• BIST 100

    9027,88%2,51
  • DOLAR

    32,31% 0,19
  • EURO

    35,08% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2278,69% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

Bakan Kurum; “Besni Kadim bir Medeniyetin kadim bir ilçesi”

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Adıyaman’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Adıyaman Valiliği ziyareti esnasında yaptığı açıklamada Besni’de Kentsel Dönüşüm, Altyapı çalışmaları ve Tekel Depolarının yerine yap?

Gündem 15.10.2019 11:25:35 0
Bakan Kurum; “Besni Kadim bir  Medeniyetin kadim bir ilçesi”

Bir dizi ziyaret için Adıyaman'a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ilk olarak Valiliği ziyaret etti. Bakan Kurum'u, Vali Aykut Pekmez, Adıyaman Milletvekilleri Ahmet Aydın, Halil Fırat, Muhammed Fatih Toprak, Yakup Taş, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, siyasi parti ve STK temsilcileri karşıladı.

Bakan Kurum, daha sonra Valilik toplantı salonunda il protokolünün katılımıyla düzenlenen değerlendirme toplantısına katıldı.

Kurum, basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından, Barış Pınarı Harekatı ve Adıyaman’ın sorunları hakkında açıklamalarda bulundu.

Açıklamalarında Besni’ye de yer veren Bakan Murat Kurum, daha önce çalışması başlanan, Bakanlar Kurulunca onaylanan ancak hak sahipleriyle yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanamayan Ciritmeydan Mahallesinde ki Kentsel Dönüşüm, Altyapı çalışmaları ve Tekel Depolarının yerine yapılması planlanan Millet Bahçesi çalışmalarının en kısa zamanda başlayacağını bildirdi.

“Allah ordumuzu muzaffer eylesin”

Barış Pınarı Harekatı ile ilgili açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum; “Sayın Cumhurbaşkanımızın ve başkomutanımızın talimatları çerçevesinde başlatmış olduğumuz Barış Pınarı Harekatı sürecinde bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla düzenlenmiş bu operasyonda 30 kilometrelik bir koridor ve bu koridorun içerisinde güvenli bölge dediğimiz alan içerisinde 1 milyon nüfusun yerleştirileceği Suriyeli kardeşlerimizin vatan topraklarına dönecekleri proje için barış harekatı başlamış bulunmakta.

Mehmetçiklerimiz hem havadan hem de karadan ülkemizin istiklali ve istikbali için bölgenin huzuru için kararlı bir şekilde terör örgütünün üzerine gitmekte. İnşallah bundan önce Fırat Kalkanı ve Pençe Harekatı'nda olduğu gibi yine Barış Pınarı Harekatı'nda da aynı başarıyı yakalayacağız ve Allahın izniyle bölgeyi teröristlerden temizleyeceğiz. Sefer bizden Zafer Allah'tan. Allah ordumuzu muzaffer eylesin. Allah Mehmetçiğimizin ayağına taş değdirmesin diyorum ve tüm dualarımız onlarla” diye konuştu.

“Adıyaman için çalışıyoruz”

Bir taraftan bölgenin huzuru için çalışırken vatandaşların ihtiyacı olan projeleri hayata geçirmek için tüm ilgili ve yetkililerle birlikte istişare etmek, yerinde görmek ve yerinde yine Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ruhuna uygun bir şekilde çözüm bulmak suretiyle ev ziyaretleri yaptıklarını kaydeden Kurum, Adıyaman'ın sorunlarına problemlerine kentsel dönüşümden atık su arıtma tesisinde altyapıdan Millet Bahçesi ile yine vatandaşımıza hizmet noktasında kentsel dönüşüm projelerine kadar her türlü projeyi konuştuklarını ve belli kararlar aldıklarını ifade etti.

Bakan Kurum şöyle devam etti; “'Süreç içerisinde inşallah bu projeleri gerçekleştirmek suretiyle Adıyaman’ımızı bulunduğu konumdan çok daha yukarıya çekecek adımları da yine aynı ekiple birlikte atıyor olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın göstermiş olduğu hedef doğrultusunda vizyon doğrultusunda biz de şehirlerimizi de marka şehir haline getirecek adımları ve projeleri yine belediye başkanlarımızla birlikte atıyor olacağız.

Bugün Adıyaman’ımıza ilişkin çok önemli kararlar aldık. Bir isim Mara ve Musalla Mahallelerinde bin 767 hak sahibinin olduğu 610 bin metrekarelik bir alan var. Gerçekten bu alana baktığımızda hem sosyal donatı anlamında hem de binaların üst yapısı anlamında deprem riski taşıyan bir mahallemiz kentsel dönüşüme acilen girilmesi ve dönüştürmesi gereken bir alan şimdi biz bu alanımızı 3 etaba ayıracağız. İlk etapta yaklaşık 500-600 konutluk bir projeyi yıl sonuna kadar projelendireceğiz. Oradaki hak sahibi vatandaşlarımızla görüşeceğiz ve önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde ihale etmek suretiyle akabinde de etaplar halinde diğer etapları görüşmek ve buradaki dönüşüm sürecini inşallah 2023 yılına kadar başlayıp bitirmek suretiyle bu mahallelerimizin dönüşümünü de yapmış olacağız vatandaşımıza mevcut değerinden aşağı değer vermeden yine onların rızası çerçevesinde onlarla gönül birliği içerisinde bu dönüşüm sürecini yöneteceğiz onlara kira desteği vereceğiz ve fiilen buradaki dönüşüm sürecinde hızlı bir şekilde başlatmış olacağız. Akabinde bu alanın hemen yanında aslında Adıyaman'ımızın tarihi kültürü yatıyor hemen kale etrafındaki Oturakçılar Çarşısı Pazarı, Ulu Cami, Kap Cami  ve Kale etrafındaki hem tarihi hem de kültürel alanların restorasyonu ve ihyası için bir iyileştirme çalışmasında bu alanda başlatacağız” dedi.

“Besni Kadim bir medeniyetin Kadim bir ilçesi”

Besni’de çalışmalar hakkında konuşan Bakan Kurum; “Besni’de Cirit meydan mahallemiz var. Kadim bir medeniyetin kadim bir ilçemiz Besni'deki o Cirit Meydan Mahallesi'ndeki alanda 20 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm sürecini yine Bakanlığımız ve TOKİ Başkanımızla birlikte belediyemiz de hak sahipleriyle görüşmelere başlayacağız. Besni'nin tarihine kültürüne yakışacak az katlı yatay mimari anlayışla bu projeyi en kısa zamanda başlatıp hayata geçirmek istiyoruz.

Besni altyapı kanalizasyon projelerini yapıyoruz, burada altyapı noktasında kanalizasyon noktasında sıkıntılar var. İller Bankamıza bu projeyi yürütüyorlar ve bu projeye ilişkin gerekli kaynaktı sürecinde tamamladık.

Önümüzdeki yıl itibariyle de bu projenin yapımında Besni'de başlıyor olacağız. Yine Besni’mizde TEKEL depoların olduğu bir alan vardı biliyorsunuz bu alanda da belediyemize Millet Bahçesi yapılmak üzere verdik ve imalatını da yine TOKİ Başkanımız yapacak.

Adıyaman’ımıza yakışacak en doğru düzenli depolama tesisi için Belediye Başkanımız çalışıyor. Bu sorunu halletmek için bizde bakanlık olarak her türlü desteği veriyoruz. İlçelerde ki geçici depolama tesislerinden alacağımız bu katı atıkları bu merkezde Adıyaman'a getireceğiz” şeklinde konuştu.

Samsat konutları hak sahiplerine teslim edilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, valilikteki temasların ardından kent merkezinde yapılacak olan Kentsel Dönüşüm ve Millet Bahçesi projeleri ile ilgili incelemede bulundu.

Bakan Kurum, yapılan incelemenin ardından Samsat ilçesini ziyaret etti.

Ziyarette, 2 Mart 2017 tarihinde Samsat ilçesinde yaşanan 5,1 büyüklüğündeki depremde köylerde 87 evin ağır, 15 evin ise hafif   ilçe merkezinde ise 145 evin ağır hasarlı, 20 evin orta, 15 evin de hafif hasarlı olduğunun tespit edildiğini belirten Kurum, 13 Mart 2018 tarihinde temeli atılan 403 konutun ise hak sahiplerine teslim edildiğini kaydetti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ziyaretlerinin ardından kentten ayrıldı.


Sakarya'da uyuşturucu operasyonu: 11 şüpheli yakalandı - Videolu Haber

Şanlıurfa’da seçim güvenliği için drone kullanılacak

Yabancı uyruklu sahte doktor suçüstü yakalandı

Çetinkaya müjdeyi verdi GES'lerin önü açılıyor

Trende 18 kg Kubar esrar maddesi yakalandı - Videolu Haber

Depremzedelerden Gazze'ye 10 bin bebek zıbın takımı gönderildi

Adıyaman'a 5 bin konut kazandırılacak: Ziya Polat’tan yeni yüzyıl vizyonu - Videolu Haber

Otomobil tırın altına girdi: 1 yaralı

Prof. Dr. Benan Kasapoğlu'ndan reflünün 8 belirtisi

27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde öğrencilere gösteri düzenlendi

Bodrum Belediyesi anaokulları yapmaya devam ediyor

Uygun fiyatlı et satışına yoğun ilgi

OSB çalışanları için konut müjdesi

İnşaat işçisi merdivenden düşerek yaralandı

Otomobilde çıkan ruhsatsız tabancaya 2 gözaltı

Şanlıurfa Umut Kervanı Ramazan ayında yüzlerce ihtiyaç sahibi aileye yardım dağıttı

REŞİT ALKAN “SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN FOTĞRAFININ BULUNDUĞU PANKARTA YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ.”

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI FATMA ŞAHİN BUGÜN BESNİ’YE GELİYOR.

Adıyaman Üniversitesi TSE Kalite Yönetim Sistemi Belgesi aldı

Kahramanmaraş İHH'dan yetim iftarı - Videolu Haber

Başkan Kılınç'tan Belediye personeline iftar yemeği

Eski Başkan Abdulkadir Kırmızı’dan Ak Parti Adayı Polat’a destek

TOKİ işçisi üçüncü kattan düştü

Mühendislere yönelik şiddet artıyor: İMO’dan çağrı ‘Şiddete son verilsin’

Asayiş ekiplerinin dikkati motosiklet hırsızlarını yakalattı

Rotary ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan kolisi dağıttı

Sakarya Büyükşehir'den yakıt sızıntısı açıklaması

Karnından 5 kiloluk böbrek tümörü çıkarıldı - Videolu Haber

Polat: Yaşlılarımıza ve emeklilerimize özel projeler hazırladık

Delioğlu ‘Şanlıurfa’da zafer AK Parti'nin olacak’

Yükleniyor

BESNİ’DE FİLİSTİNLİLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

KONUKOĞLU AİLESİ CAPİTAL GÖNLÜ ZENGİNLER LİSTESİNDE

Başkan Emre'den 15 Temmuz Şehitler Mahallesine 3 Müjde

Mehmet Akif Ersoy Fen Lisesi’nden Aşure Etkinliği

23 Nisan Çocuk Bayramı Kutlandı

Aydın; Operasyon Türkiye’nin Bekası için gerekliydi

Çetinkaya müjdeyi verdi GES'lerin önü açılıyor

Uygun fiyatlı et satışına yoğun ilgi

Sakarya Büyükşehir'den yakıt sızıntısı açıklaması

Bakan Yumaklı Şanlıurfa’da çiftçilere tohum teslim etti

Emeklileri promosyon ödemeleri başlıyor

Erdoğan’dan emekliye promosyon müjdesi geldi

Politika Faizi 500 baz puan arttı: Yeni faiz oranı yüzde 50

Kahramanmaraş’ta 10 bin kınalı keklik üretildi - Videolu Haber

Adıyaman’da 5 bin 418 konut sahibini buldu - Videolu Haber

Başkan Torunoğlu, iş dünyasının sorunlarını dile getirdi

ADYÜ projesi kanserle mücadelede önemli bir rol üstlenecek

Deneyap Teknoloji Atölyeleri için başvuru süreci uzatıldı

Başkan Çelebi: Belediyelerin yenilenebilir enerjiye geçişi hızlanmalıdır

ADYÜ'de hazırlanan proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görüldü

SANKO Okulları’nın 12 projesi TÜBİTAK bölge finallerine gidiyor

Milli muharip uçağı KAAN ilk uçuşunu başarıyla tamamladı - Videolu Haber

Türkiye’nin ‘İlk Yerli ve Milli Gözetim Radarı’

Bilim ve Teknoloji Atölyeleri anne ve kız çocuklarını ağırladı - Videolu Haber

İHA'lara kesintisiz iletişim

Alper Gezeravcı’nın uzayda yaptığı deneyin ilk sonucu açıklandı

Durmuş, Kütahyaspor maçını değerlendirdi

BIOR sona erdi

GBB Spor Kulübü, kupa ve madalyalara doymuyor

BESNİSPOR VE ŞAMBAYATSPOR BİRLEŞTİ KAYMAKAM PARTAL: HEDEFİMİZ BÖLGESEL AMATÖR LİG

DUMLUPINAR ORTAOKULU BÖLGE ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

Sümerevler Futbol Sahası bakım ve yenileme çalışmaları başladı

Voleybolda şampiyon takımlar kupayı aldı

SANKO Okulları öğrencileri sergi ve ödül törenine davet edildi

SANKO Okulları öğrencilerinin jimnastik başarısı

Süper Lig'de heyecan dorukta

697 kişi Keş Dağı’na tırmandı: Yazıcıoğlu ölümünün 15. yıldönümünde anıldı

Ramazan çocuklar için keyifli geçiyor

TDV gönüllüleri çocukların yüzünü güldürmeye devam ediyor

Akyazılı gençler Çanakkale ruhunu canlandırıldı

Adıyaman Valiliği’nde gözyaşları sel oldu - Videolu Haber

Halk oyunları yarışmaları görsel şölene dönüştü

ADYÜ’de Çiğdem Tunç Tiyatrosu'ndan muhteşem performans

Çocuklar Bubble Show Gösterisiyle doyasıya eğlendi - Videolu Haber

Babuselam Medresesi her gün 3 bin kişiye iftar veriyor - Videolu Haber

Turistik Doğu Ekspresi, toplam 84 tren seferi yaptı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Eyüpspor 27 21 5 1 41 64
2.Göztepe 27 17 5 5 30 56
3.Sakaryaspor 27 13 6 8 13 47
4.Yeni Çorumspor 27 13 8 6 16 45
5.Kocaelispor 27 13 8 6 8 45
6.BB Bodrumspor 27 12 7 8 16 44
7.Boluspor 27 12 8 7 -2 43
8.Bandırmaspor 27 11 8 8 13 41
9.Gençlerbirliği 27 10 7 10 5 40
10.Erzurum BB 27 10 7 10 5 37
11.Ümraniyespor 27 9 12 6 -7 33
12.Keçiörengücü 27 8 11 8 -9 32
13.Manisa BBSK 27 7 10 10 0 31
14.Şanlıurfaspor 27 6 12 9 -7 27
15.Tuzlaspor 27 7 14 6 -17 27
16.Adanaspor 27 8 16 3 -19 27
17.Altay 27 5 19 3 -43 15
18.Giresunspor 27 2 21 4 -43 7
1.Eyüpspor 27 21 5 1 41 64
2.Göztepe 27 17 5 5 30 56
3.Sakaryaspor 27 13 6 8 13 47
4.Yeni Çorumspor 27 13 8 6 16 45
5.Kocaelispor 27 13 8 6 8 45
6.BB Bodrumspor 27 12 7 8 16 44
7.Boluspor 27 12 8 7 -2 43
8.Bandırmaspor 27 11 8 8 13 41
9.Gençlerbirliği 27 10 7 10 5 40
10.Erzurum BB 27 10 7 10 5 37
11.Ümraniyespor 27 9 12 6 -7 33
12.Keçiörengücü 27 8 11 8 -9 32
13.Manisa BBSK 27 7 10 10 0 31
14.Şanlıurfaspor 27 6 12 9 -7 27
15.Tuzlaspor 27 7 14 6 -17 27
16.Adanaspor 27 8 16 3 -19 27
17.Altay 27 5 19 3 -43 15
18.Giresunspor 27 2 21 4 -43 7