABAKALARINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Besnili öğrencilerden Bocce'de önemli başarı

Adıyaman Üniversitesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında havuz protokolü

12 bin öğrenci yetenek testinden geçecek

Dumlupınar Ortaokulu'ndan çifte şampiyonluk

Adıyaman Üniversitesi’nde 'Kuantum Çağına Doğru' konferansı düzenlendi

'Çayönü’nün İzinde' konferansı Adıyaman Üniversitesi’nde yoğun ilgi gördü

Adıyaman’da çocuk şenliği: Eğriçay Parkı’nda minikler için renkli etkinlikler düzenlenecek

Adıyaman Üniversitesinde ‘Mısralara Yansıyan Nur: Naat Şiirleri Dinletisi’ düzenlendi

Adıyaman Üniversitesi Arkeoloji Topluluğu'ndan minik kâşiflere kültürel miras eğitimi

Milletvekili Mustafa Alkayış’tan TBMM Genel Kurulu’ndan Motofest’e davet

Öğretmenler Korosundan Kahtalı Mıçe’yi Türkülerle anma gecesi

Adıyaman Üniversitesi’nde 23 Nisan coşkusu 'Çocuk Fest' ile zirveye ulaştı

ADYÜ'de 'Turizm ve Stratejiler' paneli

Adıyaman MOTOFEST’te hazırlanıyor

Besnili öğrencisi kompozisyon yarışmasında Türkiye 2.'si oldu

Besni'de vefat edenler 09.05.2025

Besni’de trafik haftası etkinliklerle kutlandı

Besni’de park halindeki otomobil alev aldı

Maaşını alamadıklarını iddia eden işçiler eylem yapıyor

Pervin Buldan’dan Adıyaman'da PKK Kongresi ve suikast iddialarına yanıt

Adıyaman’da 500 Metrekarelik Uygulama Serası Açıldı

Besni Belediyesi İmar A.Ş. İlk Yerinde Dönüşümüne başladı

BESNİ’DE AİLE FESTİVALİ DÜZENLENDİ

Vali Varol’un köy ziyaretleri devam ediyor

Adıyaman’ın tarımsal durumu ele alındı

Sosyal medya kullanımı artıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Hindistan-Pakistan geriliminden endişe duyuyoruz'

MHP'den sokak röportajlarına yönelik yasa teklifi: 'Yalnızca Yetkilendirilmiş Kişiler Yapabilsin'

Toklu Ortaokulu Yıldız Kız Bocce Takımı Bölge 2.'si oldu

BESNİLİ ÖĞRENCİ BİLEK GÜREŞİNDE BÖLGE ŞAMPİYONU OLDU

Adıyaman Üniversitesi, Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi’ne ev sahipliği yaptı

Ekrem İmamoğlu’nun X Hesabına Erişim Engeli Getirildi

DEM Parti İl Eş Başkanı Coşkun: '9-10-11 Mayıs tarihlerinde, Adıyaman Merinos Taziye Evi’ndeyiz'

Adıyaman Platformu Milletvekilleriyle TBMM'de buluştu

'Türkiye’nin En Etkili Milletvekilleri' anketinden kimler çıktı

Kahta Belediyesi araç filosunu genişletti

Adıyaman’da ‘Türk Mutfağı Haftası’ hazırlıkları değerlendirildi

Adıyaman Üniversitesi’nde 'Kuantum Çağına Doğru' konferansı düzenlendi

'Çayönü’nün İzinde' konferansı Adıyaman Üniversitesi’nde yoğun ilgi gördü

Adıyaman Üniversitesi’nde 'Erasmus+' bilgilendirme günü düzenlendi

Esnaf temsilcileri sorunlarını Tutdere’ye iletti

BESNİ’DEKİ TÜM KURUMLARDA BİLGİLENDİRME EĞİTİMLERİ VERİLECEK

BESNİ EMNİYETİ’NDEN ÖĞRENCİLERE TRAFİK EĞİTİMİ

Adıyaman’da TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı

Yükleniyor