Tarih: 19.09.2025 14:19

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda yeni dönem resmen başladı

Facebook Twitter Linked-in

Şeriban ÖZÇAKMAK – Diyanet İşleri Başkanlığı'nda gerçekleşen devir teslim töreniyle Prof. Dr. Safi Arpaguş, resmi olarak Diyanet İşleri Başkanlığı görevine başladı. Arpaguş, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın üstlendiği vazifenin yalnızca idari bir görev değil aynı zamanda ilim, irfan ve hikmetle yoğrulmuş bir sorumluluk olduğunu vurguladı.

Törende açıklamalarda bulunan Başkan Arpaguş, eski Başkan Ali Erbaş'ın görev süresince örnek bir hizmet anlayışı ortaya koyduğunun altını çizerek "Şüphesiz bu hizmetlerin sürekliliği ve daha ileriye taşınması ancak kurumlarımızın ve fedakar çalışanlarımızın güçlü desteğiyle mümkündür. Bu noktada Diyanet İşleri Başkanlığımızın üstlendiği vazife yalnızca idari bir görev değil aynı zamanda ilim, irfan ve hikmetle yoğrulmuş bir sorumluluk olarak karşımıza çıkmaktadır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini ileten Başkan Arpaguş, "Bu mühim görevi bizlere tevdi eden başta Diyanet İşlerimiz olmak üzere ilim ve irfan kurumlarının her daim koruyucusu ve destekçisi olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımızı arz ediyorum. Zatı devletlerinin ilme, irfana ve dini müesseselere verdiği destek bu yolun daha güçlü ve kararlı adımlarla sürdürülebilmesine vesile olacaktır inşallah. Bizleri bu kutlu göreve layık gören herkese canıgönülden şükranlarımı iletmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —