• BIST 100

    9806,03%0,86
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,92% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2432,93% 0,41
  • Ç. ALTIN

    4000,71% 0,15

Besni Belediye Başkanı Emre, 1,5 yıllık hizmetini değerlendirdi

Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre, 1,5 yıllık görevi süresince yapılan hizmetleri anlattı.

Gündem 23.07.2020 18:16:37 0
Besni Belediye Başkanı Emre, 1,5 yıllık hizmetini değerlendirdi

Başkan Emre, yaptığı açıklamada, yaklaşık 1,5 yıldan beri Besni'de belediye başkanlığı görevini yürüttüğünü anımsatarak, Cenab-ı Allah'ın takdiri neticesinde memlekete hizmet etme gayesiyle, vatandaşın, halkın desteğiyle bu vazifeye geldiğini söyledi.

İlçede önemli hizmetlere adım atma ve çalışma gayretinde olduklarını kaydeden Emre, göreve başladığı dönemde belediye ile ilgili yaptıkları ilk çalışma kapsamında ciddi gideri olan mazot ve benzin giderini kontrol altında tutabilme anlamında araçlara araç takip sistemi aldıklarını ifade etti.

"Mazot tüketiminde yüzde 100'e yakın tasarruf ettik"

Araç takip sistemi ile daha önceki litre bazındaki mazot gideri ile şu an ki mazot gideri arasında yaklaşık yüzde 100'e yakın bir fark ortaya çıktığına dikkat çeken Emre, şu ifadelere yer verdi:

"Bu da belediyenin tasarruf etmesi anlamında, işlerinin daha verimli bir şekilde, araçların daha verimli bir şekilde kullanılması anlamında bizlere artı değerler kazandırdı.

Bununla beraber personelimiz ile ilgili olarak iş disiplinini sağlamak üzere de parmak izi sistemi getirdik. Bu parmak izi sistemi ile personelimizin işe giriş ve çıkış saatlerini denetim altına aldık. Tabi bu koronavirüs sebebi ile şu an bu sistemi kullanmasak da inşallah bu süreci millet olarak, ülke olarak atlattıktan sonra aynı işleri yapmaya devam edeceğiz."

"İlçemize temizlik aracı ve 170 çöp konteyneri kazandırdık"

Emre, amaçlarının memlekete, millete hizmet etmek olduğunu bu anlamda özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği ile ciddi anlamda temaslar kurarak ilçeye fayda sağlayabilecek her türlü adımı atma gayretine girdiklerini vurgulayarak,"Milletvekilleri, başta Ahmet Aydın bey olmak üzere, Halil Fırat, Yakup Taş, Fatih Toprak beylere buradan şükranlarımı sunuyorum. Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin hanımefendiye, sayın bakanımıza buradan şükranlarımı sunuyorum. Bizlere inanılmaz desteklerini her fırsatta dile getiren ve esirgemeyen Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum beye de buradan şükranlarımı sunuyor, ilçem adına da kendilerine teşekkür ediyorum.

Biz Çevre Şehircilik Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği'nden araç parkımızı daha da genişletebilmek adına taleplerimiz olmuştu. Sağ olsun sayın bakanımız Fatma hanım, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olarak bizlerin bu taleplerini kırmadılar ve belediyemize bir tane kepçe hibe ettiler. Bununla beraber Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan hem çöp aracı hem de çöp konteyner talebimiz olmuştu. Sayın bakanımızın talimatlarıyla bir tane temizlik aracı ve yaklaşık 170 tane de çöp konteynerini sayın bakanımızın himmetleri ve tensipleriyle ilçemize kazandırdık. Vatandaşımızın hizmetine sunduk, sunmaya da devam ediyoruz." şeklinde ifade etti.

İlçenin birçok probleminin olduğunu bunların en başında ise yol problemi geldiğini dile getiren Emre, şöyle devam etti; “Bu problem bu güne ait bir problem değil, geçmişten gelen bir problem. Tabi bunu çözme noktasında da gayretimiz devam etmekte. Besni'nin bütün mahalle araları ve şehir merkezleri de dâhil olmak üzere ciddi anlamda bakım ve onarıma muhtaç durumda. Bu anlamda kısıtlı imkânlarla burada karayollarının bölge şefine, Adıyaman İl Müdürümüze ve milletvekillerimize tekrar teşekkür ediyorum. Onların destek ve gayretleriyle ve kendi imkânlarımızla bir takım yollarımızı sıcak asfalt yapma gayretine girdik. Özellikle devlet hastanemizden yeni yapılan Ali Erdemoğlu Mahallesindeki 4. Etap Toki'nin arasındaki yolu bitirmek üzereyiz. İnşallah önümüzdeki günlerde sıcak asfalt çalışmamız ile birlikte bu yolu da faaliyete geçireceğiz. Yenikent Hasan Tütün Mahallemize çıkan, Opet'in karşısında yeni bir yol açarak Besni merkezdeki Kartal Kavşağı'nın bulunduğu bölgedeki trafik yoğunluğunu bir nebze olsun azaltma gayretine girdik.

Bununla beraber Hasan Tütün Mahallemizden 15 Temmuz Mahallemize bir yan yol açtık, şu an stabilize durumda. İnşallah önümüzdeki günlerde Cenab-ı Allah'ın yardımı ve gayretiyle oranın sıcak asfaltını yapıp vatandaşımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Erdemoğlu Mahallemizde, Pınarbaşı Mahallemizde, Yukarı Sarhan - Aşağı Sarhan, Korupınar ve Çat Mahallelerimizde, Yeni Besni Mahallemiz ve Cirit Meydan Mahallemizde birçok yolumuzda ciddi anlamda sıkıntılar vardı. Bu sıkıntıları çözebilme anlamında betonlama yöntemine müracaat ettik. Birçok bozuk yolumuzu betonlama suretiyle faal hale getirdik. Sıkıntıları bir nebze olsun azaltabildik. Fakat bu noktada yapmamız gereken çok vazife var. Özellikle Koru Pınar Mahallemiz, Cirit Meydan Mahallemiz, Aşağı Sarhan ve Yukarı Sarhan Mahallemiz, Erdemoğlu ve Hasan Tütün Mahallelerimizde ciddi yol problemlerimiz var. İnşallah önümüzdeki süreçler içerisinde de bu yol problemi sorunlarını çözme gayretinde olacağız. Bu anlamda en önemli mahallelerimizden biri, 15 Temmuz Mahallemiz. 15 Temmuz Mahalle sakinlerimiz gerçekten hizmetin en iyisine layıklar. Fakat bu süreç içerisinde ciddi muzdarip oldular.

Özellikle Madat Projesi kapsamında alt yapısını Avrupa Birliği Fonları tarafından desteklendi. Bundan dolayı da o mahallemizin yolunun bakım ve onarımı ile ilgili bir çalışma yapamadık. Yapamama sebebimiz, öncelikle alt yapısı yapılacak. Altyapısı yapılacağı için yol yapmanın devletin imkânlarını heba etmek olduğu kanaati bizde vicdanen oluştuğu için, bizler burada öncelikle alt yapısını bitirip ondan sonra üst yapısına başlama gayretindeyiz. Bu anlamda da buradan hemşerilerime şu hayırlı haberi vermek isterim. 15 Temmuz Mahallemizin Madat kapsamında bir aksilik olmadığı takdirde Eylül ayı içerisinde altyapı ihalesinin de İlbank Dış İlişkileri Dairesi tarafından yapılacağını buradan hemşerilerim ile paylaşmak isterim. Daha önce sadece kanalizasyon olan projeye bizim dönemimizde arıtma da eklenerek kanalizasyonun tabiata bırakılarak çevre kirliliğinin önüne geçme anlamında arıtma da ekleyerek önümüzdeki ihale süreci ile beraber altyapı ve müteakip arıtmamızı da devreye sokarak Besni'nin çevre temizliğine, çevre duyarlılığına da bir katkı vereceğimize inanıyorum.

Bununla beraber demin ifade ettiğim gibi yolların bakım onarımı ile beraber en sıkıntılı mahallelerimizden bir tanesi de Oyalı (Hamziyan) Mahallemizdi. Oyalı Mahallemizin alt yapı ve kanalizasyon işini bitirdik. Vatandaşımızın hizmetine sunduk. Bununla beraber üstyapı dediğimiz kilit taşı ve sıcak asfalt işlerini de bitirdik. Şu an Oyalı Mahallemizin gerek altyapı gerek üst yapı anlamında bir sıkıntısı kalmadı. Bunu da yerine getirmenin iftiharı ve gururunu yaşıyoruz. Bu anlamda özellikle Oyalı Mahallemize vermiş olduğumuz eziyetten dolayı da, bu hizmet sürecindeki eziyetten dolayı da kendilerinden özür dilerim."

"13 yeni dolmuş durağı kabini alarak vatandaşımızın hizmetine sunduk"

Emre, bu süreçte dolmuş duraklarımızı yenilediklerini anımsatarak, 13 yeni dolmuş alarak vatandaşın hizmetine sunduklarını kaydetti.

Daha önceki dolmuşların, dolmuş duraklarının harabe bir şekilde olduklarını belirten Emre, "Kışın soğukta, yazın sıcakta insanları muhafaza etmekte ciddi anlamda sıkıntı ortaya koyuyordu. Biz de yeni duraklar alarak hemşerilerimizin daha rahat bir şekilde dolmuş beklemelerini sağlama gayretinde olduk. Şu an için bu sayıya 10 daha ilave ederek 20'nin üzerine çıkartma hedefindeyiz. Önümüzdeki günlerde bu hedefimizi de gerçekleştireceğiz."dedi.

"4 yeni park yapımına imza attık"

Emre, park ve bahçeler ile mesire yerleri yapımı hizmetleri konusunda, şunları dile getirdi:

"Bununla beraber Park Bahçeler Müdürlüğümüz olarak birçok yeni park yapımına imza attık, yaklaşık 1,5 yıl içerisinde 4 tane yeni sıfırdan park yaptık. Bu parklarımız Besni'nin birçok mahallesinde ve özellikle bir tanesi çok güzel oldu. Vatandaşımızdan olumlu tepkiler aldık. Yine Ali Erdemoğlu Mahallesi 4. Etap TOKİ dediğimiz bölgede Seyirtepesi niteliğinde güzel bir parkımız faaliyete geçti. Şu an vatandaşımız orada ailesiyle çocuklarıyla beraber hoş vakit geçirmekteler. Biz de bunlardan dolayı gurur duyuyor iftihar ediyoruz. Bu parklarımızı yaptığımız gibi eskiden devraldığımız parkların da tamamen bakım ve onarımını sıfırdan yaptık. Yeniden bu parklarımızın çimlenmesi, bank yerleştirmesi, ağaç dikilmesi, bu gibi çalışmaları da yerine getirerek Besni'yi daha yeşil bir hale dönüştürmenin gayreti içerisinde olduk."

"Vatandaşımıza bin adet badem fidanı dağıttık"

İl Tarım ve Orman Bölge Müdürlüğü'nden ciddi anlamda ağaç desteği aldıklarına değinen Emre, "Bu ağaç desteğini park bahçeler müdürlüğümüz olarak kullandığımız gibi aynı zamanda vatandaşımıza da vererek onların da çevrelerine yeşili anlatmalarını, yeşili sevdirmelerini, yeni yetişecek nesillerimize de örnek olmalarını sağlamak anlamında ağaç dikmelerini tavsiye ettik ve bu anlamda da özellikle badem ağacı getirterek bölgemizde de yetişmesi ve üretime katkı sunulması anlamında yaklaşık bin kök badem ağacımızı burada vatandaşımıza dağıtımını gerçekleştirdik.

“Sugözü mesire alanını Besni’ye kazandırdık.”

Sugözü Mesire Alanı daha önceden malumunuz özel idare uhdesindeydi. Başta Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Adıyaman Valimiz ve Özel İdare Genel Sekreterimiz ile Genel Meclis Üyelerimizin gayretleri ve teveccühü ile Sugözü Mesire Alanını 5 yıllık tahsisini Besni Belediyesine aldık. Ve bu yaz orada ciddi bir çalışma yaparak oranın ihyasını ve oranın bakım ve onarımını gerçekleştirdik. Gerçekten çok güzel oldu. Buradan kıymetli hemşerilerime, özellikle bölgede yaşayan insanlarımıza gidip ziyaret etmelerini, hoş vakit geçirmelerini kendilerine tavsiye etmekteyim.

Bununla beraber gene Çevre ve Şehircilik Bakanımızın bizatihi kendi emir ve tensipleriyle yaklaşık 1 milyon TL'lik bir hibe para ile Sugözü'ne yeni alımlar gerçekleştireceğiz. Oranın çevre düzenlemesini yapacağız. İnşallah önümüzdeki ay içerisinde de Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın bu desteğini yerine getirerek oranın daha güzel, daha verimli, halkımızın daha iyi rahat kullanımına sunulabilmesi için çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz.

Öte yandan Park Bahçeler Müdürlüğümüzün çalışmaları hala daha devam etmekte. Refüj düzenlemesi, yeni parlar yaptığı vatandaşımızın göz zevkini okşayabilme adına da özellikle yeni kent ve yeni kente giden yol güzergâhı üzerinde ağaç aydınlatmaları yaparak vatandaşımızın bir nebze olsun ferahlaması anlamında bir gayretimiz oldu."

"İçme suyu problemi için köklü çözüm sürecine başladık"

Besni'nin en önemli en büyük sorununun içme suyu problemi olduğunun altını çizen Emre, "Sıcakların başlaması ve insanların su ihtiyacının artmasından dolayı şu an ilçemizde birçok mahallemizde su problemi yaşamaktayız. Bu su probleminin birçok sebebi var. Bunlardan bir tanesi ihtiyacın fazlalaşması, nüfusun fazlalaşması, artı bilinçsiz bir şekilde yapılan bağ bahçe sulamaları. Bu anlamda ilçemizde dönemsel olarak bir takım su problemi ve su kesintileri ile karşı karşıya kalmaktayız. Ekiplerimiz tarafından, su arıza ekibimiz ve belediye personelimiz tarafından anında ve hızlıca müdahale edilerek vatandaşımızın su kesintisi yaşamaması için gayret gösteriyoruz. Fakat her yaz maalesef bu sıkıntılar ile karşı karşıya kalmaktaydık. Biz bu anlamda bu sıkıntıların önüne geçebilecek köklü bir çözüm sürecine başladık." diye konuştu.

"Elektrik faturası 800 bin TL civarına ulaştı"

"İçme suyumuzu Sugözü dediğimiz mesire alanımızın bulunduğu mevkiden yaklaşık 2 terfi ile 4 pompa ile temin etmekteyiz, bu Besni Belediyesi'ne ciddi ekonomik bir külfet getirmekte."diyen Emre, şöyle devam etti:

"Şu an bize gelen aylık elektrik faturası yaklaşık 800 bin TL civarına ulaşmış durumda. Bu belediye için inanılmaz korkunç bir yük olmuş. Üzerine kambur olmuş durumdaydı. Biz bunun köklü ve kesin çözüm noktasında geldiğimiz günden beri ciddi mesai harcadık. Sayın Cumhurbaşkanımızın bizatihi emirleriyle Besni'nin içme suyu problemi olan Erkenek'ten cazibeyle gelecek olan içme suyu probleminin çözümü noktasında sayın Cumhurbaşkanımızın bizatihi emirleriyle Erkenek içme suyunun ihale onayı, ihale ilanı ve ihalesinin yapımını 3 ay içerisinde gerçekleştirerek büyük bir başarıya imza attık. Burada emeği geçen bütün arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Aziz Besnili hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın emirleri doğrultusunda içme suyumuzun ihalesi yapıldı ve şu an müteahhit firma içme suyunun borularını döşemeye başladı."

"Hedefimiz 2021 Kurban Bayramına içme suyunu Besni'ye getirebilmek"

Besni'de de yapılacak olan iki tane su deposunun temel kazı çalışmaları tamamlandığını ifade eden Emre, "Önümüzdeki günlerde 15 Temmuz Mahallemizde 5 bin tonluk, Cirit Meydan Mahallemizde 2 bin tonluk olmak üzere iki tane yeni su depomuzun inşaatına da İnşallah başlayacağız. Müteahhit firmanın ve bizlerin hedefi önümüzdeki Kurban Bayramına, 2021 yılındaki Kurban Bayramına bu içme suyunu Besni'ye getirebilmek. Besni'ye getireceğimiz içme suyu, Besni'nin yaklaşık 50 yıllığına hitap edebilecek bir içme suyu gelecek. Yaklaşık 120 bin nüfusu besleyebilecek bir içme suyu gelecek. Bununla beraber marketlerde satılan hazır su oranında ve kıvamında bir suyu vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Gelecek suyu içme suyu, cazibeyle geleceği için belediyemize ekstra bir ekonomik külfet getirmeyecek, dolayısıyla şu an ödemiş olduğumuz 600 bin TL'lik elektrik faturası da ilçemize hizmet etme noktasında belediyemizin uhdesinde kalacak. Böyle önemli bir yatırımı gerçekleştirebilmenin yapabilmenin, başarabilmenin iftiharı ve gururunu yaşıyoruz.

"Vatandaşımız Erkenek suyunu musluklardan afiyetle içecekler"

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan'ın bizatihi emir ve tensipleri, bu anlamda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza geçmiş belediye başkanlarımıza, milletvekillerimize, halihazırda mevcut milletvekillerimize, başta Ahmet Aydın olmak üzere bütün milletvekillerimize, teşkilatımızın tüm kademesinde görevi olan arkadaşlarımıza ve özellikle belediye meclis üyesi ve belediye personeline şükranlarımı sunarım. Onların gayretli çalışmaları olmasaydı bu işi başarmamız zor olacaktı. Ama onların gayretiyle İnşallah bu işin üstesinden bir sene içerisinde de gelip bu suyu ilçemize akıtacağız. Vatandaşımız musluklarından marketlerde satılan Erkenek suyunu inşallah musluklarından afiyetle içecekler."diye konuştu.

"Pandemi sürecinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ve esnafımıza destek sağladık"

Başkan Emre, pandemi sürecinde ciddi anlamda sıkıntı yaşadıklarını vurgulayarak, şu şekilde devam etti: "Malumunuz dünya olarak sıkıntılı bir sürecin içerisindeyiz. Koronavirüsü sadece ülkemizi değil tüm dünyayı etkilemiş durumda. Bunun ekonomik yansımalarını hep beraber yaşıyoruz. Ciddi anlamda sıkıntı çekiyoruz. Ülkemizde önemli bir süreci yaşamakta. Sağlık bakanımızın müthiş gayretlerine hep beraber müşahede ediyoruz. Bu anlamda biz de belediye olarak gerek dolmuş duraklarımızın, gerek çarşımızın gerek hanelerimizin ilaçlanması noktasında ekibimiz ciddi hassasiyet gösterdi. Besni'de hemen hemen bütün apartmanlar, bütün apartman daireleri, asansörler, sokaklar, caddeler iş yerleri, özellikle halkımızın yoğunlukta bulunduğu noktalar düzenli olarak ilaçlandı ilaçlanmaya devam etmekte.

Dolmuşlarımızı, şehir içi ve şehirler arası dolmuşlarımızı, dolmuş duraklarımızı düzenli olarak ilaçladığımız gibi dolmuş duraklarımıza dezenfektan maddesi koyarak özellikle vatandaşın yoğun bir şekilde girip çıktığı noktalara dezenfektan maddesi koyarak vatandaşımızın hijyenine ve temizliğine ve bu virüs dediğimiz hastalığın insanlara bulaşmaması hususunda bir gayretli çalışmamız oldu. Bununla beraber vatandaşı bilinçlendirme noktasında gerek bizatihi televizyon ekranında, medya önünde, bunun haricinde bilbordlarımızdan vatandaşımızı bilinçlendirme noktasında bir takım gayretlerimiz oldu. Aynı zamanda yaklaşık 60 binin üzerinde maskeyi hem esnaflarımıza hem vatandaşımıza, STK'lara dağıtmak suretiyle bir gayret içerisinde bulunduk.

Sadece vatandaşımız değil, aynı zamanda bu süreç dediğim gibi hepimizi etkilediği gibi esnafımızı da ciddi anlamda etkiledi. Bu anlamda esnaf odası başkanıyla irtibat haline geçerek bu süreç içerisinde özellikle Bakanlar Kurulu Kararı ile iş yerini kapatmak zorunda olan kahve esnafı ve berber esnafı başta olmak üzere tüm işyerlerimize, Bakanlar Kurulu Kararı ile iş yerini kapatmak zorunda olan tüm işyerlerimize yaklaşık 300 TL'lik nakdi yardımda bulunduk. Bununla beraber pandemi sürecinde İlçe Sağlık Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda işyerini kapatmak zorunda kalan pazar yeri esnafımızın malzemelerini kendilerinden ücreti mukabilinde satın alarak dar gelirli ailelerimize dağıtma imkanını sağladık. Amacımız burada hem esnafımıza destek olabilmek bu süreç içerisinde, hem de vatandaşımızı özellikle dar gelirli vatandaşımızın bu husustaki mağduriyetini giderebilmek. Bu anlamda hem belediye imkanlarıyla, hem de hayırsever vatandaşlarımızın destekleriyle, ben onlara buradan şükranlarımı sunuyorum. Bizatihi hepsinin ismini tek tek buradan ifade etmekten onur şeref duyarım. Fakat veren el olmak ayrı bir hassasiyet, ayrı bir özveri gerektiriyor. Bir elin verdiğini öbür el görmesin inancı, düşüncesi ile hareket ettiğimiz için burada hepsinin ismini tek tek açıklamaktan ziyade hepsine toplu bir şekilde teşekkür etmek istiyorum. 2 binin üzerinde gıda paketini hemşerilerimize belediyemiz aracılığı ile dağıtmak fırsatını bulduk. Özellikle dar gelirli vatandaşlarımıza bu pandemi sürecinde karantina altına alınan vatandaşlarımıza, köylerimize ulaşarak onların gıda ihtiyaçlarının giderilmesi hususunda bir gayret bir çalışma içerisinde bulunduk. Bulunmaya da devam ediyoruz."

"65 yaş üstü vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam ediyoruz"

Vefa Sosyal Destek Grubunun ise ciddi anlamda gayretle çalışma sergilediklerine değinen Emre, "Malumunuz 65 yaş üzerinin sokağa çıkma yasağının olduğu dönemde belediyemizin ihbar hattına gelen telefonlar doğrultusunda bu vatandaşlarımızın asli ihtiyaçlarını yerine getirebilmek için kapıda hizmet verdik. Onların ihtiyaçlarını, market ihtiyaçlarını, ilaç ihtiyaçlarını ekiplerimiz, zabıta ekiplerimiz bizatihi evlerine giderek teslim etti. Bu çalışmalarımız süreç bitti diye bitmedi, bu gün dahi olsun vatandaşlarımızın bu anlamda belediyemizi aradıkları taktirde bu hizmeti vermeye devam etmekteyiz." Emre, belediyeye ait olan kafeler ve iş yerlerinde bu süreç içerisinde kira bedeli almadıklarını belirterek, iş yerini kapatmak zorunda kalan esnafa da belediye kiracılarına da bu noktada bir yardımcı olmaya çalıştıklarını kaydetti.

"Bin 200 ailemize nakdi destek sağladık"

Emre, seçim döneminde vaadlerine ilişkin çalışmalarını şöyle ifade etti; “Verilen sözlerden bir tanesi olan Destek Kart Projesi kapsamında, toplamda bin 200 aileye, 400'er kişilik gruplar halinde nakdi yardımda bulunduk. Ailedeki hanımefendileri, hanım ablalara, bacılarımıza verilmek üzere nakdi yardım kaynağı ve bütçesi oluşturduk ve bin 200 kişilik ailemize destek kart noktasında nakdi yardımda bulunduk. Ve bu nakdi yardımı da bulunmaya devam edeceğiz. 5 yıl boyunca Destek Kart Projesi kapsamında bin 200 ailemize ve bu ailemizde hanım ablalarımıza PTT hesaplarına yatırılmak kaydı şartıyla nakdi desteğimiz oldu, olmaya da devam edecek. Şu ana kadar üzerinde ağırlıklı durduğumuz en önemli sosyal projelerimizden bir tanesiydi. Bunu da faaliyete geçirebilmenin, bunu da hayata geçirebilmenin demin ifade ettiğim gibi gururunu yaşıyorum. Gururunu hep beraber yaşıyoruz. Gene dar gelirli vatandaşlarımıza ve esnafımıza destek olma anlamında özellikle fırın esnafımızdan bu pandemi sürecinde hem onların ekonomisine destek olmak hem de dar gelirli vatandaşlarımızın hanelerine destek olma anlamında da bütün fırınlarımızdan ekmek fişleri alarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıttık. Bu süreci devam de ettiriyoruz. Dağıtmaya da devam ediyoruz.

"Millet bahçemizin ihalesi gerçekleştirildi"

Bununla beraber bizim en önemli projelerimizden bir tanesi de genel seçimden önce taahhüt ve vaat ettiğimiz millet bahçesi projemizdi. Besni'nin en kıymetli yeri Yenikent Mahallesi dediğimiz, Yenikent bölgesi dediğimiz Erdemoğlu Mahallemizdeki tekel depoları diye ifade edilen alandır. Daha önce bir durumunda olan bu tekel depolarının tahsisinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın bizatihi kendi imzası ile Besni Belediyesi'ne aldık. Alır almaz ilk yaptığımız iş mevcut harabe binaların yıkımını gerçekleştirmekti. Yaptığımız açık ihale neticesinde yaklaşık 1 milyon 200 bin TL bedel ile bunu yıkımını gerçekleştirdik. 1 milyon 200 bin TL'nin üzerine para alarak bu yıkım işlemini gerçekleştirerek belediyemize de ekonomik bir katkı sağlamış olduk. Ve bu alan dediğimiz tekel depolarının bulunduğu bölgeye de yaklaşık 19 bin m² alanı kapsayacak Millet bahçemizin projesinin yapılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ciddi anlamda irtibata geçtik. Projesini çizdirdik ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız TOKİ marifeti ile geçtiğimiz günlerde ihalesini gerçekleştirdi. İnşallah önümüzdeki bir kaç ay içerisinde de millet bahçemizin inşaat işi başlayacak. Böylelikle seçim öncesi vatandaşımıza verdiğimiz sözleri yerine getirme gayretinde ve desteğinde oluyoruz.

"Besni Belediyesi yeni hizmet binasında hizmet verecek"

Demin de ifade etmiş olduğum gibi en önemli mahallelerimizden bir tanesi 15 Temmuz Mahallemizdi. Projesi kapsamında bu mahallemizin de İnşallah ihtiyaçlarını giderme noktasında bir gayretimiz olacak.

Belediyecilik anlamında belediyeye yeni katma değerler kazandırabilme anlamında Besni Belediyesi'ne yeni bir hizmet binası satın alma yoluna gittik. Bu anlamda daha önce Merinos'un kullandığı fakat şu anda atıl vaziyette olan satış mağazalarını Merinos'tan, Ali Erdemoğlu beyfendi ile konuşarak satın alma noktasında bir anlaşmamız gerçekleşti. Şu an imza aşamasındayız. İnşallah önümüzdeki günlerde Merinos'un satış mağazasını alarak Besni Belediyesi'nin yeni hizmet binası olarak kullanmaya başlayacağız. Mevcut belediye binamız ve o alan ile ilgili de Millet Meydanı projemiz var. Bu projemiz ile ilgili çalışmalarımız devam etmekte. Kısa vadede bu projenin gerçekleştirilmesi öngörülmemekle beraber İnşallah önümüzdeki süreçte en azından proje anlamında evrak üzerinde işlemleri bitirip önümüzdeki dönemlerde bu projenin gerçekleşebilmesi için de bir gayret içerisinde bulunacağız. Ve bu yıl içerisinde Besni Belediyesi'ni yeni hizmet binasına taşıyarak Besni halkının, Besni milletinin, insanımızın hizmetine sunmuş olacağız. Bu da ilçemiz için, Besni Belediyesi için önemli bir yatırım, önemli bir çalışma olacak."

" Hayvan Barınma Merkezi Projemiz hayata geçecek"

Bölgenin ciddi anlamda bir hayvan popülasyonuna sahip olduğunu anımsatan Emre, "Hayvan popülasyonu ile ilgili ekiplerimiz düzenli bir çalışma yapmakla beraber nihai noktada bir çözüm oluşturabilmek adına Tarım Bakanlığımız ile müşterek bir projeyi şu an faaliyete geçirmek üzereyiz. Hayvan Barınma Merkezi projemiz önümüzdeki aylar içerisinde hayata geçecek.

Bu anlamda hizmet veren bir takım STK'lar var. Bu STK'larla da bizim ilgili birimlerimiz görüşmeler gerçekleştirmekte. Bu STK'larımız ulusal anlamda hizmet vermekteler. Bu hizmetlerden biz de yararlanabilme adına onlarla irtibat halindeyiz. Özellikle hayvanlarımızın kısırlaştırılması noktasında İnşallah Besni'de de bir çalışma, Besni'de de bir mücadele yapılması hususunda kendileri ile görüşüyoruz. Bu noktada da Besni ilçemizde bir çalışma yapacağız.

Sokak hayvanlarına yönelik "Mama üretme projesi"

Başkan Emre, sokak hayvanlarının beslenmesi ve ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında gene Tarım Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortak Mama Üretme Projesinin ilk basamaklarını aştıklarını belirterek,"Gittiğimiz her yerden olumlu cevaplar aldık. Özellikle Tarım İl Müdürümüze buradan şükranlarımı sunuyorum. Kendisinin de bu noktada yoğun bir gayreti ve desteği var. İnşallah önümüzdeki süreç içerisinde de kendi mamamızı kendimiz üreterek sokak hayvanlarımızın bakımı ve beslenmesi noktasında bir çalışmamız faaliyete geçecek."dedi.

"2 Megavat'lık GES Projesi çizim aşamasında"

İçme suyunu elektrik ile karşılayan bir ilçe olduklarını bunun da Besni Belediyesine ciddi bir maliyet getirdiğini ifade eden Emre, şöyle devam etti: "Yaklaşık aylık 800 bin TL gibi büyük bir rakamı belediye her ay ödemek zorunda kalıyor. Biz de belediye olarak bu ekonomik sıkıntılar içerisinde ciddi anlamda güçlük çekiyoruz. Bunu azaltabilme anlamında, hem belediyemize gelir getirilmesi, gelir kazandırabilmek hem de bu gideri düşürebilme anlamında iki tane GES projemiz var. Bu GES projelerimizden bir tanesi 500 KW'lı bir güneş enerji sistemini faaliyete geçirmek. Projesini bitirdik, tahsislerimiz, olurlarımızı aldık Allah'a hamdolsun. Şu an bankalarla görüşme aşamasındayız. Hedefimiz önümüzdeki ay içerisinde 500 KW'lık güneş enerji santralinin ihalesini gerçekleştirmek ve ihaleden yaklaşık 1,5 ay süreç içerisinde de faaliyete almak. Cenab-ı Allah'ın izniyle bu yıl içerisinde 500 KW'lık GES projemizi faaliyete geçirmiş olacağız.

Bununla beraber 2 MV'lık yeni bir GES projemiz devam etmekte. Şu an proje çizim aşamasında. Yetiştirebilirsek bu sene içerisinde yetiştiremezsek de önümüzdeki yıl başı ve takip eden aylar içerisinde 2 MV'lık GES projemizi de faaliyete geçireceğiz. Böylelikle şu an tüketmiş olduğumuz elektriğin yaklaşık 1/3'ünü, yarıya yakın oranını kendimiz üretmiş olacağız. Bu ne demek şu an ödemiş olduğumuz 800 bin TL'lik elektrik faturasının 400-500 binlik rakamlara inmesi anlamına geliyor. İnşallah Erkenek'ten gelecek olan, cazibeyle gelecek olan içme suyumuz faaliyete geçtiği zaman da aylık yaklaşık 300 veya 400 bin TL'lik elektrik gelirinin de, GES'ten ürettiğimiz elektrik gelirinin de Besni belediyesine artı bir kazanım sunacağı müjdesini buradan hemşerilerimle paylaşmak isterim."

Göreve geldikleri ilk gün yaptıkları çalışmalardan birinin belediyeye gelir getirmek anlamında Değirmen Çayı mevkisinde Kayseri Büyükşehir Belediyesine ait olan hidroelektrik santralinin Besni Belediyesine devralmak olduğunu hatırlatan Emre, "Bununla ilgili olarak Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile görüştük. Orada üretim gerçekleştiren iki tane pompanın, hidroelektrik santralinin Besni Belediyesinin uhdesine geçmesini sağladık. Bu anlamda Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Erciyes Elektrik Anonim şirketinin  yetkililerine buradan şükranlarımı sunuyorum. Buradan yaklaşık olarak aylık 15-20 bin TL'lik belediyemize ek bir bütçe kazandırmaktayız. Amacımız buradaki santralin de gücünü arttırabilmek."şeklinde ifade etti.

"Mehter ekibini oluşturduk, kıl çadırını hizmete sunacağız"

Başkan Emre, sosyal belediyecilik anlamında, kültür belediyeciliği anlamında göreve geldiklerinde Besni Belediyesi personelinden oluşan bir mehter ekibini hayata geçirdiklerini belirterek, şu ifadelere yer verdi: "Şu an Besni Belediyesinin bir mehter takımı bulunmakta. Özel günlerde, bayramlarda, etkinliklerimizde bu mehter ekibimizi kullanmaktayız. İlçemizin kültürel noktada bir nebze olsun buna benzer faaliyet eksikliklerini de tamamlama noktasında bir çalışmamız olmuş durumda. Kültür anlamında Besni Belediyesi dünyasında iki tane kıl çadırı bitirdik. Önümüzdeki günlerde hizmete alacağız. Bu kıl çadırlarımızdan bir tanesi 15 Temmuz Mahallemizde, bir diğeri Cirit Meydan ve Korupınar Mahallemizin birleştiği noktada. 15 Temmuz Mahallemizdeki kıl çadırımızı gençlik merkezi olarak planladık. Şu an iç aksamı da bitmek üzere. Muhtemelen önümüzdeki Kurban Bayramı akabinde açılışını gerçekleştireceğiz. Dolayısıyla özellikle gençlerimizin üniversite noktasında eğitimlerini daha rahat alabilmesi, bunun haricinde Besni'nin kültür ve değerlerinin gençlerimize anlatabilme noktasında da 15 Temmuz Mahallemizdeki kıl çadırımızı vatandaşımızın ve gençlerimizin özelikle hizmetine sunacağız.

Bunun haricinde eski devlet hastanemizin, az önce söylediğim gibi Korupınar ve Çat Mahallelerimizin (Daha önce Cirit Mahallesi dedi, dikkat) birleştiği noktadaki kıl çadırı da sosyal yardım çadırı olarak kullanma düşüncesindeyiz. Bu Ramazan bayramını ve bu Ramazan'ı hüzünlü bir şekilde atlattık. Pandeminin vermiş olduğu sıkıntılardan dolayı istediğimiz şekilde vatandaşımıza ulaşamamıştık. İnşallah önümüzdeki seneden itibaren iftar programlarımız ve sahur programlarımız olacak. Bu programlarımızı da bu sosyal hizmet çadırımızda gerçekleştirme plan ve projesindeyiz."

"Namağlup bir takımımız var"

Besni Belediye Spor olarak gençlere ve bölgeye hizmet etme noktasında faaliyetlerin devam ettiğine değinen Emre, "Namağlup bir takımımız var. Ben özellikle Besni Belediye Spor Başkanımızın Doğan Ciner beye ve ekibine buradan şükranlarımı sunuyorum. Tüm futbolcu kardeşlerime, onları destekleyen aziz halkımıza minnettar olduğumu ifade etmek istiyorum. Bununla beraber sadece futbol anlamında değil okçuluk, yüzme gibi branşlarda da gençlerimize hizmet verdik. Tabi bu pandemi sürecinde bu hizmetlerimizi bu yaz için askıya almış bulunmaktayız. Ama önümüzdeki günlerden itibaren bu pandemi sürecini hep beraber aştıktan sonra bu hizmetlerimiz yarım kaldığı noktadan tekrar devam edecek İnşallah."

"Kültür merkezimiz bitme aşamasında"

Emre, daha önceki dönemlerde inşaatına başlanan ancak maddi imkansızlıklardan dolayı yarım bırakılan iki tane hizmet binasının bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Bunlardan bir tanesi yüzme havuzumuz bir tanesi de kültür merkezimiz. Şu an kültür merkezimiz bitme aşamasında. Yaklaşık 1,5-2 aylık bir işi kaldı. Maddi anlamdaki sıkıntılarını kısmen çözdük. İnşallah önümüzdeki süreçte de müteahhit firmanın alacaklarını ödemek suretiyle kültür merkezimizi faaliyete geçireceğiz. Yüzme havuzumuz tamamen kördüğüm olmuştu. Müteahhit firma işi bırakıp çekilmişti. Biz de Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sportoto Teşkilat Başkanlığı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde müteahhit firma ile karşılıklı ilişkilerimizi feshettik ve Sportoto Teşkilat Başkanlığımız yeni bir ihale sürecini başlattı. Önümüzdeki günlerde İnşallah yüzme havuzumuzun ikinci ihalesi, ikmal ihalesi, tamamlanma ihalesi gerçekleştirilecek. Hedefimiz önümüzdeki yıl içerisinde de yüzme havuzunun faaliyete geçirilmesi. Bu iki bina bizim için çok mühim. Sebebi de şudur ki özellikle bizim gençlerimize ve milletimize kültürel anlamda ciddi eksikliğimiz var, bu eksikliğimizi tamamlamak istiyoruz. İnsanımıza ulaşmak, Besni kültürünü, Besni tarihini, Besni'nin köklü mazisinin insanlarımıza ve özellikle gençlerimize anlatmanın yeri olarak da kültür merkezimizi öngörüyoruz. İçerisinde iki tane cep sinemasının ve yaklaşık 400 kişilik konferans ve tiyatro salonunun bulunduğu kültür merkezimiz İnşallah bizim ilçemize kültür belediyeciliği yansıtan yüzümüz olacak. Bununla beraber yüzme havuzumuz da İnşallah faaliyete geçtiği zaman gençlerimizin spor yapmasını ve kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılması anlamında da bu binamızı, bu faaliyetimizi yerine getirerek İnşallah güzel bir hizmete vesile olmuş olacağız."

“Ayasofya Cami açılışında mihrabı için dokunan seccade takdim edilecek”

En önemli projelerimizden bir tanesinin de "Dokuyan Eller" ismini verdikleri mesleki eğitim merkezi açılışını yaptıklarını ifade eden Emre, "Şu an İş-Kur ile ortak bir şekilde gerçekleştirdiğimiz bu proje faaliyete geçmiş durumda. 25 tane hanım kardeşimizi bu proje kapsamında istihdam ediyoruz. Bu Dokuyan Eller projesi kapsamında el dokuma, yün halılar, yün seccadeler üretiyoruz ve bu ürettiğimiz seccadelerin ve halıların ticaretini gerçekleştiriyoruz ve amacımız bunu sürekli hale getirebilmek ve bu anlamda şu an çalışan hanımefendi sayımızı arttırmak ve bunun sürekliliğini sağlayarak bu ablalarımızın evlerine ekonomik bir destek verebilmek.

Sadece hane anlamında insanımızın evine ekonomik destek vermekten öde ülke ekonomisine de katkıda bulunmak amacıyla yürüttüğümüz bu proje ciddi anlamda vatandaşımız tarafından memnuniyetle karşılandı. Bizim amacımız da bu projedeki çalışan sayısını arttırmak, üretime katkıda bulunmak, Besni'deki işsizliğin önüne geçerek istihdamı sağlayabilmek. Bu anlamda ikinci devam eden projemiz de şu an makine alımlarını gerçekleştirdiğimiz Besni Belediyesinin kendi atölyelerin kurmayı sağlamak.

Önümüzdeki günlerde açılışını gerçekleştireceğimiz Fatih Sultan Mehmet Han'ın milletimize ve ümmetimize emaneti olan Ayasofya Camii'nin mihrabında kullanılmak üzere hanımefendilerimizin, ablalarımızın dokuduğu seccadeyi alarak 24 Temmuz Cuma günü Ayasofya'nın açılışında İnşallah takdim edeceğiz. Ben burada özellikle Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Hayalimiz olan Ayasofya'nın ibadete açılmasını ümmet için sembol olan bu değeri tekrar ümmete kazandırdığı için kendisine teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum."

"Bank ve çöp konteynerimizi kendimiz üreteceğiz"

Emre, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çöp konteynerimizi ve park ve bahçelerimizde kullanacağımız banklarımızı üretmek anlamında bir çalışmamız var. Bundan sonraki süreçte biz bank ve çöp konteynerimizi kendimiz üreteceğiz. Dışarıdan hizmet alımı yöntemine geçmeyeceğiz. Dolayısıyla Besni Belediyesi'nin ekonomik kaynaklarını verimli bir şekilde kullanmak arzusundayız. Amacımız bunun ticaretini de yapabilmek. Çevre belediye ve valiliklerle irtibata geçtik. İnşallah onların bank ve çöp konteynırı ihtiyaçlarını da Besni Belediyesi olarak bizler karşılamak istiyoruz. Bu anlamda makinelerimizi aldık, ekibimiz oluşturma safhasındayız, önümüzdeki günlerde de İnşallah kendi bankımızı ve kendi çöp konteynırını üreten bir Besni Belediyesini vatandaşlarımızın huzuruna çıkaracağız."

Kentsel dönüşüm çalışmalarına değinen Emre, daha önce belediyenin özel bir şirketle anlaşmış olduğu kentsel dönüşümü, karşılıklı protokolleri feshederek tamamen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ'nin uhdesinde çalışmalarını başlattıklarını söyledi.

Projenin çizim aşamasında olduğunu anlatan Emre,şu bilgileri verdi: " Önümüzdeki günlerde de bakanlık birimleri ilçemize gelerek vatandaşlarımızla, vatandaşlarımızın bölgedeki menkul değerlendirme ve tespit işlemi için vatandaşlarımızla birebir görüşmeler gerçekleştirecek. Hedefimiz bu dönem içerisinde, bizim dönemimiz içerisinde Cirit Meydan Mahallemizdeki kentsel dönüşümü de tamamlayabilmek. Faaliyete geçirebilmek.

Bununla beraber Besni Belediyesine ilk geldiğimiz zaman ilçemizin tanıtım ve anlatımı noktasında yapmış olduğumuz çalışmalardan bir tanesi de Besni Belediyemizin logosunu değiştirmek oldu. Daha önce girift ve karmaşık olan logomuzu sadeleştirerek Besni'mizin dışarıdaki markası olan, bilinirliği olan Besni üzümünü, Besni Belediyesinin logosu haline dönüştürdük. Bundan da olumlu tepkiler aldık. Gençlerimize destek olma anlamında Diyanet Gençlik Vakfının, Diyanet Gençlik Merkezinin faaliyetlerine destek olduk. Olmaya da devam ediyoruz. İnşallah bu pandemi sürecinin atlatılmasıyla beraber gençlerimizle daha sık buluşacağız. Onlara Diyanet Gençlik Merkezinin faaliyetlerine daha çok destek olacağız. Bu anlamda Diyanet İşleri Başkanlığımızla, İlçe Müftülüğümüzle işbirliği yaparak camilerimizin, tümünün, hem pandemi sürecinde hem pandemi sürecinden evvel temizliği ve bakım onarımlarını gerçekleştirdik. Besni'deki bütün camilerimizin halılarını temizledik, yıkadık. Bu süreç içerisinde ilaçlamalarını gerçekleştirdik ve boya ihtiyacı olan, özellikle Pınarbaşı Mahallemizdeki camimizin bu anlamda eksikliklerini giderdik."

“Yenilenen okullar projemiz devam ediyor”

Emre, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak çalışmalarının devam ettiğini ve özellikle Besni Belediyesinin Kızılay ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonu çerçevesinde Besni Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu öğrencilerine kıyafet ve kırtasiye yardımında bulunduklarını belirterek, "Bununla beraber boya ihtiyacı olan okullarımızın boyanması hususunda çalışmalarımız oldu. Bir çok okulumuzun fiziki anlamında ihtiyaçlarını giderme noktasında bir gayretimiz oluştu.

“Meclis üyelerinin huzur hakları üniversite öğrencilerinin”

Özellikle üniversitede okuyan kardeşlerimizin imkânlarını daha da güçlendirebilmek, onlara bir nebze olsun ekonomik destek verebilmek adına internet ortamı üzerinde bir burs platformu oluşturuyoruz. Burs vermek isteyen hayırsever vatandaşlarımızla İnşallah öğrenci kardeşlerimizi bir araya getireceğiz. Dolayısıyla ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin tespit edilip onlara birinci elden hayırsever vatandaşlarımız tarafından ve belediye imkanları ölçüsünde burs verilmesi noktasında bir gayretimiz olacak. Bizim belediye olarak ben meclis üyesi arkadaşlarımın hepsine buradan teşekkür ediyorum. Almış olduğumuz karar doğrultusunda meclis huzur haklarımızı hiçbir belediye meclis üyemiz almamakta, bu huzur haklarını üniversitede okuyan öğrencilerimize burs olarak vermekteler. Biz de göreve geldiğimiz ilk gün vatandaşımıza şunu demiştik, bize çiçek getirmeyin. Çiçeğe vereceğiniz parayı öğrencilere burs olarak verin, bir hesap numarası açtık, bu hesap numarasına yatırılan paraları da biz üniversitede okuyan öğrencilerimize burs olarak dağıttık."

"Viyadük çalışması yeniden başlayacak"

Bağlantılı oldukları Adıyaman, Gaziantep ve Gölbaşı çıkışının ciddi anlamda sıkıntı yaşandığının altını çizen Emre, "Karayolları Bölge Müdürlüğümüz ve Ulaştırma Bakanlığımız ile yaptığımız çalışmalar neticesinde bu sene içerisinde Gaziantep çıkışımız ve Adıyaman girişimizin tamamlanması noktasında bir talebimiz oldu. Karayolları Bölge Müdürlüğümüz ve Adıyaman müdürlüğümüz bu noktada işi hızlandırıp çalışmanın devam edeceğini bizlere bildirdiler."diye konuştu.

Emre, Besni'nin çevre yolu denilen bölgesinde yapılacak olan viyadük çalışmasının da yeniden başlayacağını ve çalışmaların devam edeceğini belirterek, "Şu an halihazırda karayollarının müteahhidi olan firma Gaziantep çıkışımızda, Adıyaman girişimizde ve Gölbaşımızda aktif olarak çalışmalarını sürdürmekte. Bizler de belediye olarak bu çalışmaların takipçisi olmaktayız."

"Kurşunlu Cami’nin çevre düzenlemesi başlıyor"

Eski Besni ören yeri denilen Aşağışehir'in vatandaşın hizmetine sunulması anlamında, Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile bir kaç projenin geliştiğini proje kapsamında Kurşunlu Camiin çevre düzenlemesinin her türlü resmi işlemi bittiğini anlatan Emre, şöyle devam etti: " Önümüzdeki günlerde inşaat faaliyeti başlıyor. Aynı zamanda Bekir bey Hamamımızın daha önce bir proje çalışması yapılmıştı fakat bölgede yapılan arkeolojik kazı çalışması neticesinde yeni tarihi bulgulara ulaşılınca mevcut projenin ihdası gündeme geldi ve projenin yenilenmesi kapsamında Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz şu an bir çalışma başlatmış durumundalar.

“Fırat ve Göksu Nehirlerinin birleştiği köyde liman projesi”

Adıyaman Valiliği ile müşterek yürütülen proje kapsamında eski Besni denilen ören yerinde, bu sene içerisinde bitirilme şartıyla seyir terası yapılacak. Önümüzdeki günlerde de bunun inşaatının başlayacağını ümit ediyorum. Bu anlamda Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Adıyaman Valiliği ile birlikte yapılan çalışmalar neticesinde köyümüzde bulunan Roma Köprüsü'nün tadilatı devam etmekte. Bununla beraber köyümüz malumunuz Fırat ve Göksu Nehirlerinin birleştiği bir konumda yer almakta. Tabiat harikası olan bir köyümüz. Burada da bir liman projesi öngörülmekte. Bu liman projesinin de bu sene içerisinde faaliyete geçirileceğini ümit etmekteyiz."

“4. Etap Toki’de yaşayan vatandaşların ulaşım sorununu giderdik”

Emre, şehir içi dolmuşlarının Ali Erdemoğlu Mahallesi yani 4. Etap Toki'ye girmediklerini ve oradaki yolcuları almadıklarını belirterek, "Sağ olsun kooperatif başkanımız ile yaptığımız görüşmeler nihayetinde şu an şehir içi dolmuşlarımız 4. Etap Toki'ye de girerek oradaki vatandaşımızın şehir merkezi ile irtibatını sağlamakta. Özellikle Oyalı Mahallemizdeki öğrencilerimizin taşıması noktasında da biz belediye olarak bir gayret içerisinde olmuştuk pandemi süreci başlamazdan evvel. Oradaki öğrencilerimizin belediyemizin imkanlarıyla şehir merkezindeki okullarımıza taşıdık. Bundan sonraki süreçte okullarımızın açılmasıyla beraber bu süreci yine devam ettireceğiz."dedi.

"15 Temmuz Mahallemiz hizmetin en iyisine layık"

"15 Temmuz Mahallemiz hizmetin en kalitelisine, en iyisine layık olan mahallelerden bir tanesi" diyen Emre, şöyle devam etti: "Fakat bu süreç içerisinde ben buradan özellikle o mahallede oturan vatandaşlarımızdan, hemşerilerimizden bizi maruz görmelerini, bu noktadaki özürlerimizi, kusurlarımızı, kabahatlerimizi kabul etmelerini istirham ediyorum. Gerçekten yol anlamında ciddi sıkıntısı olan bir mahallemiz. İçme suyu noktasında ciddi sıkıntısı olan bir mahallemiz. Altyapı çalışması yapılacağından dolayı yollarını ötelediğimiz, ertelediğimiz bir mahallemiz. Eylül ayı içerisinde İlbank Dış ilişkiler Başkanlığı'nın yapacağı ihale neticesinde önce altyapısı yapılacak, altyapısı biter bitmez de üst yapısını, yani yollarını bitirerek vatandaşımızın hizmetine sunacağız.

Bununla beraber 15 Temmuz Mahallemizden Oyalı Mahallemize bir çevre yolu açıyoruz. Bu sene hedefimiz stabilizesini bitirebilmek. Bu açacağımız çevre yolu ile Gölbaşı'ndan gelen vatandaşlarımızı bu çevre yolunu kullanarak direk Yenikent bağlantısını sağlayacaklar. Hevedi bölgesi dediğimiz bölgemizden gelen vatandaşlarımız da Gölbaşı istikametine gitmek için şehir merkezine girmeden bu çevre yolunu kullanarak Gölbaşı istikametine daha kısa sürede gitmiş ve ulaşmış olacaklar."

“Belediye personeline ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara bayramlık”

Yine sosyal belediyecilik anlamında dar gelirli vatandaşlara elbise yardımında bulunduklarına değinen Emre, "Özellikle çocuklarımızın, dar gelirli ailelerimizin çocuklarının kıyafet ihtiyaçlarını giderebilme anlamında kıyafet yardımında bulunduğumuz gibi  Kurban Bayramı arefesinde de hem belediye personelimize, hem dar gelirli vatandaşlarımızın ailelerine her bayram öncesi elbise yardımımız olacak."dedi.

"Devlet hastanesine araç tahsis ettik"

Emre, bir projeyi de hayata geçirmiş olduklarına işaret ederek, şu ifadelere yer verdi: "Cumhurbaşkanımızın sık sık ifade ettiği gibi Osmangazi’ye nasihati olan "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" sözünü kendimize ilke edindik. Bu anlamda vatandaşımıza hizmet etmek için devlet hastanemize bir araç tahsisinde bulunduk. Bu projenin mahiyeti şöyleydi; özellikle gece 23:00'den sonra şehir içi dolmuşları çalışmamakta. Ambulansla acile gelen vatandaşlarımız tedavisini tamamladıktan sonra evine dönebilmek için araç bulamamaktaydı. Gecenin 00:02'si, 00:03'ünde komşusunu, arkadaşını rahatsız edip evine ulaşma gayretine giriyordu. Birçoğu da yürüyerek tekrar evine dönüyordu. Biz bu eksikliği hissederek vatandaşımızın bu noktadaki mağduriyetini karşılayabilme anlamında gece saat 23:00'den sabah saat 07:00'ye kadar vazifeli belediye hizmet aracını, Besni Devlet Hastanesine yerleştirerek vatandaşımızın bu anlamda tedavi sürecine destek olduk. Hastanesinde tedavi sürecini tamamlayan hemşerilerimiz araçlarımızla eczaneye gidip ilaçlarını alıp evlerine bırakılmaya başlandı. Bu hizmetimizde hala devam etmekte. Bu hizmeti de vatandaşlarımızla buluşturmanın gururu ve iftiharını yaşıyoruz."


Vali Köşger İl Emniyet Müdürlüğünü ziyarette bulundu

Kahramanmaraş İlaçlama ekipleri sahada çalışmalara devam ediyor

Mansur Yavaş toptancı hali esnafını ziyarette bulundu

Diyanet-Sen Adıyaman Şube Başkanı imam dövdü - Videolu Haber

Sabah yürüyüşü depresyonu önlüyor

Polislerden öğrencilere narkotik bilgilendirmesi

SANKO Okulları Öğrencilerinin Fırst Lego başarısı

Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Takım Satranç Şampiyonası sona erdi

Yüzen Adalar kurtarılıyor

Adıyaman'da toz bulutu hayatı olumsuz etkiledi - Videolu Haber

‘Sağlıklı Hayat Merkezi’ öğrencilere tanıtıldı

Kommagene Fotoğraf Zirvesi açılışı gerçekleştirildi

Polisten kaçan araç kaza yaptı

Robotik diz protezi ameliyatının önemli 5 avantajı

Şanlıurfa Belediyesi park ve bahçeleri yaza hazır hale getiriyor - Videolu Haber

Evcil Hayvan Endüstrisi İstanbul’da Buluşuyor

Payas İlçe Başkanı Erdinç Keskin Hatay için ‘acil önlem’ çağrısı yaptı

Mansur Yavaş’tan Büyükelçi ve misyon şeflerine 23 Nisan resepsiyonu - Videolu Haber

Karaköprü’de yeşil alan ve park çalışmaları yapılıyor - Videolu Haber

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen kadrosu genişletiliyor

Ponto MK Gergerspor’a Kaymakam Saygılı'dan tam destek

Gaziantep’ten İskenderun’a altyapı ve üstyapı desteği

Memur-Sen’den Bakan Aydın’a ziyaret

Muaythai Türkiye Şampiyonası sona erdi

Mersin’de 4 gündür devam eden festival gala yemeği ile son buldu - Videolu Haber

Adıyamanlı güreşçiler malzemelerine kavuştu

Harran Üniversitesi’nde yapılan seminere Adıyaman’dan da hekimler katıldı

‘Kommagene Fotoğraf Zirvesi’ başladı - Videolu Haber

Düğünde havaya ateş ettiği tespit edilen şüpheli gözaltına alındı

Adıyaman’da 10 ayrı suçtan 17 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı

Yükleniyor

Maaşlarını alamayan tekstil işçileri greve gitti

BESNİ’DE FİLİSTİNLİLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

KONUKOĞLU AİLESİ CAPİTAL GÖNLÜ ZENGİNLER LİSTESİNDE

Başkan Emre'den 15 Temmuz Şehitler Mahallesine 3 Müjde

Mehmet Akif Ersoy Fen Lisesi’nden Aşure Etkinliği

23 Nisan Çocuk Bayramı Kutlandı

Aydın; Operasyon Türkiye’nin Bekası için gerekliydi

Evcil Hayvan Endüstrisi İstanbul’da Buluşuyor

Mega Polietilen işçileri direnişe devam kararı aldı - Videolu Haber

Adıyaman'da ‘Kafe Boykotu’ karşılık bulmadı - Videolu Haber

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan TZOB’u ziyaret etti

Bakan Işıkhan'dan 1 Mayıs açıklaması: ‘Kitlesel kutlama inadı’

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan ‘Yerel Halk’ açıklaması geldi

Kırmızı et fiyatlarındaki artış cep yakıyor - Videolu Haber

Milletvekili Hamarat’a KEİPA’da üst düzey görev

Mustafa Adıgüzel: ‘Fındıkta alan bazlı gelir desteği 10 yıldır değişmedi’

Türk Doğal Taşı 17 ülkeye ihraç ediliyor

Eaton teknoloji karavanı yola çıkıyor

Mobil tehditleri hafife almayın

ADYÜ projesi kanserle mücadelede önemli bir rol üstlenecek

Deneyap Teknoloji Atölyeleri için başvuru süreci uzatıldı

Başkan Çelebi: Belediyelerin yenilenebilir enerjiye geçişi hızlanmalıdır

ADYÜ'de hazırlanan proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görüldü

SANKO Okulları’nın 12 projesi TÜBİTAK bölge finallerine gidiyor

Milli muharip uçağı KAAN ilk uçuşunu başarıyla tamamladı - Videolu Haber

Türkiye’nin ‘İlk Yerli ve Milli Gözetim Radarı’

Bilim ve Teknoloji Atölyeleri anne ve kız çocuklarını ağırladı - Videolu Haber

SANKO Okulları Öğrencilerinin Fırst Lego başarısı

Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Takım Satranç Şampiyonası sona erdi

Ponto MK Gergerspor’a Kaymakam Saygılı'dan tam destek

Muaythai Türkiye Şampiyonası sona erdi

Adıyamanlı güreşçiler malzemelerine kavuştu

SANKO okulları öğrencisi yüzme yarışmasında il birincisi oldu

Fenerbahçe altın değerinde puanı kaçırdı

Besni Spor, 1958 Gölbaşı Spor'u 5-0 mağlup etti

Karaköprü Belediyespor ilk kez 2. Lig’e yükseldi

Fenerbahçe Opet Sultanlar Ligi'nde şampiyonluğa ulaştı

Kommagene Fotoğraf Zirvesi açılışı gerçekleştirildi

Mersin’de 4 gündür devam eden festival gala yemeği ile son buldu - Videolu Haber

‘Kommagene Fotoğraf Zirvesi’ başladı - Videolu Haber

Başkent gençlik meclisinden “Ah tiyatro vah tiyatro” oyunu

Haliliye Belediyesi Kültür ve Sanat evine yoğun ilgi - Videolu Haber

Adıyaman’ın ‘O Ses’i belli oldu - Videolu Haber

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Adıyamanlı halk oyunları ekibi Türkiye finallerine yükseldi

Gölbaşı’nda çocukların yamaç paraşütü keyfi

Enkaz 04.17 fuarın ilgi odağı oldu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16