-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,32% 0,07
-
EURO
51,11% -0,30
-
GRAM ALTIN
6054,71% -5,47
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Belediye Başkanı Alkan "Batık Belediye Değil, Enkaz Devraldık!"
.
Besni Belediye Başkanı Reşit Alkan, belediye personeli ile bir araya gelerek belediyenin mevcut durumu hakkında istişare etti. Toplantıda konuşan Başkan Alkan, belediyenin borcu başta olmak üzere deprem sonrası alınan personeller ve işten çıkarılma konuları üzerine açıklamalarda bulunurken, ekonomik durumu düzeltme adına çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
ALKAN PERSONELLERLE BİR ARAYA GELDİ
Göreve geldiği günden itibaren haftalık müdürler toplantısı ve personeller ile Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde bir araya gelerek istişare yapmaya önem veren Belediye Başkanı Reşit Alkan, belediye çalışmaları ve mevcut ekonomik durum üzerine personellere bilgi verdi.
Toplantıda konuşan başkan Alkan, belediyenin ekonomik olarak enkaz altında olduğunu belirterek, enkaz üzerine bina kurmaya çalıştıklarını ifade etti.
Toplantıda konuşan Alkan; “225 milyon borç yükü ile göreve geldiğimiz günden itibaren ekonomik olarak bu durumu nasıl düzelteceğimizin peşindeyiz. Behesna şirketinden dolayı belediyeye ayrıyeten 40 milyon civarında bir borç yükü biniyor. Batık bir belediye değil adeta enkaz devraldık, bizden önce görev yapanlar belediyenin ekonomisini düşünmeden hareket etmişler. Deprem sonrası Belediyeye 362 Personel alımı yapılmış. Bütçenin yüzde 30’u kadar personel alınabilirken, yüzde 52’nin üzerinde personel alınmış. Alınan personellerle ilgili olarak biz kalırsak, neşter vururuz, kalmazsak bizden sonraki ne yaparsa yapsın mantığı ile hareket edilmiş. Çünkü onlarda biliyorlar ki kalsalar dahi bu iş böyle gitmeyecek ve bahaneler üretilerek personeller tekrar çıkarılacak veya maaşlarını alamadan çalışacaklardı. Araç filosunun neredeyse tamamı arızalı, 3 tanesini tamir ettiriyoruz, 5 tanesi bozuluyor. En azından sağlam bir araç filosu oluştursaydınız da biz de size dua etseydik. Onca para gelmiş ama ortada yok” şeklinde konuştu.
“PERSONEL ÇIKIŞI YAPMAK ZORUNDA KALACAĞIZ”
Personellerin işten çıkarılması konusuna değinen Başkan Alkan, "Bütçe sınırının aşılması ve gelen paradan daha fazla personel maaşı olmasından dolayı personel çıkışı yapmak zorunda kalacağız. Ama halen personel çıkışı yapmamak adına temaslarımız devam ediyor. Belediyemize ekonomik katkı sağlayacak projeler için uğraşıyoruz. Şu durumda personel çıkışı yapacağız gibi görünüyor, fakat beklediğimiz haberler var onlar gerçekleşirse inşallah çalışan hiçbir personelimizi mağdur etmeyeceğiz. Olur da haberler olumsuz gelişirse de benim size sözümdür. Belediyemize ekonomik katkı sağlayacak projeleri hayata geçirince işten çıkışı yapılan Personelimiz öncelikli olmak üzere yeniden işe alınacak veya o gün o Personelimiz dilerse yerine önerdiği bir başkasını işe alacağım” dedi.
Anahtar Parti Besni İlçe Başkanı Dayan’dan bayram açıklaması: ‘Ekonomik sıkıntılar derinleşiyor’
Anahtar Parti Adıyaman İl Başkanlığı’nda Bayramlaşma Programı düzenledi - Videolu Haber
Yarın okul var mı, okullar ne zaman açılıyor? 23 Mart 2026 Pazartesi okul başlıyor mu?
Şanlıurfa’da etkili olan yoğun yağış hayatı olumsuz etkiledi - Videolu Haber
Anahtar Parti Adıyaman İl Başkanı Alsan'dan Katar'daki helikopter kazasına ilişkin taziye mesajı
Yeniden Refah Partisi Adıyaman İl Başkanı Demir: Bayramlaşma töreni yoğun katılımla gerçekleştirildi
Milletvekili Özhan’dan Nevruz’da dayanışma vurgusu
KPSS 2026 başvuruları ne zaman başlıyor? Lisans, Önlisans ve Ortaöğretim KPSS başvuru ve sınav tarihleri açıklandı!
Bakan Uraloğlu: ‘Hürmüz’e alternatif güzergah projeleri hız kazandı’
Kahta Belediyesi’nde bayramlaşma programı gerçekleştirildi
TBMM bayram sonrası mesaiye başlıyor! Depremzedelere yüzde 74 konut indirimi görüşülecek
Trump’tan İran’a 48 saatlik süre, Tahran’dan karşı hamle
TBMM bayram sonrası yoğun gündemle toplanıyor
22 Mart Pazar 2026 Gram, tam, Cumhuriyet, çeyrek altın ne kadar?
Adıyaman’da akaryakıt fiyatları yüksek seyrediyor: Motorine zam gündemde
23-24 Mart Adıyaman hava durumu yağışlar devam edecek mi?
Başkan Tutdere’den depremzede aileye bayram ziyareti
Kahta’da anne ve bakıma muhtaç kızı zor şartlarda yaşıyor - Videolu Haber
Başkan Tutdere, bayramlaşma programında vatandaşlarla bir araya geldi - Videolu Haber
Basın emekçilerinden bayram mesajı: ‘Mesleki dayanışma ve özgürlük önceliğimiz’
Ahmet Tevfik Dayan’dan 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü mesajı
BBP Adıyaman İl Başkanlığı’ndan bayram mesajı
Milletvekili Resul Kurt’tan Bayram Mesajı: “Bu Bayram Buruk Ama Umut Var”
KESK Adıyaman Şubesi'nden bayram açıklaması: ‘Hakların ve özgürlüklerin egemen olduğu bir gelecek mümkün’
SER-AR anketi sonuçlarını açıkladı: Her iki senaryoda da Cumhurbaşkanı Erdoğan ikinci sırada
Besni Kaymakamı Şehit ailelerine bayram ziyareti gerçekleştirdi
Protokol üyelerinden Kahta İtfaiye Müdürlüğü’ne bayram ziyareti
Kahta Kaymakamı’ndan Kahta İtfaiye Müdürlüğü’ne Bayram Ziyareti
CHP’den siyasi partilere geleneksel bayram ziyareti
Adıyaman’da Halk Ekmek’ten bayramda geleneksel peksimet ikramı - Videolu Haber
Yükleniyor



