• BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,52% 0,24
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2493,11% 1,26
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71

ERDEMOĞLU’NDAN FEN LİSESİ AÇILIŞINDA BÜYÜK MÜJDELER

Hayırsever hemşerimiz Erdemoğlu Ailesi tarafından Besni’ye kazandırılan başta Ali Erdemoğlu Fen Lisesi olmak üzere bir çok eserin açılışı görkemli bir törenle açıldı. Eserlerin açılış programında konuşan hayırsever hemşerimiz

Gündem 28.09.2021 14:28:49 0
ERDEMOĞLU’NDAN FEN LİSESİ  AÇILIŞINDA BÜYÜK MÜJDELER

DİL KURSU VE 5 BİN KİŞİLİK KAPALI SPOR SALONU YAPACAKLAR

Yıllardır ilçemize kazandırdıkları eserlerle Besnililerin gönlünde taht kuran Erdemoğlu Ailesinin son olarak Besni, Tut ve Adıyaman’a kazandırdığı bir çok eserin toplu açılışları yapıldı.

Eski Endüstri Meslek Lisesi yerine yapılan Ali Erdemoğlu Fen Lisesinin açılışı vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende hayırsever hemşerimiz İbrahim Erdemoğlu bir çok projenin daha müjdesini verdi.

Erdemoğlu konuşmasında; “Bugün burada yapmış olduğumuz bir eserin açılışını gerçekleştiriyoruz. Şuanda Besni ilçemizin eğitim ile ilgili birinci olan altyapı sorununun tamamlandığını düşünüyoruz. Bundan sonrasında ikinci aşama dediğimiz öğrencilerimizin daha verimli bilimle kültürle ve sanatla beraber geleceğin Türkiye'sini oluşturacak gençleri mükemmel bir şekilde yetiştirmek için ikinci hamlelere başlamak istiyoruz.
Geçen ay rektörümüz Adana’da SASA’yı ziyaret etti. Orada bir sohbetimiz oldu kendisiyle. İnşallah üniversitemizin yan tarafında tüm Besnililere hizmet verecek yeni bir dil kursu açacağız. Bu dil kursunda 5 yaşındaki Besnili çocukların gitmesini, değişik yaş gruplarından da bu eğitim alarak ikinci bir dil öğrenmelerini sağlayacağız. Çünkü bir dil bir insan demektir.

Sonraki aşamada gençlerimizin spora olan eğilimlerinden dolayı spor alanları yapacağız. Ve Besni’de temelini atacağımız iki yıllık yüksek okul binasının yanında 5 bin kişilik de önümüzdeki yıl kapalı spor salonu yaparak Besni’nin gençlerini spor yönünde de eğitimine katkıda bulunacağız.

Sonrasında sanatsal ve kültürel olarak, edebiyat olarak ve diğer bilimlerde de Besnili gençlerin eğitimine katkıda bulunmak için üzerimize ne düşüyorsa maddi manevi yapmaya hazırız”

SASA VE MERİNOS ADIYLA ORMAN ALANLARI OLUŞTURULACAK

Geçtiğimiz aylarda meydana gelen yangın felaketlerinin ardından elini taşın altına koyan Erdemoğlu Ailesi Adana’da yapmayı taahhüt ettikleri SASA Ormanın yanı sıra Gaziantep ve Adıyaman’a da orman alanları oluşturacak. Konuyla ilgili konuşan İbrahim Erdemoğlu şöyle devam etti; “Bildiğiniz üzere iki ay öncesinde ülkemizde büyük yangınlar yaşadık, ormanlarımız heba oldu. Ama bu doğal yangınlardan olan bu olayların karşısında sessiz kalamazdık. Biz Adana valimiz ile görüşerek Adana ilimizde bir yada bir kaç tane büyük alanı orman alanı yapıp SASA ormanı olarak yapmayı tahattüt ettik ve bunun şu anda arazinin bize verilmesini bekliyoruz. Aynı şekilde Gaziantep ve Adıyaman valimiz de burada bunlardan da aynı şeyi rica ediyoruz. Gaziantep ilimizde ve Adıyaman İlimizde özellikle Besni ve çevresi tercihimiz olacak buralarda da bir ya da bir kaç tane orman yapmaya müsait olan devletimizin hazinesi varsa buralarda da Merinos ormanı yapmayı düşünüyoruz sizlerden ricam bunları kısa sürede bize temin etmenizdir”

BESNİ’YE 1000 KİŞİLİK İSTİHDAM MÜJDESİ

Besni OSB’de yeni bir pamuk ipliği üretim tesisi için yer talebinde bulunan Erdemoğlu; “Bir başka konumuz Besni ilçemizin kalkınması ile ilgili sanayi hamlesidir. Bu sanayi hamlesinde Valimiz ve Kaymakamımız var gücü ile mücadele etmektedirler ancak Besni organize sanayinin daha elektrik problemini çözemedik malesef şuana kadar. Şuan hümüket yetkililerimiz ve milletvekillerimiz de burada onlardan özellikle rica ediyorum bu süreci hızlandırın ve şuanda Besni OSB'nin problemi olan daha pahalıya elektrik ödememizi lütfen çözünüz. çözünüz ki biz buraya sanayicileri özellikle kendi hemşerimiz olan sanayicileri ve Gaziantep'te faaliyet gösteren sanayicilerimizi Besni'ye davet edelim. Ve biz yine her zaman olduğu gibi kimseyi beklemeksizin organizemizin elektrik problemi çözüldüğü zaman Valimizden ve kaymakamımızdan bizim gaziantep'te bulunan diğer şirketimiz olan Zeki Mensucat adına 200 - 300 bin metrekare yer talebinde bulunuyoruz. Bu sorun çözüldüğü zaman 3 ila   5 yıl içerisinde Besnimize yeni büyük bir pamuk ipliği tesisi kazandırıp en asgari 1000 kişinin çalışacağı bir işletme haline getireceğiz”

200 KİŞİLİK HUZUR EVİ YAPTIRACAKLAR

Hayırsever hemşerimiz İbrahim Erdemoğlu ayrıca Besni’ye 200 kişilik bir huzur evi yapacaklarının müjdesini vererek sözlerini şöyle tamamladı; “Besnimizde gördüğümüz bir başka eksiklik de şudur, maalesef bölgemizde de Besnimizde de yaşlı insanlarımızın kalacağı huzur evi yoktur. Biz Erdemoğlu ailesi olarak arazi çalışmalarının bitmek üzere olduğunu biliyorum kaymakamımız bu konuda son derece gayretle çalışmakta. Bu arazi hızlı bir şekilde verildiğinde biz Besni ilçemize 200 kişilik huzur evi yaptırmayı düşünüyoruz ve yaptıracağız.
Bu yapıldığı zaman hiçbir Besnili hemşerimiz ileri yaşlılığında evladına ihtiyaç duymayacak, muhtaç olmayacak. Devletimizin şefkatiyle huzurlu bir şekilde yaşamını idame ettirmesi sağlanacaktır. Bu vesileyle açılışımıza katıldığınız için Erdemoğlu Ailesi adına hepinize teşekkür ediyorum”

DEMİR: FEN LİSESİ ARKASINDA ÖĞRENCİ YURDU YAPILACAK

Erdemoğlu’nun ardından konuşan Besni Kaymakamı Nazlı Demir ise; “Hepimizin bildiği üzere Besnimiz dayanışma kültürüne sahip her daim devlet millet işbirliği anlayışının en güzel örneklerini sergilemektedir. İlçemizin bağrından yetişmiş iş insanları büyük vefa örneği sergileyerek gerek kamusal hizmetler anlamında gerekse özel yardımlar anlamında her daim bizlere destek olmakta ilçemizin gelişmesi ve kalkınması için önemli adımlar atmaktadır. Geçmişten bu güne yaptığı pek çok yatırıma ilave olarak, açılışını gerçekleştireceğimiz başta Fen Lisesi olmak üzere pek çok eser ile ilçemizin kalkınmasına önemli katkılar sunan Erdemoğlu ailesi babaları merhum Mehmet Erdemoğlu’ndan  aldıkları cömertlik mirası ile cömertliğin en güzel örneklerini sergilemektedir.

Arkamda gördüğünüz dev eser aylardır süren yoğun ve titiz bir çalışmanın ürünü olarak bugün Besni’nin hizmetine sunulacaktır. Fen Lisemiz 16 derslikli olup 480 öğrenci kapasitelidir. İçerisinde bulunan konferans salonu, laboratuarları, sanat atölyeleri, kütüphanesi ve pek çok spor dalının yapılmasına imkan sağlayacak donatılarıyla ülkemizin geleceğinin sahibi pek çok gencimizi yetiştirecek, tam bir ilim ve irfan yuvası olacaktır. Ayrıca öğrencilerimizin barınması amacıyla valimiz ve milletvekillerimizin çabaları sonucunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ödeneği ayrılan 200 kişilik öğrenci pansiyonumuzun ihalesini geçen ay itibariyle gerçekleştirmiş bulunuyoruz. An itibariyle mevcut okulumuzun arkasında çalışmaları devam etmek olan pansiyonumuz 2022-2023 eğitim öğretim yılında hizmete açılacaktır. Devlet-millet işbirliğiyle Besni’mize kazandıracağımız pek çok eser ve eğitim yuvası da sırada beklemektedir. Dünyada eğitim bayramını kutlayan tek ilçe olan Besni, güçlü eğitim altyapısı ile devletine ve milletine faydalı pek çok insan yetiştirmeye devam edecektir. Erdemoğlu Ailesinin kıymetli fertlerine özellikle Ali Erdemoğlu’na, yaptığımız her işte özellikle de eğitim konusunda bizlere sağladığı destekler için ilçem adına çok teşekkür ediyorum”

ŞAHİN: BESNİ RUHU VE GAZİANTEP MODELİ DÜNYAYA HÜKMEDECEK

Açılış törenine katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise; “Besni tarihtir, Besni medeniyettir, Besni lezzettir, Besni birlikte iş yapmanın önemli olduğu birlikte rahmet olduğunu gösteren önemli bir ilçemizdir. Bugün Gaziantep Türkiye'de ihracat şampiyonu oluyorsa Besnili esnafın, Besnili Tüccarın, Besnili sanayicinin emeği sayesindedir. Besnili olmak bir ayrıcalıktır işte Besni'yi Besni yapan Besnili bilge Mehmet Erdemoğlu'dur ruhu şad olsun. İşte bu fazileti erdem bütün dünyaya hükmetse dünya cennet olacak. O yüzden Besnili bilge Abimiz Mehmet Erdemoğlu Abimiz hepimizin babası çünkü saday-i icariyi en iyi uygulayan aile Erdemoğlu ailesidir. her canlı ölümü tadacaktır geriye ne bırakacaksın dediğinde işte böyle hayırlı evlatlar bırakacaksın hepinizden allah razı olsun. Tek başına kendisi için değil akrabaları için, doğduğu topraklar için hiç bilmediği tanımadığı bir çocuk için çalışmaktır Besnili olmak. Besnili olmak Erdemoğlu Ailesinin küresel liderliğe giden yolda bu fazileti bu erdemi bütün yüreğinde hmektir. Gaziantep'in lezzetini bugün bütün dünya biliyor aslında Gaziantep'in lezzeti Besni'nin sofrasından geçiyor. İşte uluslararası anlamda küresel ölçekte, yerelden evrensele, gelenekten geleceğe daha gidecek çok yolumuz var. Mehmet Erdemoğlu abimiz hepimizin babası ona şunu söylüyorum rahat uyu çünkü Besni ruhu, Gaziantep modeli bütün dünyaya hükmedecek”

AYDIN: ERDEMOĞLU HEM DOĞDUĞU HEM DE DOYDUĞU TOPRAKLARA VEFA BORCUNU ÖDÜYOR

Daha sonra konuşan AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise; “ Gerçekten hem doğduğu topraklara hem de doyduğu topraklar vefa borcunu ödeyen bir aile. Ne mutlu onlara size verileni halkınızla, insanınızla paylaşıyorsunuz. Ve şunu ifade ediyorum, insan ne kadar zengin olursa olsun makamı ne kadar yüksek olursa olsun eğer bir başkası ile paylaşamıyorsa ne ona faydası olur ne de ona bir mutluluk getirir. En hayırlımız başkasına  faydası dokunandır demiyor muyuz? İşte Erdemoğlu’nu tebrik ediyoruz. Bu hizmetlerde emeğiniz katkınız sonsuza kadar büyük. Yaptıklarınızla ya tarih olursunuz ya da tıpkı Mehmet Erdemoğlu amcamızın yaptığı gibi tarih yazanlardan olursunuz. Ebedi dünya yok baki değiliz hiçbirimiz günü geldiğinde, vakti saati dolduğunda,  son nefesi verdiğimizde, musalla taşına koyduğumuzda, nasıl bilirliğiniz diye sorduklarında  insanlar Allah razı olsun diyorlarsa, gönülden hayırla yad edebiliyorsa  o insan diğer insanların gönlüne girebilirse  ne mutlu ona . Mehmet Erdemoğlu’nun bir kez daha rahmetle anıyoruz. Onun güzide evlatlarına sağlık afiyet selamet versin. Rabbim size daha çok versin ki sizde halkımızla paylaşasınız diye dua ve niyazda bulunuyorum. Yapmış olduğunuz hizmet ve yatırımlar için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Açılışta konuşan Gaziantep valisi Davut Gül; “ Erdemoğlu ailesi hayır hasenat yapıyor. Ama daha önemlisi bu severek yapıyor. Biraz önce İbrahim beyi izlerken, dinlerken gördük. Belki Türkiye de ilk defa hayırsever anlamında hem toplu açılış  yapılıyor hem de toplu temel atma ve toplu müjdeler veriliyor. Allah herkese böyle hemşeri nasip etsin. Allah herkese böyle hayır hasenat yapmayı nasip etsin. Besni’ye yapacaklarını dinledik, biliyoruz görüyoruz. Bu hizmetlerin aynılarını Gaziantep’e yapıyorsunuz. Teşekkür ederiz. Besninilere teşekkür ediyoruz. Gaziantep’te ve Adıyaman’da gerek milletvekili gerek bürokratlara gerekse sosyal çevrenize , hemşerilerinize bugün bu güzelliği sizinle paylaşıyoruz. Güzellikler paylaştıkça daha da çoğalacak, inşallah ailenizle birlikte sağlık ve sıhhat içerisinde  daha nice güzel eserlere  bizleri kendinizi kavuşturursunuz. Bu vesileyle başarılar diliyorum saygılar sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

ÇUHADAR: ERDEMOĞLU’NUN ADIYAMAN’DA HER ALANDA BİR MÜHRÜ VAR

Hayırsever Erdemoğlu Ailesinin Adıyaman’da her alanda bir hizmet mührünün görüldüğünü kaydeden Vali Mahmut Çuhadar ise, “Toplumsal sorumluluk anlayışıyla yaptıkları okullar, Fakülte binası ve lojmanlar, Meslek Yüksekokulu, sağlık ocağı, öğrenci yurtları, camii, taziye evleri ile toplumun sosyal alanda ihtiyaç duyduğu birçok hayra vesile olan ve sağladıkları istihdam olanaklarıyla ülkemizde ve ilimizde lokomotif görevi gören ve gençlerimizin eğitim hayatına yaptıkları katkılarla doğup büyüdüğü topraklar için bir vefa örneği gösteren hayırsever Erdemoğlu ailesinin tüm bireylerine gönülden teşekkür ediyor, hayırlı hizmetlerinin devamını diliyorum. Hayırsever Erdemoğlu Ailesinin ilimizde her alanda bir hizmet mührünü görmek mümkün. Bugün bunlardan birini daha yaşıyoruz. Bugün açılışını ve temelini atacağımız bu yatırımlara sadece bir okul veya fiziki bir mekân olarak bakmıyoruz. Bu önemli yatırımlar kıymetli Erdemoğlu ailesinin Besni’yle kucaklaşmasıdır. Vefadır, kazandığını toplumla ve Adıyamanlılarla paylaşmasıdır. İnşallah bu eğitim yuvalarında ailesine, vatanına, milletine, ilimize ve ülkemize hayırlı hizmetlerde bulunacak geleceğin Türkiye’sinde medeniyet güneşimizi dünyanın tepesine asacak bir nesil yetişecektir. Bu vesileyle kıymetli ailemizin eğitim sevdalısı babaları merhum Mehmet Erdemoğlu amcaya da Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. İlimize her alanda yaptıkları katkılardan ve eğitime verdikleri desteklerden dolayı Erdemoğlu ailesinin tüm bireylerine gönülden teşekkür ediyor, açılışını yapacağımız ve temelini atacağımız eğitim kurumlarının ilimize ve Besni ilçemize hayırlı olmasını diliyorum”dedi.

Yapılan konuşmaların ardından toplu açılış töreni gerçekleştirildi.


K2-B Konteyner Kent’te su protestosu - Videolu Haber

Tokat’ta 5,6 büyüklüğünde deprem: Çevre illerde de hissedildi

Adıyaman Atatürk Bulvarı’nda kaza: 2 hafif yaralı

‘Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar’ projesi Gölbaşı'nda tanıtıldı

Adıyaman’da motor ve otomobil çarpıştı: İki kişi yaralandı - Videolu Haber

“Antep İşi Nakışı” insanlığın ortak mirası olma yolunda

Geleneksel resim yarışması

Adıyaman’da anaokulu öğrencileri çevre duyarlılığı için yürüdü

Yeşilay’dan ‘Sağlıklı Fikirler Kısa Film Yarışması’

Ordu’da Halter Türkiye Birinciliği müsabakaları başladı

Eğitim aracına çarpan motosiklet sürücüsü ağır yaralandı - Videolu Haber

Bulancak'ta ücretsiz marul dağıtılacak

Başkan Kibar Belediye yöneticilerinin önerilerini dinledi

Başkan Gündoğar, Tekstil Park İnşaatı’nı inceledi

Adıyamangücü U18 Adıyaman Şampiyonu oldu

Adıyaman Emniyeti: Ceza yememek için değil, hayatınızı korumak için ‘kask takın’ - Videolu Haber

Vali Osman Varol kırsal alandaki köyleri ziyaret etti

Başkentli minikler trafik denetiminde

Çocukları kafa travmasından korumak için ailelere düşen 8 görev

Karaköprü’de kadınlara sağlık ve geri dönüşüm eğitimi verildi - Videolu Haber

Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla bir araya geldi

Vali Varol Yeşiltepe Köyü’nde inşaatı başlanan evleri inceledi

1 gün öncesinden onaylanmamış randevular artık geçersiz kabul edilecek

Adıyaman Üniversitesinin paydaşı olduğu projenin kapanış programı düzenlendi

Başkan Görgel tanışma ziyaretlerine devam ediyor

Gümrük kaçağı cihazlara 2 gözaltı

İki otomobilin karıştığı kazada 1 kişi yaralandı

Adıyaman Havalimanı Mart ayında 27 bin 746 kişiye hizmet verdi

Genç tasarımcılara ödüllerini Başkan Cemil Tugay verdi

Göbeklitepe’de turizm haftası kutlandı - Videolu Haber

Yükleniyor

BESNİ’DE FİLİSTİNLİLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

KONUKOĞLU AİLESİ CAPİTAL GÖNLÜ ZENGİNLER LİSTESİNDE

Başkan Emre'den 15 Temmuz Şehitler Mahallesine 3 Müjde

Mehmet Akif Ersoy Fen Lisesi’nden Aşure Etkinliği

23 Nisan Çocuk Bayramı Kutlandı

Aydın; Operasyon Türkiye’nin Bekası için gerekliydi

Başkan Sadıkoğlu: ‘6 ay yetmez, en az 2 yıl daha uzatılmalı’

Merkezi yönetim bütçesi 209 milyar açık verdi

İstihdam sayısı 147 bin kişi artarak 32 milyon 423 bin kişi oldu

Çekirdeksiz kuru üzüm ihracatı arttı

İsrail'e 54 ürün grubunda ihracat kısıtlaması getirildi

Milletvekili Kurt: “Çiftçilere desteklerimiz devam ediyor”

Başkan Demir'den maaşların bayram öncesi ödenmesini talep etti

Milletvekili Özhan: ‘TYP, amacının dışına doğru sapmaya başladı’

5 Bin 350 haneye sosyal destek kartı veriliyor

Başkan Şahin’den üreten gençlere destek sözü

Mobil tehditleri hafife almayın

ADYÜ projesi kanserle mücadelede önemli bir rol üstlenecek

Deneyap Teknoloji Atölyeleri için başvuru süreci uzatıldı

Başkan Çelebi: Belediyelerin yenilenebilir enerjiye geçişi hızlanmalıdır

ADYÜ'de hazırlanan proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görüldü

SANKO Okulları’nın 12 projesi TÜBİTAK bölge finallerine gidiyor

Milli muharip uçağı KAAN ilk uçuşunu başarıyla tamamladı - Videolu Haber

Türkiye’nin ‘İlk Yerli ve Milli Gözetim Radarı’

Bilim ve Teknoloji Atölyeleri anne ve kız çocuklarını ağırladı - Videolu Haber

İHA'lara kesintisiz iletişim

Ordu’da Halter Türkiye Birinciliği müsabakaları başladı

Adıyamangücü U18 Adıyaman Şampiyonu oldu

Karaköprü Belediyespor Osmaniyespor maçı hazırlıkları başladı

TFF Süper Lig'de yabancı VAR görevlendirmesine başladı

SANKO okulları öğrencilerinin okçuluk başarısı

Adıyamanlı güreşçilere malzeme desteğinde bulunuldu

Durmuş, Kütahyaspor maçını değerlendirdi

BIOR sona erdi

GBB Spor Kulübü, kupa ve madalyalara doymuyor

BESNİSPOR VE ŞAMBAYATSPOR BİRLEŞTİ KAYMAKAM PARTAL: HEDEFİMİZ BÖLGESEL AMATÖR LİG

“Antep İşi Nakışı” insanlığın ortak mirası olma yolunda

Geleneksel resim yarışması

Yeşilay’dan ‘Sağlıklı Fikirler Kısa Film Yarışması’

Göbeklitepe’de turizm haftası kutlandı - Videolu Haber

Nemrut Rotary Kulübü meslek hizmet ödülünü nalbant Osman Bakır’a verdi

Cendere Köprüsü’nde temizlik çalışmaları yapıldı

Öğrenciler Arkeolog oldu - Videolu Haber

“Kadın Gözüyle Hayattan Kareler” yarışması sonuçlandı

Nemrut Dağı’nı 9 günde 45 bin turist ziyaret etti - Videolu Haber

Adıyaman’da Turizm Haftası başladı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16