Tarih: 07.03.2019 19:03

Besni’de Muhtarlık için Rekor Aday Sayısı

Facebook Twitter Linked-in

31 Mart’taki seçimlerin rekabeti üst seviyede olan taraflarından birisi muhtarlık seçimleri. Muhtarlığın yetki ve sorumluluklarının artmasının yanı sıra, maaş, emeklilik hakkı ve en önemlisi de ömür boyu silah taşıma hakkı verilmesi seçilmek isteyenlerin sayısında artışa yol açtı. Besni merkezdeki 13 mahallede yaklaşık 150 muhtar adayı bulunuyor. En çok aday ise Yenikent'teki Erdemoğlu Mahallesi'nde. Bu mahallede yaklaşık 30 muhtar adayı seçim çalışması sürdürüyor.

Muhtarlığı mahallenin sorunlarını çözmede ilk adım olarak gören ve buna talip olan adaylar vaatleriyle seçmenin gönlünü çalmaya çalışıyor. “Hizmet için adayım”,“Yetki sizden, hizmet bizden”gibi klasik sloganların yanında “muhtarlık ek işimiz değil tek işimiz” olacak benzeri söylemler, hatta birçok aday muhtarlık maaşını almayacağını, mahallenin ihtiyaç sahibi gençlerine burs olarak vereceğini taahhüt ediyor.

Adayların her biri iddialı söylemlerle vatandaştan destek istiyor. Daha önceki seçimlerde her mahallede 2-3 aday yarışırken bu seçimde aday sayısının fazlalığı, muhtarlara verilen avantajlara bağlanıyor. Mahalle ya da köy muhtarları 2 bin lira maaş alıyor, Sigorta primleri devlet tarafından ödeniyor, Ömür boyu silah taşıma ruhsatı veriliyor. Cumhurbaşkanı tarafından külliyeye davet ediliyor.

Muhtarlığın yetki ve sorumluluklarının artmasının yanı sıra, maaş, emeklilik hakkı ve en önemlisi de ömür boyu silah taşıma hakkı verilmesi seçilmek isteyenlerin sayısında artışa yol açıyor. Kadın adayların daha çok istekli olduğu da gözleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —