Tarih: 16.05.2013 22:51

Akut Ekipleri Uygulamalı Deprem Eğitimi Verdi

Facebook Twitter Linked-in

Arama ve Kurtarma Derneği (AKUT) ve Ak Sigortanın ortaklaşa başlattığı, toplumu başta deprem olmak üzere sel ve yangın gibi doğal afetler konusunda bilgilendirmek amacıyla gerçekleştirdikleri “Hayata Devam Türkiye” Projesinin 4. Etabında Besni’ye gelen ekipler tarafından uygulamalı deprem eğitimi verildi.


Besni uzay çatı altına getirilen tır da katılımcılara depreme karşı önlemlerin alındığı, 'Güvenli oda' ve önlem alınmayan 'Güvensiz oda' yapılarında deprem 3 boyutlu G Force deprem simülatörüyle 45 saniye süresince 7,4 büyüklüğündeki Marmara Depremi'nin canlandırmasını yaşadı.


Yapılan eğitimle alakalı açıklamada bulunan Ak Sigorta Proje Koordinatörü Burçak Seyis, Projenin 5 yıl için planlandığını ve daha önceki 3 yılda toplamda 30 il 150 ilçe gezdiklerini ve proje kapsamında uygulamalı eğitimin devam edeceğini söyledi.


Düzenlenen etkinliğe Kaymakam Gürkan Demirkale, Besni Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kuyucak, İlçe Jandarma Komutanı Kurmay Yüzbaşı İsmail İri, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yaman, İlçe Müftüsü Hanifi Damar, Kızılay Şube Başkanı Ali Erdoğan ve yönetimi, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —