Tarih: 01.05.2013 22:51

1.Dünya Aşı Haftası Kutlandı

Facebook Twitter Linked-in

Besni İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Besni Toplum Sağlığı Merkezi tarafından 22-27 Nisan 1.Dünya Aşı Haftası dolayısıyla seminer düzenlendi.


Toplum Merkezinde düzenlenen Aşı Haftası seminerine Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale’nin eşi Ruşen Demirkale, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç, Besni İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı İsmail İri, Besni İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Hüseyin Yılmaz, Besni İlçe Sağlık Müdürü Handan Öngü Yılmaz, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

 

Seminerin açılış konuşmasını yapan İlçe Sağlık Müdürü Handan Öngü Yılmaz, Aşı Haftasının hedefi, toplumun aşılanma farkındalığının arttırılması, aşı programına yeni eklenen hepatit A ve suçiçeği aşılarına toplumun dikkatinin çekilmesi, gelinen başarılı düzeyin devam ettirilmesi ve erişkinlerde aşılanma talebinin arttırılması konularına değindi.

 

Yılmaz konuşmasının devamında, Tüm Türkiye'de olduğu gibi İlçemizde de kızamık salgını baş göstermişti. Onunla ilgili yaptığımız çalışmalarımızda başarılı olduk. İlçemizde tüm 6 aylık ile 15 yaş aralığındaki çocukların aşıları kontrol edildi ve eksik olanların aşıları tamamlandı. Bu çalışmalarımızda bizlerden desteklerini esirgemeyen başta Besni kaymakamımız Gürkan Demirkale olmak üzere herkese teşekkür ediyorum' dedi.

 

Yılmaz’dan sonra kürsüye gelen Duygu Köylü ise aşı ve aşının önemi konularına değindi. Etkinliklerin slayt şeklinde sunulmasının ardından seminer sona erdi.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —