Tarih: 09.06.2021 16:06

Besni İslami Dayanışma Platformundan “Gazze’ye Umut Ol” Kampanyası

Facebook Twitter Linked-in

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Besni Temsilcisi Cebrail Esen, İHH Besni Temsilcisi Beşir İnce, Medeniyet Vakfı Besni Temsilcisi Haydar Özalp, İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Besni Temsilcisi Murat Göğüş gazetemizi ziyaret ederek İslami Dayanışma Platformu olarak başlattıkları “Gazze’ye umut ol” kampanyası hakkında bilgiler verdi.

Platform adına açıklamalarda bulunan Besni İHH Temsilcisi Beşir İnce “1948’de temelleri Müslüman kanıyla atılan katil İsrail terör devleti, mazlum Filistin halkını bölgeden çıkarmaya başlamış ve Siyonist Yahudileri Filistin topraklarına yerleştirmiştir. Arkalarına ABD ve birçok Avrupa devletini de alarak gün geçtikçe işgallerine devam etmektedir. Bu işgaller sonucunda binlerce Filistinli Müslüman katledilmiş, milyonlarcası da sürgüne zorlanmıştır.

Hemen hemen her yıl olduğu gibi bu yıl da Müslümanlar için kutsal kabul edilen Ramazan ayında ( 6 Mayıs ) yine Şeyh Cerrah Mahallesine girerek Filistin yerleşimlerini işgale devam etmiştir. Müslümanların direnişini de görünce, çocuk, kadın, yaşlı demeden Filistinli kardeşlerimizin üzerine bombalar yağdırmış ve bu mazlumları hunharca katletmiştir.

Yıllardır süren ambargo nedeniyle 360 km’lik Gazze şeridi bir açık hava hapishanesi haline gelmiştir. Son saldıranlarla birlikte bu insanların çoğu yalnızca evsiz işsiz kalmamış, aynı zamanda ilaç, gıda vb. acil yardım ihtiyacı da duymuşlardır.

Besni İslami Dayanışma Platformu olarak (Eğitim Bir Sen, Diyanet Sen., Besni İmam-Hatip Derneği,. Anadolu Gençlik Derneği (AGD), İyilik Derneği, Medeniyet Vakfı Besni Temsilciliği ve İHH Besni Temsilciliği) Gazzeye Umut Ol Kampanyası başlatmıştır. Bu vesileyle, yardımsever Besni Halkından Filistinli kardeşlerimizin yaralarını sarmak için bu kampanyayı desteklemelerini bekliyoruz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —