• BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,35% 0,12
  • EURO

    34,95% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2324,56% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3916,73% 1,91

Memur-Sen'e Davet Tercih Evet'

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Besni Temsilcisi Mahmut Akdoğan, “1 milyon 111 bin 111 üye hedefiyle 81 ilde MEMUR -SEN Genel Merkez yönetimi ile beraber Besni Teşkilatı olarak alanlara iniyor ve ‘Evet’ diyerek ‘Yeniden Büyük Türkiye’ hedefi iç

Turizm 3.03.2017 08:47:30 0
Memur-Sen

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada ‘Anayasa Değişikliği Referandumuna ilişkin Memur-Sen’in kararını açıklayan Akdoğan, “Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet” sloganıyla 81 ilde 1 milyon 111 bin üye hedefi ve referandumda ‘evet’ tercihiyle çalışmalar yürüteceklerini belirterek, “Milletimiz ve ülkemiz açısından yenilenmeye ve birilerinin Türkiye’ye dayattığı teori ve pratikleri tasfiye etmeye katkı sağlayacak her işin, her duruşun, her oluşumun ya öncüsü ya paydaşı olduk. Memur-Sen’in ve 11 hizmet kolunun tamamında bağlı sendikalarının yetkili olmasını sağlayan bu vasıfları, hem anlatmaya hem de sendikal duruşumuzu kazanımlarımızla somutlaştırmaya devam ediyoruz, edeceğiz.” Dedi.

Çözüm odaklı sendikacılığa devam edeceğiz

Kamu görevlilerinin sorunlarına çözüm üretmeye odaklanmış akademik hizmet sendikacılığı yapmaya kararlı olduklarını ifade eden Akdoğan, yerli ve milli sivil toplum anlayışının gücünü sahaya, masaya, meydanlara, öznesi oldukları mecralara aktarmakta, yansıtmakta kararlı olduklarını söyledi. 

Bütün kamu görevlilerini Memur-Sen’e davet ediyoruz

“Toplu sözleşme masasını, emeğin hakkı verildiğinde uzlaşma, alın terine haksızlık edildiğinde restleşme zemini olarak kullanma becerisini ispatlamış bir örgüt olarak bütün kamu görevlilerini Memur-Sen’e davet ediyoruz” diyen Akdoğan, “Ülkemizin kamu görevlileri sadece kendilerine yönelik kazanımların artmasıyla yetinecek kadar bencil değil, hiçbir zaman da olmadı. Kamu görevlilerimiz, milletine ve ülkesine kazandırmaya, milletin ve ülkenin yeni umutlara, yeni fırsat ve imkânlara sahip olması için de ter akıtır. Milletinin, ülkesinin, devletinin dara düşmesine, zora düşürülmesine, operasyon alanına dönüştürülmesine izin vermez. Ülkesini kaybetmektense hayatını kaybetmeyi, bağımsızlıktan olmaktansa ayağından, elinden, gözünden olmayı önemsemeyen bir millet ve onun kamu görevlilerinden bahsediyorum. Biz, böyle bir milletin egemen olduğu Türkiye’de sendikacılık yapmanın onurunu yaşıyor, sorumluluğunu taşıyoruz. Yıllarca, kendisiyle hesaplaşmaya, değerlerini aşağılamaya, inancını yok saymaya odaklanmış bir vesayet tezgâhının mağduru yapılan milletin yanında, milletle birlikte ortak akıl paydaşlığında olmaktan hiç vazgeçmedik” ifadelerini kullandı.

Tercihimiz milletten yana

Memur-Sen’in Türkiye’nin her kritik döneminde milletin beklentileriyle örtüşen tercihlerde bulunduğunu vurgulayan Akdoğan, “Bu ortaklığın, bu paydaşlığın, bu yol arkadaşlığının, karardaşlığın arkasında Memur-Sen’in milletle aynı pencereden bakması, milletle aynı yerden bakması ve aynı şeyi görmesi var.  Biz, milletin gördüğünden başka bir şey görmeyiz, milletin görmediği, dikkate almadığı hiçbir şeyi de görmeyiz, dikkate almayız. Bütün bu söylediklerimiz, bugünkü tartışmalar için de geçerlidir” diye konuştu.

Akdoğan, Memur-Sen’in ‘Anayasa Değişikliği Referandumu’na ilişkin eylem planını ve ‘evet’ gerekçelerini şu şekilde sıraladı:

“Biz, hem anayasa değişikliğine ilişkin gerçekleri hem de tercihimize ilişkin gerekçeleri, “Anayasa değişikliği paketine bütün olarak bakıldığında, vesayetin feshine ilişkin hem yürütme hem de yargı erki odaklı değişiklikler var. Vesayetin feshine ‘evet’ diyerek demokratik hukuk devletinin güçlendirmesine ‘evet’ tercihinin neresi hatalı olabilir. Yargının tarafsızlığını anayasal zorunluluk ve sorumluluk haline getiren bir hükme ‘evet’ demekten daha makul ne olabilir. Yüksek yargı organlarında askeri vesayet dönemlerinin eseri olan üniformalı hâkim üye fotoğrafına son verilmesine ‘evet’ demek, geçmişin hatalarının tekrarına set çekmektir. Yargının demokratik denetimi kanallarının varlığına ‘evet’ tercihi, ancak yargı sistemine güvenin artmasını istemek olabilir. Suç işlemesi, sanık kürsüsünde olması, dağa kaçırılması, Gezi kalkışmasında rol alması, FETÖ tarafından mankurtlaştırılması noktasında ses çıkarmayanlar gençliğin Meclis kürsüsünde olmasını, yasama faaliyetinde olmasını istemiyorlar. Biz istiyoruz, bu yüzden de ‘evet’ diyoruz. Yasama erkininin yasama faaliyetine yoğunlaşmasını, yasama organı üzerinde yürütme erkinin baskısının kalkmasını, yasamanın yürütmeden bağımsız olmasını makul, makbul ve doğru buluyor ve ‘evet’ diyoruz. Bütün bu siyaset dışı yaklaşımları, milli iradeye aykırı bakışları ortadan kaldıran yürütme erkinin doğrudan sandıkta ve doğrudan millet tarafından belirlenmesi sistemine ‘evet’ diyoruz. Cumhurbaşkanını seçemeyen, seçtirilmeyen Meclis… Her iki fotoğrafı da yaşadık. Bu fotoğrafların ürettiği çatışma ve kamplaşmaların bedelini de ödedik. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’nin de bu riski ve geçmişte yaşanmış tehlikeleri ihtimal olmaktan dahi çıkaracağına inanıyoruz. Bu yüzden ‘tercih evet’ diyoruz. İmzasının sorumluluğunu taşıyan ve gerektiğinde hesap verme durumunda bırakılan Cumhurbaşkanına ‘evet’ demek, hem aklıselimle hem de geçmişe dair birikimle uyumludur. Hızlı karar verme, demokratik denetim zeminlerini güçlendirme imkânları üreten hükümler barındıran anayasa değişikliği paketine dair ‘tercih evet’ kararımızın, milletimizi ‘evet’ tercihine davet etme çalışmalarımızın genel çerçevesi özetle bu şekildedir.

Kamu görevlilerine yönelik siyaset yasağı kaldırılmalı, grev hakkı teminat altına alınmalıdır

Anayasa değişikliği paketinin mevcut hükümlerinde risk ve tehlike oluşturacak bir yanlışlık görmemekle birlikte eksik buldukları konuların olduğunu dile getiren Akdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “Kamu görevlilerine yönelik siyaset yasağının kaldırılmasına ve grev hakkının anayasal teminat altına alınmasına dair hükümlerin pakette olması gerekirdi. Bu eksiklikleri kesinlikle not ediyoruz. Memur-Sen olarak, Memur-Sen’e, bağlı sendikalarımıza üye olmayan, diğer sendikalara üye olan ya da hiçbir sendikaya üye olmayan kamu görevlilerine yönelik negatif bir bakışımız yok. Fikirlerini yanlış, hatalı, eksik bulabiliriz fakat saygı gösteririz. Aynı durum, referandum sürecindeki tercihimiz ve kararımız ile farklı yönde karar ve tercihte bulunacak kesimler ve insanlar için de geçerlidir. Kararı ne olursa olsun, bu ülkenin her vatandaşı milli iradenin paydaşı, bu ülkenin eşit vatandaşı, Anadolu’nun kendine has söylemiyle birbirinin kardaşıdır.” Dedi.


UMFED'den farkındalık yürüyüşü

Tüfeğini temizlerken kazara kendini yaraladı

Hamit Doğan ATSO meclisine UNDP’nin hizmetlerini anlattı

ASKİ’den 'Suyumuzu tasarruflu kullanalım' çağrısı

Böbrek nakli hayat kurtardı

FATMA ŞAHİN ve AK PARTİ HEYETİNDEN REŞİT ALKAN’A TAM DESTEK!

Sakarya'da uyuşturucu operasyonu: 11 şüpheli yakalandı - Videolu Haber

Şanlıurfa’da seçim güvenliği için drone kullanılacak

Yabancı uyruklu sahte doktor suçüstü yakalandı

Çetinkaya müjdeyi verdi GES'lerin önü açılıyor

Trende 18 kg Kubar esrar maddesi yakalandı - Videolu Haber

Depremzedelerden Gazze'ye 10 bin bebek zıbın takımı gönderildi

Adıyaman'a 5 bin konut kazandırılacak: Ziya Polat’tan yeni yüzyıl vizyonu - Videolu Haber

Otomobil tırın altına girdi: 1 yaralı

Prof. Dr. Benan Kasapoğlu'ndan reflünün 8 belirtisi

27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde öğrencilere gösteri düzenlendi

Bodrum Belediyesi anaokulları yapmaya devam ediyor

Uygun fiyatlı et satışına yoğun ilgi

OSB çalışanları için konut müjdesi

İnşaat işçisi merdivenden düşerek yaralandı

Otomobilde çıkan ruhsatsız tabancaya 2 gözaltı

Şanlıurfa Umut Kervanı Ramazan ayında yüzlerce ihtiyaç sahibi aileye yardım dağıttı

REŞİT ALKAN “SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN FOTĞRAFININ BULUNDUĞU PANKARTA YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ.”

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI FATMA ŞAHİN BUGÜN BESNİ’YE GELİYOR.

Adıyaman Üniversitesi TSE Kalite Yönetim Sistemi Belgesi aldı

Kahramanmaraş İHH'dan yetim iftarı - Videolu Haber

Başkan Kılınç'tan Belediye personeline iftar yemeği

Eski Başkan Abdulkadir Kırmızı’dan Ak Parti Adayı Polat’a destek

TOKİ işçisi üçüncü kattan düştü

Mühendislere yönelik şiddet artıyor: İMO’dan çağrı ‘Şiddete son verilsin’

Yükleniyor

BESNİ’DE FİLİSTİNLİLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

KONUKOĞLU AİLESİ CAPİTAL GÖNLÜ ZENGİNLER LİSTESİNDE

Başkan Emre'den 15 Temmuz Şehitler Mahallesine 3 Müjde

Mehmet Akif Ersoy Fen Lisesi’nden Aşure Etkinliği

23 Nisan Çocuk Bayramı Kutlandı

Aydın; Operasyon Türkiye’nin Bekası için gerekliydi

Hamit Doğan ATSO meclisine UNDP’nin hizmetlerini anlattı

Çetinkaya müjdeyi verdi GES'lerin önü açılıyor

Uygun fiyatlı et satışına yoğun ilgi

Sakarya Büyükşehir'den yakıt sızıntısı açıklaması

Bakan Yumaklı Şanlıurfa’da çiftçilere tohum teslim etti

Emeklileri promosyon ödemeleri başlıyor

Erdoğan’dan emekliye promosyon müjdesi geldi

Politika Faizi 500 baz puan arttı: Yeni faiz oranı yüzde 50

Kahramanmaraş’ta 10 bin kınalı keklik üretildi - Videolu Haber

Adıyaman’da 5 bin 418 konut sahibini buldu - Videolu Haber

ADYÜ projesi kanserle mücadelede önemli bir rol üstlenecek

Deneyap Teknoloji Atölyeleri için başvuru süreci uzatıldı

Başkan Çelebi: Belediyelerin yenilenebilir enerjiye geçişi hızlanmalıdır

ADYÜ'de hazırlanan proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görüldü

SANKO Okulları’nın 12 projesi TÜBİTAK bölge finallerine gidiyor

Milli muharip uçağı KAAN ilk uçuşunu başarıyla tamamladı - Videolu Haber

Türkiye’nin ‘İlk Yerli ve Milli Gözetim Radarı’

Bilim ve Teknoloji Atölyeleri anne ve kız çocuklarını ağırladı - Videolu Haber

İHA'lara kesintisiz iletişim

Alper Gezeravcı’nın uzayda yaptığı deneyin ilk sonucu açıklandı

Durmuş, Kütahyaspor maçını değerlendirdi

BIOR sona erdi

GBB Spor Kulübü, kupa ve madalyalara doymuyor

BESNİSPOR VE ŞAMBAYATSPOR BİRLEŞTİ KAYMAKAM PARTAL: HEDEFİMİZ BÖLGESEL AMATÖR LİG

DUMLUPINAR ORTAOKULU BÖLGE ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

Sümerevler Futbol Sahası bakım ve yenileme çalışmaları başladı

Voleybolda şampiyon takımlar kupayı aldı

SANKO Okulları öğrencileri sergi ve ödül törenine davet edildi

SANKO Okulları öğrencilerinin jimnastik başarısı

Süper Lig'de heyecan dorukta

697 kişi Keş Dağı’na tırmandı: Yazıcıoğlu ölümünün 15. yıldönümünde anıldı

Ramazan çocuklar için keyifli geçiyor

TDV gönüllüleri çocukların yüzünü güldürmeye devam ediyor

Akyazılı gençler Çanakkale ruhunu canlandırıldı

Adıyaman Valiliği’nde gözyaşları sel oldu - Videolu Haber

Halk oyunları yarışmaları görsel şölene dönüştü

ADYÜ’de Çiğdem Tunç Tiyatrosu'ndan muhteşem performans

Çocuklar Bubble Show Gösterisiyle doyasıya eğlendi - Videolu Haber

Babuselam Medresesi her gün 3 bin kişiye iftar veriyor - Videolu Haber

Turistik Doğu Ekspresi, toplam 84 tren seferi yaptı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13