Tarih: 23.01.2015 21:24

Başbakan Davutoğlu, Gübre ve Mazot Desteği Artacak!

Facebook Twitter Linked-in

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin 5. olağan kongresinde milli savaş uçağının gökyüzünde olacağı tarihi verdikten sonra çiftçilerin yüzünü güldürecek müjdeleri peş peşe açıkladı.

Davutoğlu'nun verdiği müjdeye göre, gübrede devlet desteği yüzde 10, mazotta yüzde beş artacak. Soya Kanola da dönüm başı ilave ücret 15 lira olacak ve çiftçinin yüzü gülecek.

Pirinç'in KDV oranı ise yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülecek.

'DESTEK YÜZDE 50 ARTACAK'

Başbakan Davutoğlu 'Çiftçilerimize desteği yüzde 50 artırıyoruz. Şimdi Tekirdağ'da TRAGEV gelişim projesi başlatıyoruz. GAP benzeri projeyi gündeme alıyoruz. Sadece Türkiye değil bütün Avrupa'nın en Bereketli tarım halkası haline getireceğiz.' dedi.

GÜBRE, MAZOT VE SOYA MÜJDELERİ

Davutoğlu, 'Soya Kanolada dönüm başına ilave desteğini 15 TL'ye yükseltiyoruz. Mazot desteği de yüzde 5 artacak. Naipköy Barajı'nı bu sene sonunda tamamlayacağız. Gübrede desteğimiz yüzde 10 artacak.' şeklinde konuştu.

PİRİNCİN KDV ORANI DÜŞÜYOR

Başbakan Davutoğlu, 'Önümüzdeki Bakanlar Kurulu'na kararnameyi getireceğiz. PirincinKdv oranını yüzde 8'den yüzde 1'e düşürüyoruz. Tekirdağ'ın, Trakya'nın bu müjdeyi beklediğini biliyorum' dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —