-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,45% 0,27
-
EURO
51,21% 0,18
-
GRAM ALTIN
6379,44% 2,14
-
Ç. ALTIN
10614,40% 0,00
Bakan Tekin, Yapay Zeka Destekli Yeni Yönetim Sistemi'ni Tanıttı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 81 ilin milli eğitim müdürleriyle düzenlediği toplantıda, eğitim politikaları, yerel projeler, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ve yapay zeka destekli yeni sistemi değerlendirdi.
Toplantı, 2024-2025 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi başlamadan önce yapılan genel bir değerlendirme için Ankara Gölbaşı'ndaki Mogan MTAL Uygulama Oteli'nde düzenlendi. Bakan Tekin, burada yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak eğitim politikalarını oluştururken istişare kültürünü temel aldıklarını vurgulayarak, eğitimin başarıya ulaşmasının bir aile ve ekip ruhuyla aynı hedefe yönelmekten geçtiğini ifade etti.
Tekin, ayrıca il ziyaretleri kapsamında düzenlediği eğitim değerlendirme toplantılarının önemine de dikkat çekti. Bu toplantıların, yerel eğitim faaliyetleri ve karşılaşılan sorunların çözülmesi için büyük bir fırsat sunduğunu belirtti. Bakan, Bakanlık kararlarının yerelde nasıl etkiler yarattığını görmek ve il müdürlüklerinin bu doğrultuda hayata geçirdiği projeleri değerlendirmek adına bu toplantıları değerli bulduğunu söyledi.
Dönem sonu faaliyet haftasında ülke genelinde 100 binden fazla etkinlik gerçekleştirildiğini belirten Tekin, MEB teşkilatına katkılarından dolayı teşekkür etti. Etkinliklerin Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde şekillendiğini vurgulayan Tekin, ana hedefin çocukların haftayı verimli bir şekilde geçirmesini sağlamak olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesindeki izleme ve değerlendirme çalışmalarının önemini yineleyerek, bu süreçlerin hem Bakanlık merkez teşkilatında hem de il müdürlüklerinde sürdürülmesini istedi.
Bakan Tekin, yapay zeka destekli "Bakanlık Yönetim Sistemi"nin uygulamaya alındığını da duyurdu. Bu sistemin, anlık verilerin toplanmasından, yatırım planlarına ve personel hareketliliğine kadar çeşitli karar alma süreçlerinde kullanılacağını belirtti. Ayrıca, yakın dönemde gerçekleştirilen mevzuat güncellemelerine değinerek, il müdürlerinden bu değişiklikleri yakından takip etmelerini istedi.
Toplantının sonunda, genel müdürler, bağlı oldukları bakan yardımcıları eşliğinde kendi alanlarında yaptıkları sunumlarla fikir alışverişinde bulundular.
Anahtar Parti İl Başkanı Alsan: ‘İş başvurularının adresi İŞKUR mu, AK Parti İl Başkanlığı mı?’
Adıyaman FAAL Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aslan’dan Vali Varol’a Ziyaret
Adıyaman’da gençler tiyatro sahnesinde hünerlerini sergiledi
Adıyaman Üniversitesi’nde ‘Firavunla Yüz Yüze’ tiyatrosu sahnelenecek
Adıyaman'da İl Hayvan Hakları Koruma Kurulu toplantısı yapıldı
Gaziantep’te Su Faturası Tartışması: CHP İl Başkanı Vakkas Açar: “Vatandaş su faturasını ödeyemez hale geldi”
Adıyaman Basın Kartı Sahipleri Cemiyeti Mayer Klinik’te indirimli hizmet alacak
Adıyaman’da öğrenciler AKEM’de başarıyı yakalıyor - Videolu Haber
Adıyaman’da APP plaka yoğunluğu: Vatandaşlar ceza yememek için plaka değiştiriyor - Videolu Haber
Akaryakıt fiyatları! 26 Mart Perşembe 2026 Bugünkü benzin, motorin, LPG fiyatları ne kadar?
MSB haftalık basın toplantısı: Şehitler anıldı, terörle mücadelede son durum paylaşıldı
AL GHARIYAH Projesinde Yeni Aşama: Denize İniş Gerçekleşti
İHD Adıyaman Şubesi’nden hasta mahpus Mehmet Emin Çam için acil çağrı - Videolu Haber
Kültür ve Sanat Yarışmaları İl Finalleri Kapsamında Gerçekleştirilen Ses Yarışması Tamamlandı
Şanlıurfa'nın Viranşehir kırsalında sel hasarı onarılıyor
Alitaşı Mahallesi Muhtarı İlik'ten ‘moloz’ Tepkisi: ‘Enkazda ölmedik, mikroptan öleceğiz’
ASAL Araştırma’dan ‘milletvekili seçimi’ anketi: AK Parti %34,6 ile ilk sırada
Adıyaman’da güvenlik ve asayiş tablosu açıklandı: 362 aranan şahıs yakalandı - Videolu Haber
Altında Son Durum:26 Mart 2026 Gram ve çeyrek altın kaç TL oldu? Altın fiyatları ne kadar?
Adıyaman’a 100 Yataklı Devlet Hastanesi Müjdesi! İhale süreci tamamlandı
CHP’li Milletvekili Akay’dan AK Parti’ye ‘vergide adalet’ tepkisi
Kahta Belediyesi’nden yaz öncesi dere temizliği
Adıyaman hava durumu nasıl?27-28 Mart Yağış var mı? Sıcaklıklar artacak mı?
‘İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa’ kampanyasında 513 bin kilo verildi
Kahta’daki TOKİ Konutları’nda yağış krizi: Bodrum katları lağım bastı - Videolu Haber
ADYÜ Teknokent 2025 Yılı Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi
Badem, Adıyaman tezgahlarında yerini aldı - Videolu Haber
Adıyaman Belediyesi Yeşilyurt Kreş ve Gündüz Bakımevi başvuruları devam ediyor - Videolu Haber
Kahta’da anne ve kızına hayırseverlerden destek: Evleri komple onarılacak - Videolu Haber
Adıyaman'da deprem şehitleri Hayrunnisa ve Meryem Berkin’in adı miniklerle yaşatıldı - Videolu Haber
Yükleniyor



