• BIST 100

    9027,88%2,51
  • DOLAR

    32,31% 0,19
  • EURO

    35,08% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2278,69% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

“Besni’ye yeni bir vizyon ve kimlik kazandıracağız”

MHP 31 Mart 2019 Yerel seçimlerinde, Besni Belediye Başkan Adayını Kenan Polat olarak belirledi. Polat seçildiği takdirde makam aracını satacağını ve Makam aracına harcanan giderleri engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye, akülü araç, pa

Siyaset 3.01.2019 16:26:09 0
 “Besni’ye yeni bir vizyon ve kimlik kazandıracağız”

Geçtiğimiz günlerde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Sadir Durmaz yaptığı yazılı açıklama ile 15'i il olmak üzere MHP’nin 402 belediye başkan adayını duyurdu. MHP'nin Besni Belediye Başkan Adayı ise Kenan Polat oldu.

Kenan Polat MHP Besni Belediye Başkan Adaylığı hakkında gazetemizi ziyaret ederek açıklamalarda bulundu.

Şehrimizi geri istiyoruz!

Seçilen Belediye Başkanlarının Şehr’ül Emin olmak yerine kendilerini Besni’nin patronu olarak gördüğünü ifade ederek, “Besnili kardeşlerim kimi Belediye Başkanı seçerlerse seçsinler, Besni’nin anahtarını ona teslim etmiş olacaklar. Maalesef şu ana kadar ki seçilen başkanlar şehrin anahtarının teslim edileceği Şehr’ül Emin olmak yerine kendilerini Besni’nin patronu olarak görmüşlerdir. Biz bu yaklaşımı kabul etmiyoruz ve Besni’de patronluk havası içinde olan hiç kimseyi Belediye Başkanı olarak görmek istemiyoruz. Besni Besnililerindir.  Şehrimizi geri istiyoruz. Sadece bize oy verenleri değil bütün Besni’yi temsil ettiğimizin bilincinde olacağız ve hizmetlerimizi buna göre yürüteceğiz.” Dedi.

MHP Besni Belediye Başkan Adayı Kenan Polat açıklamalarının devamında ise;

Üretici bir yapıya sahip olacağız.

 Besni’de mevcut olanakları koruyarak Besni’yi daha ileriye taşımayı amaç edineceğiz. İmkânsızlık bahanelerine sığınmayacağız.

Çıkar odaklarını uzaklaştıracağız

Maalesef şimdiye kadar gelen yönetimler kendi varlığını sürdürmeyi, kendisini garantiye almayı tercih ederek, Besni’nin Halkını, Besni’nin Hakkını ve Besni’nin Geleceğini yok saymıştır. Doğmamış çocuğun hakkının var olduğunu bileceğiz ve bu makamı rant olarak kullanan ve kullandıranlardan temizleyeceğiz. Danışman adı altında başka yerlerde çalışanlara maaş verilmeyecek, özetle halktan alınan vergiler yine halkın en önemli temel ihtiyaçlarına harcanacaktır.

Hiçbir zaman bu iş beni ilgilendirmez demeyeceğiz.

Bir Belediye Başkanı olarak Besni’yi ve Besni halkını ilgilendiren her şeye bizim işimizdir diyeceğiz. Hiçbir Belediye Başkanı bu iş beni ilgilendirmiyor diyemez. Besni’yi ilgilendiren bütün faaliyetlerin içinde bir Besnili olarak var olacağız.

Yüklendiğimiz Misyonun Farkındayız.

Belediye Başkanı seçilmenin sorumluluğunu taşıyabileceğimize inanıyoruz ve bir kişinin bile vebalini almadan görev süremizi tamamlamaya özen göstereceğiz. Çünkü bizler kul hakkının ne olduğunu idrak etmiş bireyleriz.

Siyasete siyasetçiye göre değil, Besni için çalışana göre bir yapılanma içinde olacağız. Besni için çalışan, Besni için bir taşın üstüne bir taş koyan kim olursa olsun hangi siyasi görüşte olursa olsun onu kucaklayacağız yeter ki Besni için çalışsın üretsin diyeceğiz. Çünkü bu güne kadar hep partili anlayışların hâkimiyeti ile birçok çalışma ya Besni’ye ulaşmamış ya da yarım bırakılmıştır.

Besni adına almış olduğum yetkiyle, Besni’nin kaynaklarını siyasi rantiyecilerin elinden alıp yine Besnili kardeşlerimin emrine sunacağım. Bizim için Besnili hemşerilerimizin ihtiyaçları ve düşünceleri her şeyden daha kutsal ve önemli olacaktır. Çünkü bizi burada göreve getiren sizlersiniz.  Herhangi bir vekilin ve ya müdürün keyfiyetine ya da ikna edilmesine bağlı olan işimiz olmayacaktır. Halk Besni Halkıdır Hak da Besni’nin Hakkıdır. Kimsenin hatırına feda edilecek bir Hak yoktur ve olmayacaktır. Böyle bir zihniyette olanlara da Besni halkı bu seçimde gereken cevabı verecektir. İnanıyorum ki Besni Halkı doğru seçimi yapacaktır. Hak yerini bulacak ve Kenan Polat ile bu devran sona erecektir.

Kaynak israfını önleyeceğiz.

Birilerine rant oluşturmak için yapılan bir yıl sonra keyfi olarak yenilenen geçici işlerin oluşturduğu mali yükü, kaynak ve zaman israfını önleyeceğiz. Belediyenin kaynakları ve imkânları kimsenin babasını malı değildir. Soruyorum size onlar kendi evlerini her 6 ayda bir yenileyip tadilata sokuyorlar mı? HAYIR, Çünkü buna ne can ne de para dayanır. Peki, size soruyorum milletin yolunu, kaldırımını her dönem bir kazıp bir kapatanlar hem zaman hem de para israfıyla ne yapmaya çalışıyorlar, Soruyorum size bunun sonu nereye varacak. İşte ben diyorum ki bu düzene bir son verelim. Besni’yi gerçek sahipleri, Besnililer yönetsin.

Kapımızı Besni Halkına Her Zaman Açık Tutacağız. Halkın içinde olacağız. Halkla kaynaşacağız. Kapımız asla kapalı olmayacak.

Yeniliklere Açık Olacağız Gelişen ve değişen teknolojiye ayak uyduracağız, Doğruluktan taviz vermeyeceğiz. Belediye başkanı dediğin çalışkan ve cesur olmalıdır. Biz yanlışların üstüne cesurca, korkmadan gideceğiz.

Belediye Başkanı bir kentin bel kemiğidir.

Belediye başkanı adaylığımız süresince söylediklerimizi seçildikten sonra asla unutmayacağız. Belediye başkanlığı koltuğuna oturduğunda vaatlerini unutup bahane üretenleri layıkıyla hizmet etmeyenleri de Besni’den gönderme zamanı gelmiştir.

İyi bir kentleşme, iyi bir yönetimden geçer.

Ortak akılla plan, proje ve iş üreteceğiz. Şehrin imarıyla birlikte Besnili hemşerilerimizin gönüllerini de imar edeceğiz. Besni’ye umut olacağını iddia ederek yönetime gelenler Hatır Gönül için oy isteyenler, Mağdur edebiyatı yapanlar, sadece Besni’ye kaybettirdiler. Besni’nin mağdur edebiyatı yapan siyasetçileri teselli edecek zamanı kalmamıştır.

Besni’nin gerçek sorunları dışında Besni’yi doğru yönetemeyenlerin ürettiği bir sürü sorun ortaya çıkmıştır. Bugüne kadar eski başkanların seçim öncesinde çözeceklerini vaat edip seçimden sonra unuttukları ya da bahaneler üretip çözemedikleri sorunlar üst üste gelince Maalesef Besni’nin bir sürü birikmiş sorunu oluşmuştur. Aslında sorunlu olan Besni değildir. Sorunlu olan Besni’nin sorunlarını çözeceğini vaat edip Besni’ye yeni sorunlar üreten seçilmiş yanlış başkanlardır. Besni bunu görecek ve artık seçimini doğru yapacaktır.

Eleştiriye Açık Olacağız

Eleştirilmekten korkmayacağız. Eleştirinin bizi geliştirdiğini bileceğiz ve her eleştiriyi dikkate alıp uygulamalarımızda gerekli şekilde düzenlemeler yapacağız. Eleştirinin bir çalışmayı geliştirebilecek en büyük fırsat olduğunun farkındayız.

Sosyal bir belediyecilik benimseyeceğiz. 

Yardıma muhtaç vatandaşların sosyo-ekonomik durumlarını takip edeceğiz. Gerekli kaynakların kamu imkânlarının onlara ulaşmasında yardımcı olacağız. Engellilerin hayatını kolaylaştıracak her türlü hizmeti onlara sunacağız. Bu konuda hiçbir engel tanımayacağız, Mazeret üretilmesine izin vermeyeceğiz. Devletin kaynak vermediğinden, parasızlıktan yakınmayacağız. Bütün yurtiçi ve yurt dışı kalkınma ve hibe fonlarını takip edeceğiz, proje geliştirerek ilgili kuruluşlardan gerekli desteği alacağız.

Şeffaf Olacağız.

Ayrımcılık ve kayırmacılık gibi ucuz politikadan uzak, haklıyı haksızı tam ve doğru olarak ayırt edeceğiz.

Uzlaşmacı Olacağız.

Gurur ve kibirden uzak olacağız.  Mahalle muhtarlarıyla ve halkla kavgalı olmayacağız. Sizin evinizde Besnili olarak düşündüklerinizi sahada uygulayan bir başkan olacağımı göreceksiniz. Besni’ye yeni bir vizyon ve kimlik kazandıracağız.

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz karşısında tasarruf tedbirleri uygularken hemşehrilerimizin sırtına yeni ekonomik yükler yüklemeyeceğiz. Ekonomik tedbirler alırken önce kendimizden başlayacağız.

Makam Aracımız Olmayacak.

Halkın ekmeğinden aşından artırılan gelirleri makama saltanata harcamayacağız. Yönetime geldiğim gün ilk işim tarafıma tahsis edilmiş olan makam aracını satmak olacaktır. Makam aracına harcanan giderleri engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye, akülü araç almak, park alanları inşa etmek için kullanacağız. Sizinle birlikte halk otobüsüne binen, sizi anlayan ve dinleyen israf etmeyen bir başkanınız olacak.

Gençler için kaynak ve istihdam üreteceğiz.

Genç kardeşlerimizin eğitimi için destek eğitimi sağlayan kurs merkezleri inşa edeceğiz. Besni üniversiteye en fazla öğrenci gönderen ve eğitim seviyesi en yüksek ilçe olmaya devam edecektir. Üniversiteyi kazanan genç kardeşlerime burs imkânı sağlayacağız. Besnimizi eğitim alanında cazibe merkezi haline getireceğiz. Belediye başkanlığını idare eden, yerine hizmet eden anlayışı ile değiştireceğiz.


Sakarya'da uyuşturucu operasyonu: 11 şüpheli yakalandı - Videolu Haber

Şanlıurfa’da seçim güvenliği için drone kullanılacak

Yabancı uyruklu sahte doktor suçüstü yakalandı

Çetinkaya müjdeyi verdi GES'lerin önü açılıyor

Trende 18 kg Kubar esrar maddesi yakalandı - Videolu Haber

Depremzedelerden Gazze'ye 10 bin bebek zıbın takımı gönderildi

Adıyaman'a 5 bin konut kazandırılacak: Ziya Polat’tan yeni yüzyıl vizyonu - Videolu Haber

Otomobil tırın altına girdi: 1 yaralı

Prof. Dr. Benan Kasapoğlu'ndan reflünün 8 belirtisi

27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde öğrencilere gösteri düzenlendi

Bodrum Belediyesi anaokulları yapmaya devam ediyor

Uygun fiyatlı et satışına yoğun ilgi

OSB çalışanları için konut müjdesi

İnşaat işçisi merdivenden düşerek yaralandı

Otomobilde çıkan ruhsatsız tabancaya 2 gözaltı

Şanlıurfa Umut Kervanı Ramazan ayında yüzlerce ihtiyaç sahibi aileye yardım dağıttı

REŞİT ALKAN “SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN FOTĞRAFININ BULUNDUĞU PANKARTA YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ.”

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI FATMA ŞAHİN BUGÜN BESNİ’YE GELİYOR.

Adıyaman Üniversitesi TSE Kalite Yönetim Sistemi Belgesi aldı

Kahramanmaraş İHH'dan yetim iftarı - Videolu Haber

Başkan Kılınç'tan Belediye personeline iftar yemeği

Eski Başkan Abdulkadir Kırmızı’dan Ak Parti Adayı Polat’a destek

TOKİ işçisi üçüncü kattan düştü

Mühendislere yönelik şiddet artıyor: İMO’dan çağrı ‘Şiddete son verilsin’

Asayiş ekiplerinin dikkati motosiklet hırsızlarını yakalattı

Rotary ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan kolisi dağıttı

Sakarya Büyükşehir'den yakıt sızıntısı açıklaması

Karnından 5 kiloluk böbrek tümörü çıkarıldı - Videolu Haber

Polat: Yaşlılarımıza ve emeklilerimize özel projeler hazırladık

Delioğlu ‘Şanlıurfa’da zafer AK Parti'nin olacak’

Yükleniyor

BESNİ’DE FİLİSTİNLİLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

KONUKOĞLU AİLESİ CAPİTAL GÖNLÜ ZENGİNLER LİSTESİNDE

Başkan Emre'den 15 Temmuz Şehitler Mahallesine 3 Müjde

Mehmet Akif Ersoy Fen Lisesi’nden Aşure Etkinliği

23 Nisan Çocuk Bayramı Kutlandı

Aydın; Operasyon Türkiye’nin Bekası için gerekliydi

Çetinkaya müjdeyi verdi GES'lerin önü açılıyor

Uygun fiyatlı et satışına yoğun ilgi

Sakarya Büyükşehir'den yakıt sızıntısı açıklaması

Bakan Yumaklı Şanlıurfa’da çiftçilere tohum teslim etti

Emeklileri promosyon ödemeleri başlıyor

Erdoğan’dan emekliye promosyon müjdesi geldi

Politika Faizi 500 baz puan arttı: Yeni faiz oranı yüzde 50

Kahramanmaraş’ta 10 bin kınalı keklik üretildi - Videolu Haber

Adıyaman’da 5 bin 418 konut sahibini buldu - Videolu Haber

Başkan Torunoğlu, iş dünyasının sorunlarını dile getirdi

ADYÜ projesi kanserle mücadelede önemli bir rol üstlenecek

Deneyap Teknoloji Atölyeleri için başvuru süreci uzatıldı

Başkan Çelebi: Belediyelerin yenilenebilir enerjiye geçişi hızlanmalıdır

ADYÜ'de hazırlanan proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görüldü

SANKO Okulları’nın 12 projesi TÜBİTAK bölge finallerine gidiyor

Milli muharip uçağı KAAN ilk uçuşunu başarıyla tamamladı - Videolu Haber

Türkiye’nin ‘İlk Yerli ve Milli Gözetim Radarı’

Bilim ve Teknoloji Atölyeleri anne ve kız çocuklarını ağırladı - Videolu Haber

İHA'lara kesintisiz iletişim

Alper Gezeravcı’nın uzayda yaptığı deneyin ilk sonucu açıklandı

Durmuş, Kütahyaspor maçını değerlendirdi

BIOR sona erdi

GBB Spor Kulübü, kupa ve madalyalara doymuyor

BESNİSPOR VE ŞAMBAYATSPOR BİRLEŞTİ KAYMAKAM PARTAL: HEDEFİMİZ BÖLGESEL AMATÖR LİG

DUMLUPINAR ORTAOKULU BÖLGE ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

Sümerevler Futbol Sahası bakım ve yenileme çalışmaları başladı

Voleybolda şampiyon takımlar kupayı aldı

SANKO Okulları öğrencileri sergi ve ödül törenine davet edildi

SANKO Okulları öğrencilerinin jimnastik başarısı

Süper Lig'de heyecan dorukta

697 kişi Keş Dağı’na tırmandı: Yazıcıoğlu ölümünün 15. yıldönümünde anıldı

Ramazan çocuklar için keyifli geçiyor

TDV gönüllüleri çocukların yüzünü güldürmeye devam ediyor

Akyazılı gençler Çanakkale ruhunu canlandırıldı

Adıyaman Valiliği’nde gözyaşları sel oldu - Videolu Haber

Halk oyunları yarışmaları görsel şölene dönüştü

ADYÜ’de Çiğdem Tunç Tiyatrosu'ndan muhteşem performans

Çocuklar Bubble Show Gösterisiyle doyasıya eğlendi - Videolu Haber

Babuselam Medresesi her gün 3 bin kişiye iftar veriyor - Videolu Haber

Turistik Doğu Ekspresi, toplam 84 tren seferi yaptı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13