Tarih: 20.08.2016 15:17

BEGED Tekerlekli Sandalye Yardımlarına Devam Ediyor

Facebook Twitter Linked-in

Kurulduğu günden beri çalışmalarına hızla devam eden Besni Gönüllü Engelliler Derneği, Şambayat Beldesinde ikamet eden bir engelli vatandaşı daha tekerlekli sandalyeyle buluşturdu.

İlçe Dernek binasında yapılan teslim törenine Besni Kaymakamlığı Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mehmet Öncel, İlçe Dernekler Büro Şefi İrfan Doğan, BEGED Başkanı Mustafa Öncel, dernek üyeleri ve engelli vatandaşın ailesi katıldı.

Konu hakkında açıklamada bulunan Besni Gönüllü Engelliler Derneği Başkanı Mustafa Öncel; “Besni Kaymakamlığı Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mehmet Öncel ve İlçe Dernekler Büro Şefi İrfan Doğan ağabeyimiz Şambayat Beldesinde ikamet eden engelli vatandaşımızın tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olduğunu tespit ederek derneğimize geldiler.

Bizde dernek olarak ihtiyaç sahibi engelli vatandaşımız için görüşmelerimizi yaptık. Durumu İstanbul Esenler Besnililer Derneğinden Mustafa ve Halil Kuş ağabeyimize ilettik. Sağ olsunlar onlarda bizi geri çevirmeyerek onların aracılığıyla tekerlekli sandalyemizi aldık ve şuan engelli vatandaşımızın ailesine teslim ediyoruz” dedi.

2016 yılı içerisinde Besni ve köylerinde ki bütün engelli vatandaşları tekerlekli sandalyeyle buluşturmayı amaçladıklarını söyleyen Dernek Başkanı Öncel; “2016 yılı içerisinde engelli vatandaşlarımıza toplam 17 tekerlekli sandalye bir tane de akülü araç verdik.

Önümüzdeki 4-5 ay içerisinde de Besni ve köylerinde hiçbir engelli vatandaşımız tekerlekli sandalyesiz kalmayacak. Dernek olarak bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Engelli vatandaşlarımız için desteklerini esirgemeyen ve duyarlılık gösteren herkesten Allah razı olsun. Onlara teşekkürlerimi iletiyorum” şeklinde konuştu. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —