Tarih: 08.01.2026 10:32

BESNİ BELEDİYESİ YILIN İLK MECLİS TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Facebook Twitter Linked-in

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda canlı yayınlanmaya devam eden belediye meclisinin Ocak ayı toplantısında belirlenen gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Toplantının başında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Reşit Alkan, yılın ilk meclis toplantısının hayırlı olmasını diledi.

Başkan Alkan konuşmasında; "Yeni yılın inşallah ilçemize daha çok hizmetler yapmayı nasip olduğu bir yıl olmasını diliyorum. Bu toplantımızın da hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.

Bütçemizle alakalı kısa bir bilgi vermek istiyorum. 2025 yılı bütçemiz yaklaşık 20 milyon TL'ye yakın bir açık verdi. Açık vermesinin nedeni de biliyorsunuz Kent Meydanı Projesinden belediye olarak mülk aldık. Ayrıca belediyemizin öz kaynaklarıyla araçlar aldık. Bundan dolayı açık verdik yoksa bütçe fazlalılığımız olacaktı. 

Bu sene yapacağımız çalışmalarla bütçemizi de denk bütçe yapma hedefiyle yola çıktık. Birçok yatırıma da imza atacağız. 7'ye yakın projemiz var, hepsinin de sırasıyla temellerini atıp inşallah 12 ay gibi kısa bir süre de faaliyete geçmeleri için gayret göstereceğiz. 

Önceliğimiz tabi halkımızın merak ettiği Besni Belediye binası ve kaymakamlık binası, onu da en kısa zamanda sayın vekilimiz Hüseyin Özhan ile birlikte sayın bakanımızla görüşeceğiz. Sayın valimiz de bu olayın içinde zaten. Kaymakam bey de gerekli yazışmaları yaptı. Mutlak bir çözüm üreterek bu işi halledeceğiz. Eğer olmazsa belediye olarak kendimiz ihaleye çıkacağız. 

Bunun yanı sıra alt yapıyla ilgili sözleşme 10-15 güne imzalarız, bu sözleşmede sadece bize düşen bir 80-90 milyona yakın bir yük var ama karşılığında da 2 milyar TL'ye yakın bir yatırım olmuş olacak. Bunun 90 milyona yakın kısmını biz karşılayacağız. Oda 13 mahallemizi elden geçirerek biliyorsunuz genellikle sorun alt yapıdan kaynaklı oluyor. Bundan dolayı bir an önce bu altyapıyı Asya Kalkınma Bankasından ilçemize hibeyle yaptırıp daha sonra da üst yapıya geçip elzem olan yatırım ile sosyal ve kültürel anlamdaki bir takım yatırımlarımızla beraber Besni'mizi daha da ileriye taşıyacağımıza kimsenin şüphesi olmasın. 

Biz belediyeyi devraldığımızda garajda 48 araç vardı. Bunların hepsi de çalışmıyordu normalde. 7-8 tanesine bakım yaptırdık onlarla birlikte belediye bünyemize kattığımız 29 aracımız var. Bu 29 aracımızla birlikte Besnili hemşerilerimize daha etkin ve hızlı bir şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz. Bir dozer ve bir pikap da Enerji Bakanlığımızdan hibe olarak gelecek. Bununla birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızdan birkaç talebimiz daha oldu. Onlarda gelince daha da rahatlayacağız" dedi.

Başkan Alkan'ın konuşmasının ardından gündem maddelerine geçilerek ilçeyle ve vatandaşların talepleriyle ilgili birçok konu ele alındı.

Konuların görüşülerek karara bağlandığı toplantının sonunda Belediye Başkanı Reşit Alkan, yılın ilk toplantısının ve alınan kararların hayırlı olmasını diledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —