Tarih: 30.12.2013 22:51

0-5 Yaş Arası Polio-Çocuk Felci AŞI Kampanyası Yapılacak

Facebook Twitter Linked-in

Besni Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabip ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Duygu Köylü, 0-5 yaş çocukların çocuk felci aşısı kampanyasının 23-29 Aralık tarihleri arasında yapılacağını belirtti.

 

Besni Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabip ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Duygu Köylü'nün Polio-Çocuk felci aşı kampanyası hakkındaki açıklaması:


“Polio-Çocuk felci dünyada bazı ülkelerde görülmüş, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından tespit edilmiş ve yüzlerce çocuğu sakat bırakmıştır.1994 yılında yürüttüğümüz benzer ‘Çocuk Felci Aşısı Kampanyası’ ile ülkemizden bu hastalık tamamen silinmiş olmakla beraber, dünyada gelişen olaylar yüzünden, Sağlık Bakanlığımız çalışmalarını tamamlamış ve özellikle 0-59 ay, yani 5 yaş altı çocukların tamamının aşılı olup olmadıklarına bakılmaksızın, önlem olarak oral polio-çocuk felci aşısı ile aşılanmalarını kararlaştırmış ve aşı kampanyasını başlatmıştır. Bu sebeple ilçemizde 5 yaş altı tüm çocuklarımız, Toplum Sağlığı Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezi personelleri tarafından ev gezileri yapılarak aşılanacaklardır. Aşı, ağızdan damla damlatmak suretiyle uygulanacaktır. İlçemizde aşı uygulaması 23-29 Aralık 2013 tarih aralığında gerçekleştirilecektir. Aşı Kampanyasına vatandaşlarımızın gereken hassasiyeti göstermeleri ve 5 yaş altı çocuklarını çocuk felcine karşı bağışıklanma için hizmet veren sağlık personeline aşı kampanyası dâhilinde aşılatmaları gerekmektedir.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —