-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Besni ve Gölbaşı Çetintepe Barajı ile Hayat Bulacak
Besni’ye bağlı Keysun Ovası ile Gölbaşı ilçesinde tarımsal alanların sulanması konusundaki en önemli projelerden biri olan Çetintepe Barajında çalışmalar seri bir şekilde devam ediyor.
Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, Gölbaşı Kaymakamı Adem Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami Işık ve DSİ Şube Müdürü Mehmet Emin Ertürk’le birlikte Göksu çayından beslenen ve yaklaşık 600 bin dönüm araziyi sulayacak Çetintepe Barajı inşaatında incelemelerde bulundu.
Yapımı devam eden Çetintepe Barajında yürütülen çalışmalarla ilgili şantiyenin Proje Müdürü’nden bilgi alan Vali Aykut Pekmez, Adıyaman’la birlikte Gaziantep ve Kahramanmaraş illerinin de tarımına hayat verecek olan Çetintepe Barajı gövdesini gezerek devam eden çalışmaları yerinde inceledi.
Göksu çayından beslenen Çetintepe Barajının temelden yüksekliği 116 metre olup, 510 metre uzunluğundaki ve 5 metre çapındaki derivasyon tüneli ile su alma ve vana odası şaftlarında betonlama çalışmaları bitirilmiştir. Çevirme seddesi marifetiyle su çevrilerek, derivasyon tünelinden dere yatağına derive edilmiştir. Barajın toplam gövde dolgu miktarı 12,5 Milyon m3 küp olup, 7 Milyon m3 küp dolgusu bitirilmiştir. Gövdede şu anda dolgu çalışmaları devam etmektedir.
Susuz topraklara can suyu olmanın yanı sıra ürün çeşitliliği artışı ile de kalkınmaya hız verecek olan sulama projelerini çok önemsediklerini belirten Vali Aykut Pekmez, “Yapımı devam eden Çetintepe Barajı tarımsal alanda ilimizin çehresini değiştirerek, ekonomik ve sosyal kalkınmanın ivmesini artıracak. Şu anda Barajda % 68’lik bir fiziki gerçekleşme sağlanmış durumda. Çetintepe Barajı Besni ve Gölbaşı ilçelerimizde 260 bin dönümlük bir tarım alanını sulayacak, özellikle Besni Keysun Ovalarımızın bu proje ile hayat bulacağına inanıyoruz. Bununla birlikte ilimizde ürün deseninde önemli değişiklikler olacaktır. Topraklarında kuru tarım yapan çiftçilerimiz yılda bir ürün alabilirken, sulama ile birlikte yılda 2 ya da 3 ürün alarak kaliteli ve yüksek verimli ürünler elde edebilecektir. Ekonomik ve sosyal kalkınmanın ivmesini artıracak sulama projelerimizin yapımı ilimizin dört bir tarafında devam etmektedir. Yapımı devam eden sulama projelerimizi inşallah arzu ettiğimiz sürede ve şekilde bitirip çiftçilerimizin hizmetine sunarız” dedi.
Adıyamanlılar Vakfı, İstanbul’da mart ayı öğrenci buluşmasını gerçekleştirdi
Adıyaman’da Polis Eşleri Derneği’nden eğitim kermesi
Kosova Türkiye Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta?
Adıyaman’da akaryakıt fiyatları yeniden yükseldi
ADYÜ’de ‘Firavunla Yüz Yüze’ oyunu sahnelendi
Adıyaman’da içme suyu altyapısı yenileniyor: Şebekenin yüzde 99’u yenilendi - Videolu Haber
Adıyaman’da Down Sendromu farkındalık sergisinde özel bireylerin eserleri göz doldurdu - Videolu Haber
Adıyaman’da Özlenen Güneşli Hava Hareketliliği Artırdı - Videolu Haber
Vali Osman Varol, biyoteknoloji tesisini inceledi
Adıyaman hava durumu nasıl? 29-30- 31 Mart Yağış var mı?Yeni haftada Sıcaklıklar artacak mı?
29 Mart 2026 Pazar Çeyrek, gram ve yarım altın fiyatları ne kadar?
Adıyaman Belediyesi’nde yollarda kesintisiz hizmet mesaisi - Videolu Haber
Vali Varol’dan Park AVM esnafına ziyaret
Adıyaman’da 108 park ve yeşil alanda bahar mesaisi
Milletvekili İshak Şan: ‘Sağlık zincirini güçlendirmek önceliğimiz’
Yaz tatiline için geri sayım başladı! 2026 Eğitim öğretim döneminin bitmesine kaç gün kaldı?
3 şehir 7 Haziran’da belediye başkanını seçmek için sandığa gitmeye hazırlanıyor!
Adıyaman'da devrilen otomobildeki 4 kişi yaralandı
Adıyaman’da Kaybolan 8 Yaşındaki Fırat Can Temel’in Cansız Bedenine Ulaşıldı
Türkiye'de 5G aktif olmaya başladı! Telefonunuz 5G'ye uyumlu mu? 5G nasıl açılır?
28 Mart 2026 Çeyrek, gram ve yarım altın fiyatları ne kadar?
Adıyaman hava durumu nasıl? 28-29 Mart Yağış var mı? Sıcaklıklar artacak mı?
Mehmet Yelken: 'Nemrut en kısa sürede ziyarete açılacak'
Başkan Tutdere Sitilce’de arıtma tesislerini inceledi
Adıyaman’da 2026-2027 eğitim öğretim yılı taşıma planlaması toplantısı yapıldı
Sümer Anaokulu’nda ‘Oyun Panayırı’ sahnelendi
Adıyaman’da akaryakıt fiyatlarına tepki: ‘İran’da savaş oluyor ama Türkiye’de daha pahalı’
Adıyaman’da jandarmadan uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli yakalandı
Adıyaman’da kaybolan otizmli Fırat Can Temel için HES kapakları açıldı - Videolu Haber
Saadet Partisi Adıyaman İl Başkanlığı’ndan Gazze ve Kudüs tepkisi: ‘Mazlumun yanında olacağız’ - Videolu Haber
Yükleniyor



