Tarih: 23.05.2018 15:40

19 Mayıs Etkinliklerle Kutlandı

Facebook Twitter Linked-in

Hafta boyunca yapılan Kutlamalar Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu.

 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenine Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Besni Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Hakan Yonarkol, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.  

Besni Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metehan Adıgüzel törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bugün Mustafa Kemal’in Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 99. Yıl dönümü. Milletimizin tüm onur ve asaletiyle büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır.

19 Mayıs sadece Türk milli kuruluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır.

19 Mayıs gençlik, gelecek demektir. Türk genci, Türk istiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir.

Temeli 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan Milli Egemenlik ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir.

Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan Milli İradenin yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği siz gençlere büyük görev düşmektedir.” dedi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında hafta boyunca etkinlikler yapıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —