Tarih: 29.11.2018 20:04

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

Facebook Twitter Linked-in

Günün anlam ve önemine dair konuşma yapan Mehmet Akif Ersoy Fen Lisesi Müdürü Şükrü Karadeniz, Öğretmenlik mesleğinin kutsallığından bahsederek Öğretmenin etkin olmadığı bir eğitim sisteminin başarılı olması düşünüleyeceğini ifade etti.

Karadeniz, “Öğretmen insanların kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlayan, yaşamları boyunca insanların kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önünden giden bir gönül eridir. Madem ki gönül eridir, öyleyse karşısına çıkabilecek zorluklar kendisini yıldırmayacaktır, yıldırmamalıdır. İşte gerçek öğretmen zorluklarla başa çıkabilen insandır.  Öğretmen yaşamını öğrencilerine adayan, onların sorunlarını ortadan kaldırmak için elinden gelen her şeyi yapan, öğrencisine balık vermeyip balık tutmasını öğreten, gereken yerde gerektiği gibi davranma bilinci aşılayan, her zaman iyinin ve güzelin peşinden koşan örnek bir şahsiyettir.

Öğretmenin etkin olmadığı bir eğitim sisteminin başarılı olması düşünülemez. Biz öğretmenlere düşen sorumluluk öğrencilerimizi fikri ve vicdanı hür birer birey olarak yetiştirmektir. Her öğrenci bizim için bir öğretmendir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmen arkadaşlarımızın öğretmenler gününü kutlar, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi aynı zamanda kısa süre önce hayatını kaybeden değerli öğretmenimiz Tahir Mesut Göğüş'ü saygı ile anıyorum" dedi.

Konuşmanın ardından Besni Mehmet Akif Ersoy Fen Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından şiirler okundu.

Daha sonra emekli olan öğretmenlerden Seydi Kafa ve Mehmet Yıldırım'a plaketleri Besni Kaymakamı Ahmet Gencer ile Cumhuriyet Savcısı Muhammet Bircan Kuzey tarafından verildi.

Program, Besni Mehmet Akif Ersoy Fen Lisesi resim öğretmeni Sinan Metin ve öğrencileri tarafından düzenlenen resim sergisinin ardından sona erdi.

Besni Hükümet Konağı önünde düzenlenen programa Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, Cumhuriyet Savcısı Muhammet Bircan Kuzey, Besni İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Uçar, Besni İlçe Emniyet Müdürü Metin Cebeci, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, kurum amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —